Ošetření drobné, povrchové koroze
| Autor |
Zpráva |
|
kingbacker
|
 Ošetření drobné, povrchové koroze
Zdar,
už to tu někde nepochybně je, ale jak nejlíp ošetřit povrchovou korozi, tu, která jen drobně polejzá svršek, nejde do hloubky, aby to pak vevýsledku vypadalo pokud mžono co nejlépe(že to bude vidět je fuk, pořád to bude lepší než orezlý) THX
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
| 6.8.08, 00:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
vrtačku, do ní kartáč, odrbat dokud se to nebude lesknout, obrousit něčím hrubším, třeba 120, 180, základ, nehat uschnout, lehce obrousit, teď už něco jemnejšího, to jen aby to bylo hrubší, tak 400, můžeš znova základ, a zase usušit. Pak když budeš chtít, tak to můžeš vybrušovat do hladka a přestříknout potom, to by se ti mohl hodit ještě plnič, nebo to natří štětkou je to jedno, ale vždykcy mezi vrtsvy barvy musí být jemně rozbroušeno a hlavně, a to jsem měl napsat už na záčátku, odmastit benzínem. Technickým, ne namíchaným do fichtla 
|
| 6.8.08, 06:36 |
|
 |
|
Vala
|
a ta zakladovka sa musi prebrusovat?
_________________ Škoda Favorit 136L 46 kW r.v. 1989, Green
|
| 6.8.08, 07:57 |
|
 |
|
kingbacker
|
Vít píše: vrtačku, do ní kartáč, odrbat dokud se to nebude lesknout, obrousit něčím hrubším, třeba 120, 180, základ, nehat uschnout, lehce obrousit, teď už něco jemnejšího, to jen aby to bylo hrubší, tak 400, můžeš znova základ, a zase usušit. Pak když budeš chtít, tak to můžeš vybrušovat do hladka a přestříknout potom, to by se ti mohl hodit ještě plnič, nebo to natří štětkou je to jedno, ale vždykcy mezi vrtsvy barvy musí být jemně rozbroušeno a hlavně, a to jsem měl napsat už na záčátku, odmastit benzínem. Technickým, ne namíchaným do fichtla 
Díky moc, takhle jsem si to představoval, ať vím co koupit. A zrovna jsem si taky říkal, že by mohl napat Vít, že ten toho dost ví 
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
|
| 6.8.08, 10:14 |
|
 |
|
kingbacker
|
Vít píše: vrtačku, do ní kartáč, odrbat dokud se to nebude lesknout, obrousit něčím hrubším, třeba 120, 180, základ, nehat uschnout, lehce obrousit, teď už něco jemnejšího, to jen aby to bylo hrubší, tak 400, můžeš znova základ, a zase usušit. Pak když budeš chtít, tak to můžeš vybrušovat do hladka a přestříknout potom, to by se ti mohl hodit ještě plnič, nebo to natří štětkou je to jedno, ale vždykcy mezi vrtsvy barvy musí být jemně rozbroušeno a hlavně, a to jsem měl napsat už na záčátku, odmastit benzínem. Technickým, ne namíchaným do fichtla 
Díky moc, takhle jsem si to představoval, ať vím co koupit. A zrovna jsem si taky říkal, že by mohl napat Vít, že ten toho dost ví  A kdyby náhodou, nějaké doporučení, jak se vypořádat s tou rzí, která vylézá zpod těch okrasnýh gumových lišt, co jsou na dveřích? Když tu gumu sundám, je v mých silách ji tam naadit původním způsobem?
|
| 6.8.08, 10:15 |
|
 |
|
ventYl
|
kingbacker píše: Vít píše: vrtačku, do ní kartáč, odrbat dokud se to nebude lesknout, obrousit něčím hrubším, třeba 120, 180, základ, nehat uschnout, lehce obrousit, teď už něco jemnejšího, to jen aby to bylo hrubší, tak 400, můžeš znova základ, a zase usušit. Pak když budeš chtít, tak to můžeš vybrušovat do hladka a přestříknout potom, to by se ti mohl hodit ještě plnič, nebo to natří štětkou je to jedno, ale vždykcy mezi vrtsvy barvy musí být jemně rozbroušeno a hlavně, a to jsem měl napsat už na záčátku, odmastit benzínem. Technickým, ne namíchaným do fichtla :) Díky moc, takhle jsem si to představoval, ať vím co koupit. A zrovna jsem si taky říkal, že by mohl napat Vít, že ten toho dost ví :-) A kdyby náhodou, nějaké doporučení, jak se vypořádat s tou rzí, která vylézá zpod těch okrasnýh gumových lišt, co jsou na dveřích? Když tu gumu sundám, je v mých silách ji tam naadit původním způsobem?
