Autor |
Zpráva |
jonyx5
|
nechce nabehnut
zdravim mam taky problem..mam skoda 120 a nemozem ju nastartovat...toci a toci ale nenabehne..a pred tym vzdy nabehla na prvy krat..
moze byt na chybe zapalovanie alebo benzinove cerpadlo...sviecky aj kably su ok lebo som daval nove...ja uz neviem co mam robit...prosim poradte..
a este neviete kde by som nasiel navod na nastavenie zapalovania...lebo som tak trochu amater...vopred diky
|
25.7.08, 08:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
fatal
rejpal
|
Jiskru ti to hází?
|
25.7.08, 09:05 |
|
|
jonyx5
|
no to neviem som ani neskusal...a ked nahodou nehadze tak potom kde by mohla byt chyba niekde v zapalovani?
|
25.7.08, 09:31 |
|
|
Kristensen
|
koukni jestli to hází jiskru a taky se podívej jestli máš vůbec odtrh na kladívku v rozdělovači.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
25.7.08, 10:43 |
|
|
jonyx5
|
dobre pozriem...amohol by si mi napisat nejaky strucny navod na nastavenie rozdelovaca...uz som to videl ako sa to robi ale neviem presne...diky moc...
|
25.7.08, 12:03 |
|
|
ferrari
|
No, najprv teda kukni, či Ti to hádže iskru - vyskrutkuj sviečku (alebo použi nejakú náhradnú), vopchaj ju do koncovky kábelu (tzv. fajka) a opri sviečku kovovou časťou o kovovú časť motora...nech Ti niekto poštaruje a Ty sleduj, či preskakuje iskra medzi elektródami sviečky...
A nastavenie rozdeľovača:
1. povoľ rozdeľovač, aby sa dal otáčať (ale zasa aby sa neotáčal veľmi ľahko, len tak-tak)
2. Daj dole víko rozdeľovača, aby si videl na prerušovač (ramienka)
3. Otoč rozdeľovačom do takej polohy, keď so kontakty prerušovača najdalej od seba
4. skontoluj vzidlenosť kontaktov listovými mierkami, vzdialenosť by mala byť cca 0,4 mm, ak tak nie je, nastav (povolíš skrutku, čo drží ramienko a nastavoš, skrutku dotiahneš)
5. Nastav remenicu, čo je na kľukovici (remeň vodnej pumpy a alter.), tak aby značka na remenici bola oproti 2. značke zprava na víku rozvodov a palec v rozdeľovači smeroval k 1.valcu (to je -5 stupňov voči hornej úvrati 1. valca). Pozor, pri natáčaní remenice toč v smere točenia sa motora = v smere hod. ručičiek.
6. Zapni zapaľovanie
7. vysokonapäťový kabel z ind. cievky (ten hrubý, čo ide do víka rozdeľovača) prilož tak 3 mm od kovovej časti motora
8. Pootoč rozdeľovač v smere hod ručičiek a potom pomaly späť = proti smeru hod. ručičiek...v
9. V okamihu, keď medzi koncom VN káblu a motorom preskočí iskra rozdeľovač zaisti - zašróbuj.
Malo by byť...to pootočenie rozdeľovačom odporúčam niekoľko krát zopakovať...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
25.7.08, 12:48 |
|
|
buco64
|
nechce nastartovat
dobry den ja mam skodu 105 l a menil som rozvodovu retaz a tak som musel zhodit aj rozdelovac a ked som vsetko poskladal tak mi motorom toci ale nechce nastartovat prosim pomožte.Dakujem
|
19.11.10, 14:41 |
|
|
fatal
rejpal
|
Nastavils základní polohu rozdělovače? Zapojils správně svíčky?
Naposledy upravil fatal dne 19.11.10, 14:50, celkově upraveno 1
|
19.11.10, 14:49 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A vratils rozdelovac tak jak byl? Koukal palec spravnym smerem? Jinak predstih viz predchozi odpovedi.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
19.11.10, 14:50 |
|
|
buco64
|
fatal píše: Nastavils základní polohu rozdělovače? Zapojils správně svíčky?
Ved to ze ja neviem aka je zakladna poloha.mohli by ste mi pomoct nejakymi obrazkami?
|
19.11.10, 14:51 |
|
|
buco64
|
prosim dost mi to chyba ked sa nevozim
|
19.11.10, 15:11 |
|
|
fatal
rejpal
|
Musíš to nastavit tak, aby ti to pálilo ve správné poloze do správného válce... V chytré knize na to je návod.
|
19.11.10, 15:18 |
|
|
buco64
|
fatal píše: Musíš to nastavit tak, aby ti to pálilo ve správné poloze do správného válce... V chytré knize na to je návod.
dakujem skusim pozret tam
|
19.11.10, 15:44 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27227 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
+- stačí motor nastavit 5° před horní úvrať tak aby střihali ventily na 4 válci a rozdělovač natoč tak aby palec ukazoval na tečku na těle rozdělovače
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
19.11.10, 15:47 |
|
|
buco64
|
Sadra17 píše: +- stačí motor nastavit 5° před horní úvrať tak aby střihali ventily na 4 válci a rozdělovač natoč tak aby palec ukazoval na tečku na těle rozdělovače
dakujem ale ja mam novy rozdelovac a tam neni ziadna ryska
|
19.11.10, 16:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|