brzdy na novych a starych autach
| Autor |
Zpráva |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
Šemik píše: To bude pravda, zvyk je železná košile  Ale tedy s Oct bych jezdit nechtěl, to je jak v konservě, uvnitř nikde není místo 
no to nevim co proti OctI nebo OctII mas. obe bych bral z fleku bez premysleni, mit dostatecnou podporu konta.
jinak nejostrejsi brzdy z aut co jezdim ma asi sluzebak - Karosa C934E jak hodim retarder na 4 a mam zapnutou motorovku, tak uz brzdy v kolech neni skoro potreba a skoro sjizdim ze sedacky na volant.
Jinak z osobaku OctII a Audina100/A4
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 6.8.08, 20:47 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
Mám proti tomu to, že tam není místo, sedačku jsem narval dozadu co to šlo, volant nahoru co bylo možno a stejně jsem tam byl k přístrojovce nehezky blízko.
Představa že bych s tím měl jet třeba 50km mě děsí 
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 6.8.08, 20:57 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
to si delas srandu ne? kolik meris? ja neoc kolem 190cm a s posazem v Octe sem nikdy problem nemel. ikdyz je fakt ze co clovek, to jine nastaveni sedacky.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 6.8.08, 21:03 |
|
 |
|
Šemik
|
Tak to mám o pár cm míň než ty (na výšku myslím aby bylo jasno  )
Prostě jsem tam byl namáčklý pod volant , bylo to asi tak jako jsem si vždy představoval malucha.. 
|
| 6.8.08, 21:08 |
|
 |
|
fatal
rejpal
|
Nevím, jak a čím jsi šteloval sedadlo, ale v koktě zas tak málo místa není, už jsem to někde psal, ze škodovek je to první auto, u kterého můžu mít sedadlo na předposledním zubu...
|
| 6.8.08, 21:25 |
|
 |
|
Šemik
|
Takovým tím tamtím
Někde vepředu páčka, pojezd dopředu / dozadu a pak volant nahoru.
|
| 6.8.08, 21:34 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
Šemik píše: Takovým tím tamtím  Někde vepředu páčka, pojezd dopředu / dozadu a pak volant nahoru.
opěradlo a pohyb sedačky nahoru dolů neznáš???....já si v oktě nepřipadám jako sardinka, ale občas si chci dát sedačku ještě níž a vona už je nadoraz dole....
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 6.8.08, 23:27 |
|
 |
|
deekay
Voditelj brodice
Registrován: 12.9.06, 21:33 Příspěvky: 9782 Bydliště: Bratislava / Nové Zámky
|
podla mna skor nie si zvyknuty ze tam tej pristrojovky je viac
v novych autach, hlavne octe, sedis ako v kokpite, kde v 120 skor ako v obyvacke
hoci celkovy priestor je podobny ale v tej octe je to vsetko zastavane (niecim)
ja to tiez nemam rad, clio je na tom este dobre
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
| 6.8.08, 23:28 |
|
 |
|
Jiří Čech
Moderátor
|
Bych to řekl asi tak - každé auto brzdí na úrovni své doby. Každé auto má jinou charakteristiku brzd, jiné uspořádání okruhů, velikosti destiček, typ brzdičů atd. a pokud je někdo zvyklý jezdit se starou šunkou, u které není měněna kapalina, destičky se kupují někde z Číny nebo Polska a kotouče neviděly soustruh od války, tak je jasné, že když sedne do nového auta, které má brzdy na úrovni doby, tak má s brzdovým pedálem problém. Charakteristika brzdění je také jiná a konkrétně fáčku byl vytýkán příliš ostrý nástup brzdné síly (velký posilovač), což se pak řešilo nějakými změnami, Felda už brzdila jinak, ale kdo jezdil dlouho se škodulí, musel si na "jiný pedál" chvíli zvykat. Nová auta brzdí subjektivně lépe, ale říkám, že subjektivně, protože když mám v pořádku brzdy na stotřicítce, jsem na tom brzdnou dráhou srovnatelně s novými vozy - protože jsem o dost lehčí a nemám přebrzděný předek, jako je tomu u předních náhonů. Auta s motorem vzadu mají výhodu v tom, že zadní kola přebírají větší procentuální díl brzdné síly, tedy je na předku větší rezerva. Ale říkám - ty brzdy musí odpovídat tomu, co kdysi vyjelo z fabriky.
_________________ J.
|
| 8.8.08, 18:00 |
|
 |
|
petas
|
deekay píše: Šemik píše: To netvrdím Tvrdím že u nových aut je zcela koko_sky vyřešen styl "dávkování" brzdné síly, buď nic a nebo max, byť brzdí více než naše oblíbené samohyby  tak to je ina rec  naprosto suhlasim zatial najrozumnejsiu brzdu mala stara octa. to bolo tak akurat
Když jsem poprvé sedl do Fabie (tříválec 1,2 HTP) a šlápnul na brzdu, málem jsem si rozbil hubu o volant. Pak jsem s tím autem jezdil skoro obden víc jak rok a můžu říct že lepší dávkování brzdné síly jsem u žadného auta fakt nezažil. Ale jak říkáte je to o zvyku.
_________________ petas
|
| 19.8.08, 22:19 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
No s tou dobou nevím, ale jak píšu někde dřív, dá se najít rozdíl i mezi "dnešními" auty, starší Mégane blokuje kola na dotek a WV Polo 2007 1.2 12V (asi HTP  ) je proti fáčku tupý.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 19.8.08, 23:25 |
|
 |
|
Jiri
Registrován: 18.3.07, 20:23 Příspěvky: 4146 Bydliště: okres svitavy,West Yorkshire
|
ja mslim ze tak zalezi na konkretnim stavu brzd..ja treba zase vim ze Vw a skodovky brzdi moc pekne...ale odchazeji valce...propada se potom pedal ...a je to tupe....francouzi celkem brzdy dobre...opel nic moc...takove mekke ford jak co...japonci taky jak co..BMW ma pekne ostre brzdy
|
| 19.8.08, 23:45 |
|
 |
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Tak jsem dnes porovnal všecko za sebou, škodovka je na tom skoro jak passat (ten samej rok), ka brzdí nesrovnatelně lépe, ovšem mám výhodu, při vypnutém motoru (tudíš nefunguje posilovač) se škodovkou krásně mužu brzdit, to s passatem ani ka nejde skoro, to je velká výhoda. 
_________________ Škoda Rapid '19 TSi 70kW Polo Fox '85 29kW
|
| 20.8.08, 00:03 |
|
 |
|
CrazyMan
|
to Jiri: zkus nekdy babetu... ta moje brzdi jak chce 
_________________ VW Passat 3B3 1.9 TDI 96Kw
|
| 20.8.08, 00:03 |