Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 16:42

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 Autobazar - rady čemu se vyvarovat 
Autor Zpráva
Hluchoň

Příspěvek 
no to je možné, ale nikdo ho nemůže donutit podepsat, vždycky je můžeme vyhodit

28.6.08, 20:13
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Tak mám zrovna z inzerátu vyhlídnutou Felicii L&K 1.6 za 50.000,- ale má najeto 130.000 a r.v. 96 což se mi moc nelíbí. Na druhou stranu, jeden majitel a je garážovaná.

28.6.08, 20:57
Profil ICQ

Příspěvek 
proc mate strach z tech kilometru...ja mam s mazdou 400 a nic ji neni...jde jen o pravidelne servisy...vcasne vymeny oleju filtru ...a motory favo feldy to vydrzi 300tisic a nic tomu neni...cepy silentbloky to taky moc nestoji....pokud by neco bylo potreba...tady bych rekl je dulezita koroze

28.6.08, 23:43
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
strach z kilometrů máme proto, že na pravidelnou údržbu se nelze spolehnout a nezaručí ji ani tisíc dokladů ze servisu, a taky auto mívá při prodeji najeto tak 200% toho, co ukazuje tachometr

29.6.08, 07:43
Profil ICQ

Příspěvek 
to s tim pretacenim tachometru to presne ono auto ma treba 130...ale ve skutecnosti ma 300 a jine muze mit treba 200 a ma opravdu 200 to takhle nepoznas musis kouknout po volantu pedalech radicka stav sedadel vsech klik zamku proste vsechno co se hybe ..motor poznas taky kdyz kouknes co jde z vyfuku a jestli to nefouka do vika ventilu stav oleje ....dost veci se da pri koupi poznat..ne jen se divat na tachometr

29.6.08, 09:42
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
Funky.F píše:
Tak mám zrovna z inzerátu vyhlídnutou Felicii L&K 1.6 za 50.000,- ale má najeto 130.000 a r.v. 96 což se mi moc nelíbí. Na druhou stranu, jeden majitel a je garážovaná.

mám před barákem 1.6 přes 300 firemní udržovaná nové tlumiče, výfuk, interier pěkný byly tam potahy, motor pravidelně schel. dal jsem za ni 26, můj pikap má 430 koupil jsem ho za 37, udržovaný, měnil jsem převodovku, ale ne z důvodů že by klekla, mám opotřebené zadní dveře jinak super miloš

29.6.08, 10:02

Příspěvek 
ked uz bazar, tak kludne, ale treba si dat na to pozor. na nete treba zohnat dekodovaciu sekvenciu pre VIN, pozriet a porovnat VIN na plechu a VIN na stitku (videl som auto, kde to nesedelo). Ci sedi vonkajsia a vnutorna vybava s uvedenou urovnou vybavy na VINku, ak tam je zakodovana aj farba, tak aj farba. treba odrhnut koberce a pozriet sa, ako to tam vyzera, ci je tam rovnaka farba, ako na povrchu. Ak maju niektore plechy iny stupen lesku, alebo odtien, ako ine, auto bolo bud burane, alebo skorodovane, alebo co. U Favoritov velmi casto vonkajsia uroven vybavy nezodpoveda rocniku (napriklad posledna maska na fave rok 89), co svedci tiez o burani na predok. Potom treba overit, ci su klucove zvary v motorovom priestore OK a pak sa vrhnut na mechaniku, ci spravne funguje.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

29.6.08, 19:54
Profil Zobrazit autorovy stránky
rejpal

Příspěvek 
A jako úplně první kontrolu doporučuju omrknout červenou a zelenou nálepku na SPZ, že je všude uvedeno STK OK neznamená, že tou STK auto opravdu prošlo...

29.6.08, 20:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
...napriklad posledna maska na fave rok 89...

Tak tohle bych tu zrovna nepsal. Znám hodně lidí, co si vyměnili masku za tu "kulatou" a s bouráním to nemá nic společného.

29.6.08, 20:35

Příspěvek 
gokralik píše:
ventYl píše:

Tak tohle bych tu zrovna nepsal. Znám hodně lidí, co si vyměnili masku za tu "kulatou" a s bouráním to nemá nic společného.

tu ano, ale ked to predava tetka, ktora maximalne vie, ze smerovky sa hadzu lavou packou, stierace pravou a vzadu to ma kufor, tak je to podozrive :) bud sa hlada v rodokmeni auta tuner, alebo buracka

29.6.08, 20:44
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
ventYl píše:
gokralik píše:
ventYl píše:

tu ano, ale ked to predava tetka, ktora maximalne vie, ze smerovky sa hadzu lavou packou, stierace pravou a vzadu to ma kufor, tak je to podozrive :) bud sa hlada v rodokmeni auta tuner, alebo buracka

Kdyby to vlastnila tetka kterou popisuješ, tak bych se bál, že je tam ještě olej z fabriky. Jen jsem chtěl říct, že ne všechny úpravy svědčí hned o něčem špatném. Ani podezřele nízké ceny nemusí být na závadu. Zejména starší lidé už o tom nemají přehled a jsou schopni prodat Felicii ve výborném stavu za 15-20 000 kč.

Na druhou stranu, já bych spíš volil formu inzerce, známostí a menších bazarů než AAA. V každém případě bych bral automechanika s sebou, nejlépe takového, co opravuje bouračky a který ví na která místa se podívat. O tom stavu kilometrů by se dalo taky polemizovat. Můžou tam mít auto co má 450 000 km, ale celou dobu mělo výborný servis, nebo 50 000 km a zacházelo se s ním jako s nechtěným. Pak taky neposlouchat kecy od prodejce a nemít trému, zato se soustředit na kupovaný vůz. Většinou to totiž vypadá tak, že prodejce vám do hlavy tlačí kraviny a kraviny až se nakonec zmůžete na "tak já to teda beru šéfe". Jsou to vaše peníze a vy o všem rozhodujete.

29.6.08, 22:42

Příspěvek 
Dneska jsem byl v autobazaru http://www.autoteamostrava.cz a nabídli mi tam pěkně vypadající Felícii, r.v. 1996 najeto 110,000 km. Bílá barva, motor 1.3, kombik. Opravdu načančané asi nebourané. Nenašel jsem tam žádnou korozi. Baterie akuma 44AH, nově vypadající pneu. Prostě paráda. Sedl jsem si dovnitř a jako první jsem zařadil jedničku a zjistil jse, že to má úplně volnou řadící páku. Ještě horší než u mé 105-ky. Teď nevím, jestli to je jenom machanismem adící páky, nebo je něco špatně v převodovce.

2.7.08, 20:07
Profil ICQ
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
u převodovky je takovej mezikus 8) a kolíček to bejvá vyčvachtaný investice 200 ,-

2.7.08, 20:18
Profil ICQ

Příspěvek 
No, když žu to chci koupit, tak to chci mít ok. Ale byla dost volná.

2.7.08, 21:42
Profil ICQ

Příspěvek 
já sem koupil feldu taky s tak strašně volnou pákou... je to asi normální jev no
celý ten mechanismus sem rozdělal, vypucoval vyměnil co se dalo a je to o dost lepší

jestli je v tom bazaru možnost nech si to zvednout a když si tím zacloumáš tak je poznat jestli je vůle v tom mechanismu páky nebo v převodovce, ale pravděpodobně v tom mechanismu

2.7.08, 21:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další