Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 05:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 13 ] 
 Zakouslá svčka v hlavě 
Autor Zpráva

Příspěvek Zakouslá svčka v hlavě
Poradí mi prosím někdo, jakým nejlepším způsobem dostanu svíčku z hlavy?? Je to u Formana 135, svíčky tam sou asi tak 2 měsíce nové, závit namazaný speciální vazelínou (do 800°C), ale jednu prostě nejde povolit - Už sem to zkoušel fakt velkou silou, ale nerad bych ru svíčku zlomil - díky za odpovědi Roman

7.2.06, 09:55
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
O svíčku se tak neboj, to dřív rupne hlava...

7.2.06, 23:26
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
A je lepsi tu svicku vyndavat pri teplym nebo pri studenym motoru??????

8.2.06, 14:25

Příspěvek 
No teoreticky na studeném, ale třeba jen ta vazelína přimrzla a na trochu zahřátém to půjde lépe. Fakt nevím, já k mazání svíček používám grafit a problémy nemám... :)

9.2.06, 01:48
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Hlavně použij pořádný klíč, nejlépe ze sady GOLA, ne nějakej No name zmetek, který rád proklouzne a vedle šestihranu na svíčce si dle zákona setrvačnosti zničíš i ruku.

15.2.06, 12:28

Příspěvek 
Tu ráčnu z goly je dobré prodloužit nějakou pevnou trubkou, svíčka pak pude ven i kdyby nechtěla :D

24.2.06, 08:40
Moderátor

Příspěvek 
Jo, půjde i s vložkou závitu v hlavě...:-) To byl skutečně hovězí nápad mazat závit vazelínou pouze do 800°C, při plném výkonu se teplota svíčky může dostat i výše... Příště ji nemaž, nebo jenom grafitem...

25.2.06, 19:29
Příspěvek 
No na zavitu 800C nebude ani tou nejmensi nahodou..... Jinak se mi to stalo taky a po te, co se sestihran transformoval na krouzek jsem to vyresil vymenou hlavy. Ostatne jeta hlava skoro nic nestoji, jen ta prace a ta by se musela udelat tak jako tak, tedy pokud se ti ji neovede vytocit..

1.3.06, 00:11
Moderátor

Příspěvek 
Provozní teplota svíčky je vyšší, než 500°C, stačí nevhodné dotažení, špatný předstih nebo nesprávná tepelnán hodnota a teplota se výrazně zvyšuje. Navíc možnost elektrokoroze (dost častý jev při špinavém závitu a nesprávném utažení) a máš tam takové teploty, kterým nevěří nikdo. Navíc je otázka, co to bylo za tuk, každopádně svíčka se nikdy tukem nemaže.

1.3.06, 06:02
Příspěvek 
To je ale hodnota teploty v olblasti spicky izolatoru, ne na zavitu... O vhodnosti vazeliny jsem nic nepsal....

1.3.06, 08:44

Příspěvek 
nebyl to tuk - je to stribrna vazelina, ktera je velice řídká - nevim k cemu bych to prirovnal - bylo mi receno ze je to celkem high tech - no nevim no - zadnej smejd by to nemel bejt - kouknu doma jak se to menuje a napisu to sem

1.3.06, 16:10

Příspěvek 
tak co, uz ses na ten šmejd podíval?....to byla high tech vazelína od pinpongáčů, ne? :D

18.3.06, 22:53
Profil ICQ

Příspěvek 
Mazu svicky grafitem a utahuju podle navodu. Menil jsem je nejmin desetkrat, jak na S120 tak u fava a nikdy jsem nemel problem, ze by nesly povolit, kdyz jsem poradne zabral.

20.3.06, 14:59
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 13 ]