Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 23:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další
 silikón 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Tak to je fajn, bál sem se, že mi to rozežere lak;)

4.6.08, 22:35
Příspěvek Reklama

Hluchoň

Příspěvek 
Martin Sedláček píše:
to se zeptej nějakýho chemika radši..., ten ti to řekne s jistotou :wink:

4.6.08, 22:47
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
Martin Sedláček píše:
to se zeptej nějakýho chemika radši..., ten ti to řekne s jistotou :wink:
Myslím, že to zvládneme i bez chemika:)

4.6.08, 23:19

Příspěvek 
Jestli si tam dal kyselej typ a máš díru ve střeše stříhanou nikoliv raženou z fabriky,což je ošetřená barvou,tak počítej s tím,že ti pod barvu vlezou pavouci..Ale??? Dnes už jsou i silikony neagrasivní,ale cca za 130,-Kč kus nikoliv za 40,-A ten už s tim nic neprovede...Jde o to použít kyseláč na akvária jen tam,kde kov je ošetřený barvou.... :wink:Pak se též nic nestane :wink:

5.6.08, 19:49

Příspěvek 
patrik-hp píše:
Jestli si tam dal kyselej typ a máš díru ve střeše stříhanou nikoliv raženou z fabriky,což je ošetřená barvou,tak počítej s tím,že ti pod barvu vlezou pavouci..Ale??? Dnes už jsou i silikony neagrasivní,ale cca za 130,-Kč kus nikoliv za 40,-A ten už s tim nic neprovede...Jde o to použít kyseláč na akvária jen tam,kde kov je ošetřený barvou.... :wink:Pak se též nic nestane :wink:
Použil jsem silikon S z baumaxu, je tam jen, že je sanitární, nic víc. Ale je dost kyselý po čuchu. Je to na laku ten silikon.

6.6.08, 11:11

Příspěvek 
Tak pokud je to na laku tak to bude dobrý :wink:

7.6.08, 10:12

Příspěvek 
Chlapi,taky mi teče do fáva přes čelní sklo.Přečetl jsem celé toto téma,ale můžete mi doporučit co je na utěsnění okna nejlepší,třeba od Soudalu??Můj tip je SILIKONOVÝ TMEL nebo AQUAFIX??Co vy na to??Díky

25.7.08, 03:06

Příspěvek 
Řekl bych, že cokoliv bude dobré, i nejobyčejnější silikon.

25.7.08, 16:29
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
nejlepší je asi tohle- můj názor - http://www.udrzba.cz/good.php?goodId:34 ... ht-Elastik

25.7.08, 16:40
Profil ICQ

Příspěvek 
VÍT: No jo,to vypadá dobře,sice trošku dražší,ale přímo určené na utěsňování oken uložených v gumě..

