Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 18:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 Soupravy s délkou 25,25m Co na to říkáte? 

Jste pro schválení souprav o délce 25.25m?
Jsem pro schválení. 47%  47%  [ 8 ]
Nejsem pro schválení. Příliš nebezpečné. 53%  53%  [ 9 ]
Celkem hlasů : 17

Soupravy s délkou 25,25m Co na to říkáte? 
Autor Zpráva

Příspěvek Soupravy s délkou 25,25m Co na to říkáte?
Právě jsem se díval na zprávy a prý už po česku jezdí testovací souprava o délce 25,25m. Zatím musí mít povolení, jako nadměrný náklad, ale vše se mílovými kroky schyluje k tomu, že budou jezdit bez zvláštního povolení jako ve třeba švédsku, kde sem tuhle "mrchu" poprcé viděl a předjížděl. Já osobně jsem pro. Viděl sem to na děsně malym kruháči a návěs za nákladném autem s točnicovým přívěsem krásně kopíroval stopu náklaďáku (na obrázku souprava D) Jinak co jsem byl předloni u protinožců, tak tam je to trochu vo něčem jinym :D
Obrázek

26.6.08, 19:25
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
To je kokotina, poznají to až přijodou do Svitav nebo do Letovic, případně na spoustu daších míst. A pustit to na naše super mikrokruháky bude opravdu bomba. Taky bych chtěl vědět, kde si s tím budou moct řidiči zastavit a odpočinout, jedině na velkejch pumpách a ani tam nejsou tak dlouhý pruhy. A ta lahůdka při předjíždění...

26.6.08, 19:37
Profil ICQ
Metal (urg)

Příspěvek 
Já na to říkám jediné - náklady vozit po železnici, kamion max. od nádraží do firmy! Ale to trochu odbočuju od tématu,ale nemohl sem si to odpustit.
Jo a jinak stím už kvůli stavu našich cest nesouhlasím. Protože zas nějaká pi*a zistí že tam de naložit o polovinu víc neže povolené...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

26.6.08, 19:44
Pan Kapitán

Příspěvek 
Mne se to celkem zamlouva, chce to machra ridice.

Kontrola pretizeni trvrde a u vsech. Prelozit 20t soupravu na 23t je bezna praxe.

Cvokárium: Youtube Instagram

26.6.08, 19:48
Profil ICQ YIM
rejpal

Příspěvek 
No paráda, jako by nestačily současné kamiony, už vidím, jak se takový pětadvacetimetrový kolos pod vedením bezmozku řítí na kruhovém objezdu v levém pruhu a na nejbližší odbočce to řeže doprava nedbaje aut v pravém pruhu...

26.6.08, 19:50

Příspěvek 
Nedokážu si představit něco takového předjíždět. Uprostřed pouště Austrálie se to jistě hodí, ale v zemi kde za 8 hodin přejedeš z jednoho konce na druhý mi to přijíde jako blbost.

26.6.08, 19:51
rejpal

Příspěvek 
Viky píše:
Kontrola pretizeni trvrde a u vsech. Prelozit 20t soupravu na 23t je bezna praxe.

Normálně bych je střílel. Každou přetíženou nápravu pěkně dvakrát do každé pneu. By je to přešlo... :evil:

26.6.08, 19:52
Hluchoň

Příspěvek 
no hlavně se to na ty cesty prostě nevejde, zkurvený úzký podjezdy pod tratěmi, nejrůznější úzké a ještě zůžené mosty a nadjzedy, znám místa, kde si musí normální kamiony nadjet do protisměru aby vůbec zatočily někam, a co jako chtějí dělat a tímhle ? to může jet po pár silnicích ve státě bezpečně

26.6.08, 19:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Hlavně v úzkých uličkách by ty kamiony asi měly problém :( Nedejbože kdyby ještě couvaly... :shock: Špatně by se vytočily.

Nápad to sám o sobě tak zlý není, ale jak už někdo psal výše, hodí se do Austrálie kde dáš ráno na plyn cihlu a pozítří odbočíš doleva. U nás to je myslím dost nerealizovatelné.

