Autor |
Zpráva |
myzraell
|
Baterka
Zdravím potřeboval bych radu ohledně baterie v autě.Když s autem cca 5-7 dní nejezdím tak mám úplně vymlácenou baterku.Dobíjení je v pohodě,tak vůbec nevím v čem je zakopanej pes?
_________________ Škoda Favorit 135L 43kw r.v 1991,Škoda Fabia Sedan 1.2 12V 47kw r.v 2003
|
25.9.06, 08:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
jarousch
|
Co je to za typ?
Tak máš někde nějaký stalý odběr i při vypnutém zapalováni. Zjisti si co všechno je připojené na stalý okruh a postupně odpojuj spotřebiče a měř odběr z akumulátoru. Hodně štěstí při hledání, je to docela pakárna. Prohlédni i svazek, jestli náhodou někde není ošoupaná izolace. Před zimou asi nejhorší věc
_________________ zemitě červená 8630 120LS 262°/262°/6,6mm příčňák 120LS/A 5Q 4,22 4P kopretiny 13" 165/70
|
25.9.06, 09:31 |
|
|
myzraell
|
jarousch píše: Co je to za typ? Tak máš někde nějaký stalý odběr i při vypnutém zapalováni. Zjisti si co všechno je připojené na stalý okruh a postupně odpojuj spotřebiče a měř odběr z akumulátoru. Hodně štěstí při hledání, je to docela pakárna. Prohlédni i svazek, jestli náhodou někde není ošoupaná izolace. Před zimou asi nejhorší věc
Je to Varta 44A.Díky mrknu se na to
_________________ Škoda Favorit 135L 43kw r.v 1991,Škoda Fabia Sedan 1.2 12V 47kw r.v 2003
|
25.9.06, 10:08 |
|
|
Mike.M
|
Jeste jak dlouho ji mas? ja mel jednu 5let a 7x sem ji vybil do mrte uplne. No dobijeni vporadku a po 5min jizdy slo opet nastartovat, ale na druhy den uz nic. Odber minimalni par mA Radio a central. Tak sem kupil novou a 2 roky uz mam klid
_________________ Skoda favorit 91 karburator
|
25.9.06, 13:27 |
|
|
myzraell
|
Mike.M píše: Jeste jak dlouho ji mas? ja mel jednu 5let a 7x sem ji vybil do mrte uplne. No dobijeni vporadku a po 5min jizdy slo opet nastartovat, ale na druhy den uz nic. Odber minimalni par mA Radio a central. Tak sem kupil novou a 2 roky uz mam klid
Mám jí půl roku.Centrál nemám a radio je přes zapalování
|
25.9.06, 15:16 |
|
|
Peter50kw
|
Re: Baterka
myzraell píše: Zdravím potřeboval bych radu ohledně baterie v autě.Když s autem cca 5-7 dní nejezdím tak mám úplně vymlácenou baterku.Dobíjení je v pohodě,tak vůbec nevím v čem je zakopanej pes?
Preco si myslis, ze dobijanie je ok? Meral si napatie pri zapnutych svetlach?
|
25.9.06, 17:34 |
|
|
Warman
|
Mike.M píše: Jeste jak dlouho ji mas? ja mel jednu 5let a 7x sem ji vybil do mrte uplne. No dobijeni vporadku a po 5min jizdy slo opet nastartovat, ale na druhy den uz nic. Odber minimalni par mA Radio a central. Tak sem kupil novou a 2 roky uz mam klid
Já mám ve Fa už asi pět let Akuma 44A a vybil jsem ji za těch šest let až letos, ale to asi tejden v kuse na to pršelo a mám ponětí, že něco zateklo pod kapotu, tam jak končí ta guma zespodu a nateklo na kontakty, který se zkratovaly... ale nabli jsem ji a musím zaklepat,že otočí a jedem...
Jinak bych zkontroloval tu izolaci,když říkáš, že by nemělo bejt nic na stálým odběru.A nebo bych ji zkusil dolejt a pročistit kontakty...taky zkontrolovat ukostření.
|
25.9.06, 17:49 |
|
|
vopaje
|
myzraell píše: Zdravím potřeboval bych radu ohledně baterie v autě.Když s autem cca 5-7 dní nejezdím tak mám úplně vymlácenou baterku.Dobíjení je v pohodě,tak vůbec nevím v čem je zakopanej pes?
Pro jistotu zkontroluj pořádně to dobíjení.Dále jak je psáno,může odcházet baterka.Vyzkoušej to tak,že po dobu co nejezdíš /5-7dní/,baterku odpoj,a budeš mít kontrolu zda ti jí něco nevybíjí.čus
_________________ A máš kostru? - ,,asi jo"
|
25.9.06, 21:37 |
|
|
Mike.M
|
Warman píše: Já mám ve Fa už asi pět let Akuma 44A a vybil jsem ji za těch šest let až letos, ale to asi tejden v kuse na to pršelo a mám ponětí, že něco zateklo pod kapotu, tam jak končí ta guma zespodu a nateklo na kontakty, který se zkratovaly... ale nabli jsem ji a musím zaklepat,že otočí a jedem...
No ja mel na mysli ze sem ji vybil 7x tim ze sen nechal radio, nebo svetla zapnute. Samovolne se zacala vybijet az po tom poslednim vystaveni, a jeden kontakt MINUS byl uplne od soli.a hybal se. To uz slo poznat ze je v .... po smrti.
_________________ Skoda favorit 91 karburator
|
26.9.06, 07:10 |
|
|
myzraell
|
Peter50kw píše: myzraell píše: Zdravím potřeboval bych radu ohledně baterie v autě.Když s autem cca 5-7 dní nejezdím tak mám úplně vymlácenou baterku.Dobíjení je v pohodě,tak vůbec nevím v čem je zakopanej pes? Preco si myslis, ze dobijanie je ok? Meral si napatie pri zapnutych svetlach?
Nedávno jsem měl auto u známého v servisu tak to celý prolez a odzkoušel.Altík je tam novej takže si myslím že by to mělo být ok
|
26.9.06, 08:50 |
|
|
jarousch
|
To že je novej altík, ještě nezaručuje správné dobíjení. Na vině mohou být i přechodové odpory a baterka se nestačí dobíjet. A ruku na srdce nebo kámen do ruky, kdo neměl potíže s elektroinstalací Každopádně nápad s odpojením akumulátoru je dobrý, alespoň vyloučíš chybu na straně akumulátoru. Pak už zbývá jen proměřit celé auto
_________________ zemitě červená 8630 120LS 262°/262°/6,6mm příčňák 120LS/A 5Q 4,22 4P kopretiny 13" 165/70
|
26.9.06, 14:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|