Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 22.11.24, 16:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 Repase řídícího soutyčí, repase převodky řízení 
Autor Zpráva
rejpal

Příspěvek 
Nevíte zda je potřeba měnit nějakou mazací náplň pomocné páky řízení? Je jednodušší sundat čep z pomocné páky nebo pomocnou páku z nápravnice? Jsou nějaké zádrhely při vytahování převodky řízení?

21.8.08, 10:00
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

rejpal

Příspěvek 
Tak převodka i řídící soutyčí je venku. Ale mám další důležitý dotaz a doufám, že mi poradíte. Mám možnost koupit buď střední tyč nebo celé soutyčí. Koupil bych jen tu střední a vyměnil ty plastové vložky, ale vnitřní "koule" vnějších tyčí (tj. ty, kterými drží vnější tyče ve střední tyči) nejsou úplně dokonale kulaté, takže si nejsem jistý, zda by to nedělalo problémy. Co vy na to?

22.8.08, 20:56
rejpal

Příspěvek 
Otevřeli jsme převodovku řízení a naskytl se nám úžasný pohled. Už vím, proč nemají užovky hřebenové řízení, hřeben prostě postrádá geniální eleganci šnekové převodovky. :) Takže šnek rulezzz.

Další otázkou tedy je repase, zda se mám pustit do kompletní repase, nebo to nechat být, nebo vyměnit jen vložku ložiska hlavní páky řízení ve víku převodovky, které jediné vypadá volně. Olej tekl kolem obou hřídelí (jak řídící tak hlavní páky), nevím zda by se mi povedlo tato místa repasí přetěsnit, takže zvažuju naplnění vazelínou místo předepsaného oleje, jako ondra120...

23.8.08, 21:51
rejpal

Příspěvek 
Vyměnit nebo ne? :roll:

Obrázek

25.8.08, 23:46
Hliník navždy.

Příspěvek 
Vypadaji pekne, nebo vidis nejaky poskozeni?

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

26.8.08, 08:46
rejpal

Příspěvek 
Matthes píše:
Vypadaji pekne, nebo vidis nejaky poskozeni?

Na fotce to není tak vidět, jsou tam "otlačená" místa, tvar není přesně kulovitý ale lehce hruškovitý.

26.8.08, 09:42
Metal (urg)

Příspěvek 
vyměnit, tyčku koupíš origo za pár kč,máš pokoj do smrti...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

26.8.08, 18:32
rejpal

Příspěvek 
ondra120 píše:

To už mě taky napadlo... Komplet stojí 1500, střední 400, kdybych koupil střední plus boční, mohlo by to být levnější... :roll: A pokoj až do smrti by být nemusel, stejně budu muset jedno sundat celou nápravu a komplet zrenovovat... Tohle je jen akutní oprava, už jsem se s tím bál jezdit (ovšem po shlédnutí toho nejvymlácenějšího čepu jsem zjistil, že to zas tak hrozné nebylo). Ale zas to nechci odfláknout úplně.

26.8.08, 19:49
Metal (urg)

Příspěvek 
fatal píše:
ondra120 píše:

To už mě taky napadlo... Komplet stojí 1500, střední 400, kdybych koupil střední plus boční, mohlo by to být levnější... :roll: A pokoj až do smrti by být nemusel, stejně budu muset jedno sundat celou nápravu a komplet zrenovovat... Tohle je jen akutní oprava, už jsem se s tím bál jezdit (ovšem po shlédnutí toho nejvymlácenějšího čepu jsem zjistil, že to zas tak hrozné nebylo). Ale zas to nechci odfláknout úplně.

mno otázak je,jak se se starým čepem poperou nové pouzdra,někdy to mlže dělat bordel. Já sem teda měnil vše,a to ja jak když vymění ruce:)řízení jedním prstem,žádné klepání...žůůžo.

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

26.8.08, 19:53
rejpal

Příspěvek 
ondra120 píše:
mno otázak je,jak se se starým čepem poperou nové pouzdra...

Právě proto se tu ptám, nemám s tím žádné zkušenosti. A zas chcu měnit fakt jen nutné minimum, abych měl co nejvíce dílů originálních. Nároky na ty díly už taky nemám moc velké, auto mám pro radost, takže nebudu lítat tisíce km měsíčně...

26.8.08, 19:57
Metal (urg)

Příspěvek 
fatal píše:
ondra120 píše:
mno otázak je,jak se se starým čepem poperou nové pouzdra...

Právě proto se tu ptám, nemám s tím žádné zkušenosti. A zas chcu měnit fakt jen nutné minimum, abych měl co nejvíce dílů originálních. Nároky na ty díly už taky nemám moc velké, auto mám pro radost, takže nebudu lítat tisíce km měsíčně...

Mno řídící tyčky jsou koupit origo,mě se to povedlo...A když sem dycky dělal něco na ten způsob,tak sem pouzdro i kloub dával nové.Stalo se mě (už nevím kde),že kloub byl ok,ještě sem ho přeleštil a za pár tisíc km už tam byla zas vůle...prostě jak už je ten povrch jednou narušený /kloub by měl být povrchově zakalený...)tak je to v kýblu...
Ale je otázkou do pranice,co ty tvoje klouby, ty vypadaj slušně, hlavně to nesmí mít takové ty porezlé mapy...

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

26.8.08, 20:04
rejpal

Příspěvek 
Tak jsem nakoupil nějaké díly, střední tyč, manžety, těsnění převodky a podobně... Ale neměli pánve řídících tyčí, tak jsem zvědav, zda se mi je podaří sehnat nebo budu muset použít ty staré... :roll:

Jaký tuk se dává do kloubů? A jakou vazelinu doporučujete do převodky řízení? Olej tam dávat nebudu, zase by tekl.

6.9.08, 12:03
Metal (urg)

Příspěvek 
fatal píše:
Tak jsem nakoupil nějaké díly, střední tyč, manžety, těsnění převodky a podobně... Ale neměli pánve řídících tyčí, tak jsem zvědav, zda se mi je podaří sehnat nebo budu muset použít ty staré... :roll:

Jaký tuk se dává do kloubů? A jakou vazelinu doporučujete do převodky řízení? Olej tam dávat nebudu, zase by tekl.

Do kloubů je snad aj nějaký tuk předepsaný v Andrtovi.

Ale já sem tam dal nějaký total,stejně tak do převodky řízení a naprostá spokojenost. Odpoledne se ti mrknu co je to za typ.

Obrázek
Škoda 742 Forever Team

7.9.08, 10:57
rejpal

Příspěvek 
Tuk do kloubů jsem koupil nový, tuším A00 nebo něco takového, no jsem zvědav...

Nezapoměls na mě s tím tukem do převodky?

Je normální, že mají osy čepů střední tyče (to co se strká do děr v hlavní a pomocné páce) vroubkování?

29.9.08, 09:39
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 29 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2