26.6.08, 19:55
rejpal

Příspěvek 
Šemik píše:
...dáš ráno na plyn cihlu a pozítří odbočíš doleva.

Doprava! Dávej si na ty odbočky pozor, než si toho všimneš, budou tři dny jízdy v háji. :lol:

Šemik píše:
U nás to je myslím dost nerealizovatelné.

Naprosto souhlasím a také souhlasím s Ondrou, pokud někdo potřebuje najednou převézt tak velký objem nákladu, nechť použije železnici.

26.6.08, 20:01

Příspěvek 
Nebezpečný to není, kdo s něčím podobným někdy jel, tak ví, že se to chová jak vláček a přívěsy jedou za kozlem pěkně ve stopě. Jako u všech aut, existují jenom stroje a je na šoférovi, jestli to bude bezpečný nebo nebezpečný, všichni hážou kamioňáky do jednoho pytle, ale chce si ti trochu sáhnout do vlastního svědomí, bez nich by se nikdo nenažral, neoblíkl, nebyla by na čerpačkách paliva, atd...
Daleko nebezpečnější, než přeloženej kamion se zkušeným šoférem je namachrovanej osobák s vygumovaným blbcem za volantem a že jich není na cestách málo.

26.6.08, 20:03

Příspěvek 
Drak píše:
Nebezpečný to není, kdo s něčím podobným někdy jel, tak ví, že se to chová jak vláček a přívěsy jedou za kozlem pěkně ve stopě. Jako u všech aut, existují jenom stroje a je na šoférovi, jestli to bude bezpečný nebo nebezpečný, všichni hážou kamioňáky do jednoho pytle, ale chce si ti trochu sáhnout do vlastního svědomí, bez nich by se nikdo nenažral, neoblíkl, nebyla by na čerpačkách paliva, atd...
Daleko nebezpečnější, než přeloženej kamion se zkušeným šoférem je namachrovanej osobák s vygumovaným blbcem za volantem a že jich není na cestách málo.

Jojo...nedávno jsme si s Chavierem zkusili jaké je být řidičem kamionu...tedy on, já jsem byl jenom závozník. A musím uznat, že řidič, ten tvrdej chleba má. A o těch gumách za volantem votuzidel mi ani nemluv. Poslední dobou začínám mít strach ale i přestárlých sexbomb ve velkých džípech, kterým je jedno kde koho smetou.

26.6.08, 20:15
Tydýt

Příspěvek 
Ked tam budu jazdit taky ako je tento na videu tak snad to bude OK..
PS az na to ze to neni na SK resp CZ:)

http://youtube.com/watch?v=F0NRIRIBlr8

26.6.08, 20:27
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
a co kvalita silnic ? už ted stojí za ho*no a co potom ?

26.6.08, 20:41
Profil ICQ

Příspěvek 
Mě se ten nápad líbí. Akorát některý uspořádání těch souprav mi přídě divný. Klasickej tandem na obr G jenom trichu delší je OK; B-double se je na manévrování taky celkem vpohodě obr B; na obr C klasika náklaďák s točnocovym vlekem, jen trochu delší, taky OK; soupravu na obrázku F neznám, asi obdoba B-doublu, ale příde mi taky dobrá. To co je na obrázku D jezdí několik let v severských zemích jako je třeba švédsko a čuměli byste jako já, jak to projede i mikrokruháče! Soupravu na obrázku E bych ještě nějak zkousnul, ale to ÁÁÁčko je chujovina na entou :!: :roll:

Podle mě to tak horký na řízení nebude. Švédové na to taky nemaji žádný zvláštní řidičský skupiny a to tam s tim jezději i na sněhu. Přeprava bude rychlejší a jak řiká Drak, záleží na dopravcích, jaký šibeniční termíny a limity po nich budou chtít. Ale to je stejný i se standartními soupravami.

A jak je vidět na videu od Congyho: http://youtube.com/watch?v=F0NRIRIBlr8
S B-doublem se dá vpohodě zacouvat, když na to má řidič čuch.

26.6.08, 21:19
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 39 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další