26.7.08, 00:30

Příspěvek 
Panstvo,na první stránce se někteří nepěkně vyjadřujete o akrylátových karosářských tmelech.Je to Váš názor,samozřejmě,ale já osobně s nimi nemám problémy.Vždycky když něco vyvařuju na místech,kam se běžně dostane voda,tak sváry přebrousím flexou,okartáčuju dráťákem,většinou rotačním,zdrsním smirkem,odmastím lihem,natřu základovou barvou a když zaschne nanáším tmel.Ten po cca 3 hodinách zaschne natolik,aby se dal přetřít barvou.Nejlepší je takovou čerstvou záplatu takto ošetřit z obou stran,aby voda nemohla zatéct z žádné strany.Vrchní nátěr by měl být proveden něčím,co nepropouští vodu,třeba tlumexplast.
Osobně jsem si myslel,že tenhle postup,který Nás učili mistři OV v Plzni "NA PRIORU",je víceméně k ho*nu,ale před 3 lety jsem vyvařoval Fávo,v dost mizernym stavu,na který jsem navařoval nový nadkolí,pravý i levý a na to jsem použil přesně tenhle postup na straně z podběhu i od motoru a na tmel jsem patlal normálně rovnou dvě vrstvy Tlumexplastu.Blatníky černě nastříkaný od výrobce jsem zdrsnil smirkem,natřel synteticlou základovkou BALAKOM,takovou tu mezeru mezi plechem blatníku a jeho příčkou jsem vymazal zase tim akrylovym tmelem,aby bordel z podběhu nelítal až do dveří a na to jsem dával zase rovnou Tlumexplast na dvě vrstvy.Při jejich nastrojování jsem nahoru na nadkolí a na místo,kde se přepážka stýká s karosérií důkladně nanesl zase akrylový tmel a po sešroubování jsem tlumexem natřel všechno bílý,co bylo vidět a bylo hotovo.A nekecam,loni se u mě objevil majitel s tím samým autem a novejma blatníkama v kufru,abych prej sundal ty starý,že už určitě budou zevnitř rezavý.Tak jsem je sundal a nevěřil svejm očím.Normálně na tom nebylo nic co bych musel vyspravovat.Akorát jsem místy při odlepování blatníku strhl tlumex z nadkolí a byl tam normálně vidět stříbrnej plech.A blatníky byly akorát špinavý jako prase.Tak jsem bláto vzal ručním dráťákem,omyl vodou s jarem a po vysušení ještě jednou přetřel tlumexplastem.Na mistech,kde se strhl starej tlumex jsem natřel nejdřív základovku.Majiteli jsem to normálně musel zavolat,aby se přišel kouknout,páč by nevěřil,že jsem měl ty starý blatníky dole :) A je to auto,který za celejch 15 let nevidělo garáž zevnitř a ročně najede 18 000 km.Neni to moc,ale vyložená garážovka to teda neni.
Ono záleží na tom,jak se s akrylovým tmelem pracuje.Tyhle tmely se nesmí objevit nikdy na přímo materiálech,který korodujou.Vždycky se musí nejdřív všechno očistit a natřít.Úplně stačí syntetická základovka,ale chce to ji nechat tak 24hodin pořádně proschnout.Když budete dělat s pozinkem,nebo nerez plechem,je možný to místo hned napatlat tímhle tmelem,ale na "černym"materiálu voda z toho tmelu začne působit prakticky hned a plech zrezne,sice slabě,ale přeci jen,a tmel se dříve či později odloupne.
Další faktor je samotnej podklad.Já když vyvařuju auto,tak dokud leze rez,tak řežu a řežu a natíram a tmelim pak na nový plechy.Nevim,jak to funguje u koroze,ošetřené odrezovačem a posléze nátěrem.
A poslední,co má vliv na životnost těchdle tmelů je právě přístup vody.Když záplatu výše zmíněním postupem ošetříme jen z jedný strany a ze druhý zateče voda,tak asi nepomůže ani svěcená voda a je to,jako kdybychom to nechali nenatřený,možná ještě horší.
Jako tímhle nechci nikoho přesvědčovat,aby to začal takhle praktikovat,ani neříkám,ale pouze jsem napsal,jakou mam zkušenost s akrylovými tmely. Každopádně je bezezbytku pravda,že tmely s PUR jsou o kus lepší.
A teď se do mě pusťte
:D

27.7.08, 00:10
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
já ti to věřim

27.7.08, 07:16
Profil ICQ

Příspěvek 
HAWK75: No a co bys teda použil na zatékání čelním sklem?Tak,aby šlo případně ještě sundat sklo..:-)

27.7.08, 23:14

Příspěvek 
Tak to ti neporadim.Já jsem reagoval na příspěvky z první stránky.
Ale u starý oktávky jsem zatékání do okna vyřešil klasickym silikonem černé barvy,ale musí se dávat bacha,aby se to nenasralo i na sklo,bo se pak za deště dělaj na skle kapky vody a stěrače jsou jen pro parádu.A tohle jsem si ověřil v praxi,páč jsem si pozor nedal :D

28.7.08, 20:18
Profil ICQ

Příspěvek 
Hawk 75 píše:
Tak to ti neporadim.Já jsem reagoval na příspěvky z první stránky.
Ale u starý oktávky jsem zatékání do okna vyřešil klasickym silikonem černé barvy,ale musí se dávat bacha,aby se to nenasralo i na sklo,bo se pak za deště dělaj na skle kapky vody a stěrače jsou jen pro parádu.A tohle jsem si ověřil v praxi,páč jsem si pozor nedal :D

Tak jsem tam dal nějaký akvaristický tmel...No nedal jsem si pozor a asi 3h jsem pucoval čelní okno a rám okna,bo jsem ho tam dal moc... :? :? A ještě já vůl koupil bíly misto transparentního.... :sick: :sick: :sick:

30.7.08, 20:38
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 31 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3  Další