Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.9.24, 22:19



Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 12 ] 
 Pomóóóc 
Autor Zpráva
Příspěvek Pomóóóc
Potřebuju poradit.
V létě jsem si půjčil u Alimexu na 4 dny tu jejich nejosekanější fábku. Z důvodu finančního jsem si to nepojistil proti škrábancům a tak (ted vim, že to byla velká blbost), když jsem to odevzdával tak mě nařkli, že je trochu promáčklej blatník asi tak 15cm dlouhá promáčklina (vim na 100%, že jsem to neudělal a ani na parkovišti mě nikdo nepromáčkl) a ten technik šel na jistotu a ani na nic jinýho se nepodíval tak pořádně, druhej blatník ani nezkontroloval. No a že si nachaj tu kauci 3000 a že se ještě uvidí kolik to bude stát. A ted mě napsali, že mám doplatit ještě 5000 a to se mě zdá trochu moc na blatník na starší fábii, kterej už měl napsaný náký škrábance. Dá se nějak bránit, že by mě třeba museli snížit tu částku 5000? Vždyt tak drahej blatník nemůže bejt a dalo by se ještě nák popřít že to nebylo tak promáčklý jak tvrdí Alimex? Moc se mě jim to nechce dávat, ale asi budu muset. Prosim o nákou věcnou radu, to že jsem si to měl pojistit už vim, ale ted to nezachránim. Jo a jde o pravej přední blatník.
Dík za jakoukoli radu.


18.10.06, 20:59
Pspvek Reklama

   
Mistr mechanik
Uživatelský avatar

Příspěvky: 16256
Bydliště: Strážnice
Příspěvek 
radku pokud jsi podepsal, žes auto převzal a závada, pro kterou tě obvinili tam nebyla, tak máš možná smůlu, pokud bys to nahlásil na policii, že ti to způsobil neznámý pachatel, tak to jde z hav.pojistky, ale takto tě v to vymáchájí, přestíkání blatníku je tak 3200 kč, kytování broušení, vytažení- karosářské práce, někdo to musí závézt do servisu, klidně to vytáhnou na osmičku i více, není to zas tak moc peněz, o tu kauci přijdeš a pokud budou chtít další peníze, tak jim odpověz, že jsem takové poškození nezpůsobil a ať se obrátí na polici, že poškození způsobil neznámý pachatel a policajti než něco vyšetří tak budeš vozit vnoučata, nedej se miloš


18.10.06, 22:01
Profil
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1954
Bydliště: Bratislava
Příspěvek 
Keby si auto vracal s kamošom, tak by ti mohol dosvedčiť, že ten technik pozeral len ten blatník. By si z nich ešte aj vysúdil asi aj prachy ako odškodné. Takéto veci sa riešia pred svedkami. Ak ale nemáš svedka, čo by ti to dosvedčil, tak potom súd asi prehráš, bo to je tvrdenie proti tvrdeniu a nepomôže asi argument, že technik pozeral len ten blatník. Nenapadá ma nič, ako to riešiť, bo z nadhladu ty nemáš ako dokázať svoju nevinu. Skús nejakú lampáreň (tuším vy tam máte Čierne ovce alebo také niečo). To im zaisti reklamu a trocha menej zákazníkov. Ale peniaze ti to asi nevráti.

_________________
R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P.
BMW e39 530i r.v. 2000
Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me!
viewtopic.php?t=18421


18.10.06, 22:28
Profil

Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Já vim, že když jsem si to nepojistil, tak mám svázaný ruce a musim tu škodu nahradit, jenom se bojim, že když jim to zaplatim, tak mě za měsíc třeba přijde další dopis, abych jim zaplatil odškodný, že to kvůli opravě nemohli pronajímat. A taky mě neposlali kopii faktury od toho servisu a zdá se mě divný, že jim to vyšlo přesně na 8000kč. Vlastně si udělali svojí fakturu, kde mě oznamujou doplacení 5000kč. Já bych po nich moh chtít přesnej výpis co a za kolik to bylo opravovaný. A když by to čirou náhodou neměli tak bych to moh už řešit jinak. Ještě bych moh chtít kamerovej záznam a tam by se mohlo dokázat ža šel na jistotu, ale to už je na mě docela složitý a časově náročný se s nima dohadovat a taky se bojim že by mě to mohli napálit ještě víc. No jo no za hcyby se holt platí. :cry:


19.10.06, 18:39
Profil

Příspěvky: 89
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Ono záleží na tom, co jsi podepsal. Vzal jsi si stejnopisy?


