Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 14:36

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Palivoměr 
Autor Zpráva

Příspěvek Palivoměr...
normálně by se tohle nechalo napsat do sekce Elektrika(si myslím), ale protože je to dlouhodobější věc, pro mě už to je záhada. Asi před třičtvrtě rokem mi z ničeho nic lehla ručička palivoměru ve feldě a za boha se už nezvedla. Dělaly se pokusy, jiný budík, měřilo se propojení, atd. Pak jsem tomu přestal věnovat pozornost a od té doby jezdím a tankuju podle tachometru. A asi poslední tři týdny se nechápavě občas zvedne, zastaví se třeba na půlce, nějakou dobu tam je a pak zase lehne :roll:
dělá si ze mě dobrý den :D

27.6.08, 07:16
Pspvek Reklama

Hliník navždy.

Příspěvek 
Milosuv koutek na zahady X je pouze na vyresene zahady, ne na polemizovani :)

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

27.6.08, 10:05
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Matthes píše:
Milosuv koutek na zahady X je pouze na vyresene zahady, ne na polemizovani :)

ok, ok :D
tak nějak jsem doufal, že by se z ní mohla stát ta vyřešená :wink:

27.6.08, 10:21
Mistr mechanik

Příspěvek 
já jsem o vyřešení takové záhady ani neslyšel, ale asi to v přístrojovce nebude fachčit drát z plováku a palivoměr, nedávno jsem vyprašoval s feldou 1.9 a palivoměr neukazoval, ale svítila tuším kontrolka,jsem zapoměl připojit konektor k plováku, tak jsem se ohnul a za jízdy připojil a nic, svítila tuším kontrolka dál to nevím ale palivoměr neukazoval tak mě napadlo že jsem asi urval drátek co vede z toho potenciometru k deklu na nádrži, přijedu do města vypnu motor, pak jsem nastartoval a naskočil i palivoměr a jede pořád OK miloš

27.6.08, 10:28

Příspěvek 
Tak jestli je vyměněný budík, kabely a i plovák za nové a pořád to neukazuje, je nejspíše problém v přístrojovce. Buď nejde napájení k budíku, špatně ukostřené a nebo je přerušený drát od plováku někde v přístrojovce. Zkusil bych připojit káblíky přímo na budík, jen tak provizorně. Spolehlivé napětí 12V, kostru a káblík od palivoměru. Možná je špatný konektor na tom plošném spoji u budíků a proto to blbne.

7.7.08, 10:38

Příspěvek Re: Palivoměr...
hany píše:
normálně by se tohle nechalo napsat do sekce Elektrika(si myslím), ale protože je to dlouhodobější věc, pro mě už to je záhada. Asi před třičtvrtě rokem mi z ničeho nic lehla ručička palivoměru ve feldě a za boha se už nezvedla. Dělaly se pokusy, jiný budík, měřilo se propojení, atd. Pak jsem tomu přestal věnovat pozornost a od té doby jezdím a tankuju podle tachometru. A asi poslední tři týdny se nechápavě občas zvedne, zastaví se třeba na půlce, nějakou dobu tam je a pak zase lehne :roll:
dělá si ze mě dobrý den :D

Zožeň si kompletné elektrické schémy a meraj...ak ich nemáš pošli mi PM s presným typom a rokom auta...

7.7.08, 13:30

Paulie I. píše:
Zožeň si kompletné elektrické schémy a meraj...ak ich nemáš pošli mi PM s presným typom a rokom auta...

je to 1.3 MPi, 50kW, rok 1997. předem dík

8.7.08, 11:56

hany píše:
Paulie I. píše:

je to 1.3 MPi, 50kW, rok 1997. předem dík

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek

8.7.08, 14:40
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]