ak myslis tie gumove listy, co idu stredom auta po celej dlzke, tak tie su tam iba nalepene. Cize by vobec nemal byt problem ich dat dole (ak je horsi lak, mozno pojdu aj s lakom), potom ich treba obrusit hrubym smirglom od stareho lepidla, trocha zdrsnit, ja som ich lepil naspat chemoprenom a vydrzali.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 6.8.08, 15:36 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
Kingbacker: Možná máš tu smůlu, nebo spíš štěstí, že lišty mají nějakou kostru a jsou tím, co je rezaté, rozhodně bych je dal dolu, prohlédnul a zahodil, protože se ti nejspíš dostane zjištění, že jsou lišty KO. Snad nebude problém sehnat a koupit lišty jinačí. Předpokládám, že se jedná o lišty na dveřích. Můžeš ale očekávat, že se utrhne i barva jak říká Ventyl, protože je stará a křehká za ty roky, navíc se může stát, že je někdo přilepil třeba i sekunďákem(já to tak měl pokoupi  ) a pak budeš muset ještě dát do pořádku to, obrousit apod, to nikdy nevíš.
Vala: nemusí, ale bude na ní lépe držet další vrstva. Navíc se tak dají porovnat kocoury po štětce.
|
| 6.8.08, 17:06 |
|
 |
|
ventYl
|
kovova kostra? h? ja som na 105ke v tych listach ziadnu kostru nemal, bola to pouhopouha guma. a myslim tym tie listy, co su na prahu, ale tie, co su na dverach.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 6.8.08, 17:09 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
na favoritech jsou takové lišty , co se nafouknou protože v tom něco je, pak z toho teče rez, a je to hnusný, nemají to všecky lišty
|
| 6.8.08, 17:22 |
|
 |
|
varok
|
Nejdříve by bylo potřeba si ujasnit pořádně o jaké lišty doopravdy jde. Jestli lišty asi v polovině dveří, nebo ty co jsou nad dveřmi. Ty nad dveřmi mají plechovou kostru zalitou v gumě. Ty na spodku dveří nemají uvnitř plech, alespoň ty co jsem viděl.
_________________ Škoda Favorit r.v. 94 BMM, Solitaire, Motor-Excel tuning, LPG- Minulost Golf IV 1,6 74kW Jazz Blue perleť Golf VII, 1,4TSi 103kW, Night Blue
|
| 6.8.08, 20:12 |
|
 |
|
kingbacker
|
Jedná se o lišty ve spodní části dveří. A vlastě, slouží k něčemu, kromě toho, že by měly zabraňovat obouchání? A pokud se pod nima trhne lak, tak zase obrousit, když tam bude rez, vzít základem, ten pak obrousit najemno a znova základ?
|
| 6.8.08, 20:21 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
varok píše: Nejdříve by bylo potřeba si ujasnit pořádně o jaké lišty doopravdy jde. Jestli lišty asi v polovině dveří, nebo ty co jsou nad dveřmi. Ty nad dveřmi mají plechovou kostru zalitou v gumě. Ty na spodku dveří nemají uvnitř plech, alespoň ty co jsem viděl.
těch lišt na dveře je moc druhů, nevím kolik originálních, a celá řada dalších jiných, můžeš na to vlastně použít jakékoliv lišty, stačí uříznout pilkou na potřebnou délku a je to. Jeden z těch druhů, který se dost často objevuje je takový celkem vysoký, v průřezu má lišta tvar jakoby trojúhelníku se zaoblenou špičkou, široká je asi 2 cm, ta se umí celá nafouknout a vytéká z ní rez, když jsem obcházel bazary a sháněl pro sebe auto, tak to bylo velmi časté. Jinak ty lišty nad dveřmi jsem neviděl špatné, různě odřené, nebo s prasklou některou příchytkou, to ano, ale jinak nic
|
| 6.8.08, 20:36 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
kingbacker píše: Jedná se o lišty ve spodní části dveří. A vlastě, slouží k něčemu, kromě toho, že by měly zabraňovat obouchání? A pokud se pod nima trhne lak, tak zase obrousit, když tam bude rez, vzít základem, ten pak obrousit najemno a znova základ? jestli to chceš stříkat, tak by to chtělo po základovce doladit plničem, to je vlastně stříkací tmel, a jestli to budeš štětkovat, no tak je to asi jedno
a nemáš fotku těch lišt jak se o nich dohadujeme ?
|
| 6.8.08, 20:41 |
|
 |
|
NOVON
Registrován: 15.7.08, 21:08 Příspěvky: 1841 Bydliště: KOPŘIVNICE
|
Jo asi tak nějak,ale před tou zakladovkou bych to několikrát potřel bezoplachovým odrezovačem.Důležité je jednotlivé vrstvy odrezovače i barvy nechat pořádně zaschnout..
_________________ "AUDI 80 B3 1.8S 66kW,150Nm, r.v.90..LPG+ FLASH LUBE VALVE SAVER..
|
| 6.8.08, 21:34 |
|
 |
|
Vít
Hluchoň
|
já tomu odrezovači nevěřím, dokud tam není lesklý železo, tak brousím škrábu apod, takže nepoužívám, jinak v zásadě, nevidím důvod proč to neudělat jak píšeš
|
| 6.8.08, 21:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |