|
FAQ
• Hledat • Přihlásit se
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Radek
|
Zadní náprava
Mám Škodu 120 s motorem 742.12 - MII s pětistupnovou převodovkou z května 1987. Chci se zeptat jestli náhodou nevíte jestli má kyvadlovou nebo úhlovou nápravu a jestli má kyvadlovou tak jestli je složitý jí měnit za úhlovou. Nebo aspon mě řekněte jak to na pohled poznám. Dík
|
24.2.06, 17:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
kdoasi
|
Re: Zadní náprava
Radek píše: Mám Škodu 120 s motorem 742.12 - MII s pětistupnovou převodovkou z května 1987. Chci se zeptat jestli náhodou nevíte jestli má kyvadlovou nebo úhlovou nápravu a jestli má kyvadlovou tak jestli je složitý jí měnit za úhlovou. Nebo aspon mě řekněte jak to na pohled poznám. Dík
http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=219
|
25.2.06, 12:44 |
|
|
Šemik
|
Š 120 měly ve všech provedeních (s vyjímkou LX) nápravu kyvadlovou.
|
25.2.06, 13:55 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Radek píše: Mám Škodu 120 s motorem 742.12 - MII s pětistupnovou převodovkou z května 1987. Chci se zeptat jestli náhodou nevíte jestli má kyvadlovou nebo úhlovou nápravu a jestli má kyvadlovou tak jestli je složitý jí měnit za úhlovou. Nebo aspon mě řekněte jak to na pohled poznám. Dík
Je to složité, protože potřebuješ mít jinou převodovku, která má jiné výstupy pro kloubové hřídele...
_________________ J.
|
25.2.06, 19:02 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Jiří Čech píše: Radek píše: Mám Škodu 120 s motorem 742.12 - MII s pětistupnovou převodovkou z května 1987. Chci se zeptat jestli náhodou nevíte jestli má kyvadlovou nebo úhlovou nápravu a jestli má kyvadlovou tak jestli je složitý jí měnit za úhlovou. Nebo aspon mě řekněte jak to na pohled poznám. Dík Je to složité, protože potřebuješ mít jinou převodovku, která má jiné výstupy pro kloubové hřídele...
Jeste bych dodal, ze za dodrzeni jistych pravidel se da prevodovka pro kyvadlovou napravu prestavet na vlecenou tak, ze se krome kuzeloveho prevodu vymeni kompletne cely diferencial. Da se to provest i doma, ale chce to dobre prevodovku znat, skoro urcite se to nepovede napoprve. Dalo by se to pouzit kdybys napriklad sehnal poskozenou prevodovku s kyvadlovou napravou (muj pripad).
|
25.2.06, 21:27 |
|
|
Jiří Čech
Moderátor
|
na převodovky v obchodech už nic skoro není, takže přestavba není reálná.
|
25.2.06, 22:46 |
|
|
Návštěvník
|
co třeb náprava z Fordu Sierra - hnací hřídele Lebro, a hlavně je to rozměrově podobný nápravě z RSa
|
1.3.06, 10:59 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Anonymous píše: co třeb náprava z Fordu Sierra - hnací hřídele Lebro, a hlavně je to rozměrově podobný nápravě z RSa
Kup si nekde za par sprdliku shnilyho rapida a napravy z nej zgeneralkuj.
|
3.3.06, 08:45 |
|
|
Návštěvník
|
Radek píše: Mám Škodu 120 s motorem 742.12 - MII s pětistupnovou převodovkou z května 1987. Chci se zeptat jestli náhodou nevíte jestli má kyvadlovou nebo úhlovou nápravu a jestli má kyvadlovou tak jestli je složitý jí měnit za úhlovou. Nebo aspon mě řekněte jak to na pohled poznám. Dík Musíš si sehnad na Š130 až rapid : most převodovky, diferencial(nebo celou 5stup. prevodovku), uhlove ramena(kompletní s nabojem a bubnem), poloosy( kompletní), silenblok převodovky, na 4stup. převodovce vyměnit uchycení silenbloku, nadrž a tahlo řazení(pokud budeš davat 5stup.převod), tohle všechno musiš vyměnit. pro větší stabilitu napravy je lepší vyměnit i šavle, ale nemusíš. Čus a praci zdar.
|
8.3.06, 12:39 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Anonymous píše: Radek píše: Mám Škodu 120 s motorem 742.12 - MII s pětistupnovou převodovkou z května 1987. Chci se zeptat jestli náhodou nevíte jestli má kyvadlovou nebo úhlovou nápravu a jestli má kyvadlovou tak jestli je složitý jí měnit za úhlovou. Nebo aspon mě řekněte jak to na pohled poznám. Dík Musíš si sehnad na Š130 až rapid : most převodovky, diferencial(nebo celou 5stup. prevodovku), uhlove ramena(kompletní s nabojem a bubnem), poloosy( kompletní), silenblok převodovky, na 4stup. převodovce vyměnit uchycení silenbloku, nadrž a tahlo řazení(pokud budeš davat 5stup.převod), tohle všechno musiš vyměnit. pro větší stabilitu napravy je lepší vyměnit i šavle, ale nemusíš. Čus a praci zdar.
Jeste doplnim ze na 5Q potrebuje nejen jine tahlo razeni ale i kulisu s radici pakou, lisi se. 4Q radicka se na 5Q nehodi.
|
8.3.06, 14:03 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|