|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|
| Autor |
Zpráva |
|
sunny
|
 zvláštní brzdy
Dobrý den přeji,
chtěl bych se pozeptat ohledně brzd. Čeká mě komplet go brzd, protože to co je v mém voze už moc únosné neni. Chtěl bych se jen zeptat, občas se bzdy chovají zvláštně, jezdil jsem i se 105 bez posilovače a tokový mám někdy pocit i u 120L s posilovačem. KApalina se neztrácí jen je pedál někdy tvrdej ( pominu-li vzduch v okruhzích) a někdy takovej standardní.. Čim to..?
Dík za odpovědi
P.S.: co všechno bych měl měnit když se to zřejmě ještě nikdy neměnilo..? 
|
| 8.8.08, 12:54 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
ventYl
|
ak mas pocit, ze ti posilnovac vynechava... nekolise ti volnobeh, alebo sa sucasne so znizenou ucinnostou posilnovaca neobjavuje aj blbsi chod motora? je mozne, ze konci zivot membrane posilnovaca, alebo nejakemu inemu podtlakovemu prvku.
ak nic nebolo doteraz menene a auto chces este nejakych par rokov pouzivat, tak zrejme budes musiet v zavislosti od opotrebenia vymenit vsetko.
predne kotuce, ak su rovne (pochybujem) a hrubsie ako 7mm, mozes nechat, ale musia sa zrovnat (!) (kazdopadne je na povazenie, ci pri kompletnej repasacii brzd nie je skoda kotuc rovno nevymenit /stoji asi 600 SKK/ a usetrit si rozoberanie neskor). vymenit by sa zislo brzdove hadicky (od prechodky ku kolesam). pri ich vymene sa obvykle strhne spoj s trubkami, pretoze bude zahrdavety, takze to skonci aj vymenou komplet vsetkych trubiek. vymena oblozeni je samozrejmost. k novym zadnym oblozeniam treba dat bud zrovnat, alebo vymenit aj zadne bubny (to je dost palka), ak su tensie 7mm, bezpodmienecne vymenit. Pri rozobrani starych brzd obvykle stare prasiatka zacnu tiect, takze vymenit rovno aj tie a skontrolovat samostavy. Ked sa to vsetko dobre spravi, nastavi, namaze, kde ma, zvysok ocisti, riadne odvzdusni a par 100 km sa s tym bude opatrne brzdit, aby si brzdy sadli, tak to vydrzi do konca zivota auta.
no a ak bude po smrti posilovac, tak treba vymenit aj ten. HBV, ak hovoris, ze sa kvapalina nestraca a pedale nie su mokre, moze ostat.
_________________ This is Linux land, on silent nights you can hear Windows machines rebooting. (--)))o-») Skoda Rapid 136 r.v.1989 biely OOOO Audi 80 2.3E r.v. 1993 - Vopruz durch Technik [H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula Skoda 742 Forever Team
|
| 8.8.08, 13:06 |
|
 |
|
sunny
|
ventYl píše: ak mas pocit, ze ti posilnovac vynechava... nekolise ti volnobeh, alebo sa sucasne so znizenou ucinnostou posilnovaca neobjavuje aj blbsi chod motora? je mozne, ze konci zivot membrane posilnovaca, alebo nejakemu inemu podtlakovemu prvku.
ak nic nebolo doteraz menene a auto chces este nejakych par rokov pouzivat, tak zrejme budes musiet v zavislosti od opotrebenia vymenit vsetko.
predne kotuce, ak su rovne (pochybujem) a hrubsie ako 7mm, mozes nechat, ale musia sa zrovnat (!) (kazdopadne je na povazenie, ci pri kompletnej repasacii brzd nie je skoda kotuc rovno nevymenit /stoji asi 600 SKK/ a usetrit si rozoberanie neskor). vymenit by sa zislo brzdove hadicky (od prechodky ku kolesam). pri ich vymene sa obvykle strhne spoj s trubkami, pretoze bude zahrdavety, takze to skonci aj vymenou komplet vsetkych trubiek. vymena oblozeni je samozrejmost. k novym zadnym oblozeniam treba dat bud zrovnat, alebo vymenit aj zadne bubny (to je dost palka), ak su tensie 7mm, bezpodmienecne vymenit. Pri rozobrani starych brzd obvykle stare prasiatka zacnu tiect, takze vymenit rovno aj tie a skontrolovat samostavy. Ked sa to vsetko dobre spravi, nastavi, namaze, kde ma, zvysok ocisti, riadne odvzdusni a par 100 km sa s tym bude opatrne brzdit, aby si brzdy sadli, tak to vydrzi do konca zivota auta.
no a ak bude po smrti posilovac, tak treba vymenit aj ten. HBV, ak hovoris, ze sa kvapalina nestraca a pedale nie su mokre, moze ostat.
Takhle jsem to asi předpokládal..  uvažoval jsem o jiném autě, ale nějak se mi nechce žádné kupovat, alespoň prozatím. Začal jsem na něm pracovat a tak radši zainvestuju do všeho potřebného a pár let sním budu ještě jezdit..  Díky moc za rady... 
|
| 8.8.08, 14:27 |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
 Re: zvláštní brzdy
sunny píše: Dobrý den přeji, chtěl bych se pozeptat ohledně brzd. Čeká mě komplet go brzd, protože to co je v mém voze už moc únosné neni. Chtěl bych se jen zeptat, občas se bzdy chovají zvláštně, jezdil jsem i se 105 bez posilovače a tokový mám někdy pocit i u 120L s posilovačem. KApalina se neztrácí jen je pedál někdy tvrdej ( pominu-li vzduch v okruhzích) a někdy takovej standardní.. Čim to..? Dík za odpovědi P.S.: co všechno bych měl měnit když se to zřejmě ještě nikdy neměnilo..? 
Mění se prakticky všechno. Nemá cenu šetřit, protože trubičky se stejně při manipulaci rozpadnou, hadice jsou také groggy.
To tvrdnutí pedálu může dělat hl. brzdový válec, ten bys měl preventivně vyměnit také a hlavně dej novou hadici od motoru k posilovači. Kotouče automaticky nové, žádné staré vyrezlé potvory tam nenechávej. Je jasné, že i do brzdičů patří kompletně nové gumičky a hlavně nepopleť připojení okruhů na hl. válec, jinak to nebude brzdit...
Nové zadní bubny asi neseženeš.
_________________ J.
|
| 8.8.08, 17:46 |
|
 |
|
|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 4 ] |
|