Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 11:45

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 14 ] 
 vzduch? 
Autor Zpráva

Příspěvek vzduch?
zdar, chtěl bych jen odpověď na jednu otázku, myslím, že s tím budeme rychle hotovi. Byl jsem na jednom parkovišti a chlápek za mnou přišel, že mám pěknou škodovku, že je taky škodovák a taky takovou měl. Pokecali jsme a pak mi říkal, jé ty to máš na plyn? říkám že jo atd.. říkal no jo, správná škodovka je na plyn atd.. a pak mi začal tvrdit tohle : no já měl 120 tku na plyn, na sací svody hned pod karbec jsem si udělal díru a mrsknul tam hadici od hasičáku, který měl upravený jak taková tlaková láhev na vzduch (stříkal s tím i auto, prostě láhev a ventil) a že prostě do sání sem tam pouštěl vzduch, že PRÝ mu to dost líp jelo. Ptám se ho co měl s karbecem děláno, tak prý obě klapky spřežené, obě otvíraly max a měl přicpané sání, poněvadž dostatek vzduchu mu šel z toho hasičáku, a že s tím laboroval tak dlouho až to jakž takž fungovalo. Tak jsem nezachápal, pak sedl a jel. Přemýšlel jsem nad tím a ptám se i vás - je to možné? jako když je auto na plyn a "přeplňuješ" ho vzduchem, není až takový problém s bohatostí, nebo ano? mě se to nezdá příliš reálné, ale wtf?

26.8.08, 08:48
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek Re: vzduch?
Marra píše:
zdar, chtěl bych jen odpověď na jednu otázku, myslím, že s tím budeme rychle hotovi. Byl jsem na jednom parkovišti a chlápek za mnou přišel, že mám pěknou škodovku, že je taky škodovák a taky takovou měl. Pokecali jsme a pak mi říkal, jé ty to máš na plyn? říkám že jo atd.. říkal no jo, správná škodovka je na plyn atd.. a pak mi začal tvrdit tohle : no já měl 120 tku na plyn, na sací svody hned pod karbec jsem si udělal díru a mrsknul tam hadici od hasičáku, který měl upravený jak taková tlaková láhev na vzduch (stříkal s tím i auto, prostě láhev a ventil) a že prostě do sání sem tam pouštěl vzduch, že PRÝ mu to dost líp jelo. Ptám se ho co měl s karbecem děláno, tak prý obě klapky spřežené, obě otvíraly max a měl přicpané sání, poněvadž dostatek vzduchu mu šel z toho hasičáku, a že s tím laboroval tak dlouho až to jakž takž fungovalo. Tak jsem nezachápal, pak sedl a jel. Přemýšlel jsem nad tím a ptám se i vás - je to možné? jako když je auto na plyn a "přeplňuješ" ho vzduchem, není až takový problém s bohatostí, nebo ano? mě se to nezdá příliš reálné, ale wtf?
a v kufru pumpikču a každej kilotr dofukoval nebo si dla pod plyn tu nožní a punpoval a zároven přídáva plyn :lol:

Včelař

Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!

26.8.08, 08:55
Profil ICQ

Příspěvek 
jo no:D to by mě taky zajímalo jak dlouho mu to foukalo:D ale tak třeba to měl jen jak "najtro" když potřeboval předjet:D:D

26.8.08, 09:09
Profil ICQ

Příspěvek 
Marra píše:
jo no:D to by mě taky zajímalo jak dlouho mu to foukalo:D ale tak třeba to měl jen jak "najtro" když potřeboval předjet:D:D
o tom jsme tasky uvažoval je to blbost to raději upravit karb :wink:

Včelař

26.8.08, 09:21
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Blbost.

26.8.08, 09:44
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: vzduch?
Marra píše:
.. říkal no jo, správná škodovka je na plyn atd..

FUJ plyn :|

26.8.08, 10:06
Mistr mechanik

Příspěvek 
Marra píše:

příště ho sem pozvi, ho trochu proklepnem a ten jeho kyslíkový motor 8) ,

to já jednou šel kupovat auto s LPG :shock: a ten prodávající tam měl benzínový ventil, v kufru bombu 10 desítku, hadici, normálně pistoli z autogenu tu měl u ruční brzdy a když zastavil benál tak tam tou pistolí ladil plyn asi za 15 km zamrzl jak kdy :evil: inzerát zněl levně prodám jede na LPG :roll: miloš

26.8.08, 10:24
Moderátor

Příspěvek 
hihi :) profik :) podobny profici sou v klatovech na benzine :) prodavaj propanbutanovy bomby a maj u nich napsano lpg :-), tak nevim :|

http://kachnis.techsajt.cz

26.8.08, 11:00
Profil ICQ YIM Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
:D :lol: dobrý nó...No asi to fungovalo... ale jak??? :roll: V tý bombě by nesměl bejt jen vzduch ale i nějaká hořlavá směs v poměru,kterou by při zavření škrtících klapek pustil přes ventil přes hadici do sání,pak by přeplňoval motor z bomby.... ale bez plynulé regulace výkonu?!!Ty klapky by musely být velmi dobrě utaženy pružinou,aby se tlak přes ně nevytrácel a za další,jak by sešlápnul plyn,motor by se dokuckal a běžel na benzín z karburátoru,ale to by musel zas rychle zavřít tu bombu,aby mu to nevyfouklo benzín do filtru :lol:No nějakej tuner :D :D nikdo jinej by na to nepřišel... :lol:

26.8.08, 19:17
Dřevák na focení, neumí ostřit

Příspěvek 
no jenže kdyby to takhle přeplnoval tak jezdí bez posilovače brzd :lol:

26.8.08, 20:04
Profil ICQ

Příspěvek 
Sadra17 píše:
no jenže kdyby to takhle přeplnoval tak jezdí bez posilovače brzd :lol:
svíš posilovač na nožní svai bude fungovat přesně naopak :lol:

Včelař

26.8.08, 20:12
Profil ICQ

Příspěvek 
ale mal v tej bombe vzduch, alebo kyslik? vozit kyslik mi bezpecne nepride a vzduch mu je prd platny. motor toho zozere okolo 400 litrov na volnobeh za minutu.

[H] Honda HR-V 4x4 r.v. 2000 - mula
Skoda 742 Forever Team

27.8.08, 14:46
Profil Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Jeden byvali kamarat rozpraval, ze jeho otec este v casoch 1000MB ked bol mlady experimentoval s kylikom do karbu(flasa plynu), vraj to islo dobre, ved zvysi sa uroven vyuzita benzinu. samozrejme hovoril ze komplet GO ho vysla okolo 1500kčs, takze toto neriesil a robil si to sam, lebo je to mechanik. Kedysi davno robil aj nasu 120.
Toto je bezne u Bigfootov, pouzivaju kyslikove bomby a kerazin, ci metanol neviem. Ale ked dojde kyslik s autom dojazdily. Je to na tie sprinty aby to vyletelo zesrotovalo auta a naspät a hotovo. V reale je to pouzitelne, ale velmi komplikovane a hrozí poskodenie motora vzhadom ku extremnemu pretazeniu.

742.120L 4x bejvalky

27.8.08, 20:13

Příspěvek 
pozor....tak ten vzduch prý šel do karbu z vrchu skrz filtrbox jak je ten šroub co drží filtrbox a kurví víko karbu...tak nevím jak to fakalo
.. Mattess - proč fuj plyn? mně například jede škodovka na plyn dost lépe než na benzin a to je karbec seštelovaná tip top...

2.9.08, 16:36
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 14 ]