Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 09:58

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 6 ] 
 ztráta tlaku oleje Forman 
Autor Zpráva

Příspěvek ztráta tlaku oleje Forman
Poslední dobou mi motor nějak nedrží tlak oleje, kontrolka svítí cca 2s po nastartování, při vypínání motoru zhasne ještě před dotočením a když sjedu z dálnice po dělší cestě tak na volnoběh bliká kontrolka mazání. Čím to? Vychozená klikovka? Jak dlouho motor ještě může vydržet? Nechci to nějak látat, až dojezdí úplně dojezdí tak udělám GO. Je to Forman 136B, olej Mobil Super S 10W40, motor naprosto čistý bez karbonu, vanu a koš jsem čistil před měsícem.

27.8.08, 11:56
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Voditelj brodice

Příspěvek Re: ztráta tlaku oleje Forman
cyz píše:
Poslední dobou mi motor nějak nedrží tlak oleje, kontrolka svítí cca 2s po nastartování, při vypínání motoru zhasne ještě před dotočením a když sjedu z dálnice po dělší cestě tak na volnoběh bliká kontrolka mazání. Čím to? Vychozená klikovka? Jak dlouho motor ještě může vydržet? Nechci to nějak látat, až dojezdí úplně dojezdí tak udělám GO. Je to Forman 136B, olej Mobil Super S 10W40, motor naprosto čistý bez karbonu, vanu a koš jsem čistil před měsícem.

mne to blikalo ked sa velmi zohrial olej teda po velkej zatazi motora (tahal som auto + plny kufor) ale ked ti to blika po normalnej jazde tak neviem, este moze byt pokojne aj zly ten baro**** :D skus najprv to vymenit, stoji to par korun, moze kecat

+ odporucany olejovy filter ;) :lol: (idealne MANN, Fram, Champion)

27.8.08, 12:01
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek Re: ztráta tlaku oleje Forman
Filtr je Champion a to jenom proto že neměli MANN (víš dobře že já s dávám pozor na to co do auta dávám). Dělalo to po asi 200km jízdy po D1 s plně naloženým autem svižným tempem. Jestli špatně ukazuje baroskop je mi celkem jedno, dokud aspoň nějak funguje. Potřebuju vědět akorát možné příčiny tohoto problému které jsou v motoru abych věděl kdy se mám připravit na GO.

27.8.08, 12:09
Profil ICQ
rejpal

Příspěvek 
Mi kdysi taky poblikávala kontrolka oleje po delší trase (na stodvacítce), prý to je vyběhaná klika, ale podle mě není, protože klika byla v pohodě. Prostě byl olej horký a příliš řídký.

27.8.08, 12:10
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
U mě to asi bude tím, dříve jsem to auto po dálnici často hnal daleko víc, chvílema až kolem 170km/h a nesvítilo to a teď jsem takhle rozhodně nejel.

27.8.08, 12:23
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
cyz píše:
U mě to asi bude tím, dříve jsem to auto po dálnici často hnal daleko víc, chvílema až kolem 170km/h a nesvítilo to a teď jsem takhle rozhodně nejel.

Muze to delat i cerpadlo. Klikovka samozrejme taky.

Cvokárium: Youtube Instagram

27.8.08, 13:25
Profil ICQ YIM
Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 6 ]