19.10.06, 23:28
Profil

Příspěvky: 188
Bydliště: Třinec
Příspěvek 
Mozna je reseni, jednoduche. Pozadat pujcovnu o seznam ridicu, kteri si auto vypujcili pred tebou a dotazat se jich esi to uz bylo nebo ne. Mozna ze to udelali naschval a tys jen dalsi, koho tak chcou odrit. Mozna bys tam moh jit s policii, pokud si si jisty ze to bylo.

_________________
Skoda favorit 91 karburator


20.10.06, 12:13
Profil ICQ

Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Ono je to asi takhle. Když si někdo přede mnou to auto půjčil tak promáčknul práh kterej je zapsanej a kterej se mě netýká, ale ten servisák co to auto převzal si nevšim že ten člověk ještě promáč blatník. No tak to nechtěl aby to bylo na něj, tak to zkusil na mě jestli si toho promáčknutí všimnu, no a já jsem si toho nevšim, nic jsem nenahlásil,a auto jsem si odvez, tak je to ted na mě. Myslim že se tomu moc neubránim. Ještě se zejtra zeptám strejdy, kterej tomu víc rozumí a má na to právníky, ale ty se mě platit teda vůbec nechtěj a ani na ně nemám.


20.10.06, 15:42
Profil
Dřevák na focení, neumí ostřit
Uživatelský avatar

Příspěvky: 27223
Bydliště: Netolice největší prdel v republice
Příspěvek 
za právníky bys dal víc jak za tu opravu :lol:

_________________
Passat 96kw
Golf III 1,9 tdi 66kw + bosch 764 => cca 95kw
Felda 1.3BMM combi LPG


20.10.06, 15:47
Profil ICQ

Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Tady je šance že mě poradí zadarmo. :wink:


20.10.06, 15:58
Profil

Příspěvky: 188
Bydliště: Třinec
Příspěvek 
Ale taky je mozne ze to promacknul nekdo jeste pred nim a zkousi lidi esi si toho vsimnou, a pokud ne, mozna ze uz 1 nebo vice zkoncili jako ty a museli zaplatit, taky je tu ta moznost. Apropo vedel kde jit. Pokud by na to prisli pozdeji, a zakaznik co to udelal uz bude doma tak jde dodatecne ho vyhledat a ukazat mu papiry ze to byl posledni sofer co ridil a auto je promackle tak to samo zaplati ten. A pokud uz to nekdo prednim zaplatil, tak rad se pomsti tej firme. No myslim ze sance tu je.

_________________
Skoda favorit 91 karburator


20.10.06, 16:20
Profil ICQ
Uživatelský avatar

Příspěvky: 1954
Bydliště: Bratislava
Příspěvek 
Okrem toho daj ho aj na lampáreň. Určite budú mať menej zákaznikov :twisted:

_________________
R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P.
BMW e39 530i r.v. 2000
Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me!
viewtopic.php?t=18421


20.10.06, 16:29
Profil

Příspěvky: 39
Bydliště: Praha
Příspěvek 
Tady je právě problém v tom že když jsem to auto přebíral, tak jsem si měl auto pořádně prohlídnout a případný vady nahlásit hned. když jsem s ním odjel tak od tý chvíle bylo všechno na mě. Četl jsem si ty jejich pravidla a takhle to tam maj, ale tu fakturu z toho servisu budu chtít vidět. A asi tam budu muiset zajít osobně, protože to chtěj poslat na účet a na to jim s..u. Buu to muset nák vyřídit, aby po mě už nemohli nic chtít oplácet.


20.10.06, 17:02
Profil
Pspvek Reklama

   
Zobrazit příspěvky za předchozí:  Seřadit podle  
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 12 ] 

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 4 návštevníků


Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru
Nemůžete odpovídat v tomto fóru
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru

Hledat:
Přejít na:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group.
Designed by STSoftware for PTF.
Český překlad – phpBB.cz