Autor |
Zpráva |
zbynaseat
|
Svítí mi dobíjení
Ahoj všem.Mám problém s felicií 1.3 r.v. 95.Nedávno se mi rozsvítilo dobíjení,ale né jen tak.Byl jsem v servise a atm to proměřili a zjistili že dobíjí.Takže když jde motor na volnoběh kontrolka dobíjení svítí slabě a když přidám svítí silněji.Čím víc přidám tím víc svítí.Už jsme vyměnili aji regulátor alternátoru a stále při přidání svítí ale dobíjí.Může mi někdo poradit co udělat aby to přestalo.Dík za odpovědi.Zbyněk
|
10.8.08, 15:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
Máš prošvihlou diodu/y rozeber a vyměň, nebo nech zrepasovat. Dobíjet to bude, ale slabě.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
10.8.08, 15:58 |
|
|
zbynaseat
|
Drak píše: Máš prošvihlou diodu/y rozeber a vyměň, nebo nech zrepasovat. Dobíjet to bude, ale slabě.
No podle měření aji za jízdy to dobíjí normálně.Tak nevím.Takže zajet někam kde opravují altrnátory a nechat to udělat?
|
10.8.08, 16:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
a co to je dobíjí normálně co si pod takovým pojmem představuješ kolik je to třeba voltů miloš
|
10.8.08, 20:09 |
|
|
zbynaseat
|
slovacek.milos píše: a co to je dobíjí normálně co si pod takovým pojmem představuješ kolik je to třeba voltů miloš
Tak ukazuje to cirka mezi 12-14,5 volty,takže nevím co si mám představovat.Já se v relektrice nevyznám.
|
10.8.08, 21:12 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
zbynaseat píše: slovacek.milos píše: a co to je dobíjí normálně co si pod takovým pojmem představuješ kolik je to třeba voltů miloš Tak ukazuje to cirka mezi 12-14,5 volty,takže nevím co si mám představovat.Já se v relektrice nevyznám.
tak to je asi chyba správná hodnota je 14 V v praxi třeba 13,89-14,03V miloš
|
10.8.08, 21:32 |
|
|
zbynaseat
|
slovacek.milos píše: zbynaseat píše: slovacek.milos píše: a co to je dobíjí normálně co si pod takovým pojmem představuješ kolik je to třeba voltů miloš Tak ukazuje to cirka mezi 12-14,5 volty,takže nevím co si mám představovat.Já se v relektrice nevyznám. tak to je asi chyba správná hodnota je 14 V v praxi třeba 13,89-14,03V miloš
Aha a co může být příčina asi?
|
10.8.08, 21:57 |
|
|
Stinovlas
|
uz ti to rekl, ta dioda...
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
10.8.08, 22:07 |
|
|
zbynaseat
|
Stinovlas píše: uz ti to rekl, ta dioda...
Takže zajet někam kde dělají altíky a nechat opravit diodu bude asi to pravé že?
|
10.8.08, 22:09 |
|
|
Stinovlas
|
spis vymenit, oprava by asi dlouho nevydrzela, jestli je to vubec mozny
myslim vymenit diodu
_________________ Mam svuj svet-punk's not dead!
|
11.8.08, 03:21 |
|
|
zbynaseat
|
Stinovlas píše: spis vymenit, oprava by asi dlouho nevydrzela, jestli je to vubec mozny myslim vymenit diodu
Možné to je,volal jsem do opravy tady v Brně a stojé to cirka 1500,- Kč,orpava těch diod
|
11.8.08, 07:58 |
|
|
Dawid130
|
zbynaseat píše: Stinovlas píše: spis vymenit, oprava by asi dlouho nevydrzela, jestli je to vubec mozny myslim vymenit diodu Možné to je,volal jsem do opravy tady v Brně a stojé to cirka 1500,- Kč,orpava těch diod
|
11.8.08, 09:17 |
|
|
michalkatka
|
najlepšie meniť celý diódový mostík, netreba nič vŕtať ani lisovať, keď vymeníš iba jednu, za čas odíde ďalšia a ďaľšia...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
11.8.08, 09:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
druhý alternátor nejlépe nový miloš
|
11.8.08, 11:01 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
zbynaseat píše: Stinovlas píše: spis vymenit, oprava by asi dlouho nevydrzela, jestli je to vubec mozny myslim vymenit diodu Možné to je,volal jsem do opravy tady v Brně a stojé to cirka 1500,- Kč,orpava těch diod
to je blbost, aspon takto interpretovane
meni sa cely ten mostik, je to taky kusok plechu ako cast podkovy, a 1500 to urcite nestoji nenechaj sa ogabat!
http://autodilykrc.cz/eshop/detail/blok ... cf7c90d305
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
11.8.08, 12:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|