Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 21:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další
 rozpěrná tyč předních tlumičů 
Autor Zpráva

Příspěvek Re: rozpěrná tyč předních tlumičů
likas píše:
cauko.....výroba rozpernej tyci si myslim nemoze byt az tak velky probleeem.....ten stred, resp. tu tyc zvaris alebo ohnes z bar akej hrubostennej trubky...mno a tu prirubu tiez spravis lahko....vezme kus hrubeeho zeleza...vyvrtas tam jeden otvor na jednu sruktu....rpirovna to na tlmic...a odmerias druhu dieru a vyvrtas...mno a nakoniec to daako vytvaruj karbobruskou nech to ma daky tvar a hotovo

Ak mas aj vybavenu dielnu (silnu CO zvaracku), a material (bezne zakopavam o kusy hrubeho zeleza :D), a knowhow, stravis pri tom viacej ako 5 hodin, takze ta vyjde lacnejsie si ju kupit hotovu a samozrejme aj povrchovo upravenu (zaklad, vrch - najlepsie striekanim = 2x cistenie pistole, riedidlo):lol:

3.9.08, 03:51
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
cauko...mno sak jasne musis mat na to vybavenie a aj urcitu zrucnost....a nevravim ze je to lacnejsie ako kupene....to sa uz v dnesnej dobe asi ani doma neda nic vyrobit lacnejsie....ale v mojom propade ide o to ze si to spravim sam....o ten pocit....keby som chcel vsetko kupovat tak si kupim nove auto a mam pokoj....ale fáááčko je fáááčko

3.9.08, 15:50

Příspěvek 
Vít píše:
michibuh píše:
no ja bych si ji koupil, ale nechce se mi riskovat, že mi tam nebude pasovat. Sem sice optimista, ale pochybuju že nemám ani trochu zborcený domečky, bych pak s kupovanou tyčí celkem utřel :roll:
no tak o fous napiluješ díry no

tak to je ta největší prasečina, to tam tu rozpěru vůbec nemusí dávat...prostě dáš hever pod nápravnici a zvedneš auto, vono se jakoby vodevře a pak to tam napasuješ, jak to hodíš dolů, zůstane to tak, jak to má bejt originál...já sem jednou dělal feldu a ta byla zavřená tak, že vnější vzorek měl 1,4mm a vnitřní vzorek byl úplně hladkej...dala se rozpěra (bohužel hliníková) a od tý doby je pokoj 8) a nic se nepilovalo, prostě se to zvedlo, rozevřelo se to a ještě sem to trošku dorovnal hrubší silou, bez heveru to vycházelo zhruba o půl díry (spíš víc)...to byli štafle jako svině :D

3.9.08, 21:38
Profil ICQ
Hluchoň

Příspěvek 
prasečina... když je auto zkroucený, tak už je to stejně jedno, pochybuju, že se to při rovnání heverem vrátí přesně tam, kde to bylo, obě strany tam kam patří. Když připočtu, že vzpěru dělá kdekdo a těžko říct jak, tak si myslím, že je to uplně jedno, hádat se nebudu, mě je to ukradený, já to zkroucený nemám :)

3.9.08, 23:06
Profil ICQ

Příspěvek 
Tak určitě lepší to tam narvat, než to pilovat...

3.9.08, 23:16
Profil ICQ

Příspěvek 
Vít píše:
prasečina... když je auto zkroucený, tak už je to stejně jedno, pochybuju, že se to při rovnání heverem vrátí přesně tam, kde to bylo, obě strany tam kam patří. Když připočtu, že vzpěru dělá kdekdo a těžko říct jak, tak si myslím, že je to uplně jedno, hádat se nebudu, mě je to ukradený, já to zkroucený nemám :)

píšu napasovat, tzn. i hrubší silou...každopádně jak píše nepér...

5.9.08, 21:47
Profil ICQ

Příspěvek 
No mě to tam pasovalo kupodivu dobře,snad chyběl 1 mm,ale natáhl jsem to :P .Celkem jsem se divil,bo kastle už není nejzdravější a podběhy už byly vyvařované,asi dobře vyvařované.. :) :)

7.9.08, 19:34

Příspěvek 
Já to měl schnilý kolem domků tlumičů ale stějně mi ta z feldy pasovala úplně přesně na středy děr (voni tam sou ovály, asi počítaj s nepřesnostma :D ). Pak sem to vyvařoval a sedí mi tasi o milimetr či dva jinak. Ale neřešim to jelikož je to evidentně v toleranci už ze Mladý Boles. Stejně se s tim už nedá nic dělat :oops: . Jináč roztahovat domky tlumičů se daj krásně s trubkou s přidělanou matkou a šroub do ní a vytáčet a vytáčet...prkkýnka pro rozložení váhy a je to. Hever neni tak citlivej, šroub je mi milejší.

7.9.08, 22:32
Mistr mechanik

Příspěvek 
tu rozpěrnou tyč mám hozenou před barákem jestli ji někdo chcete si ji vemte, je akorát řízlá že tam byla ta vysoká řídící jednotka miloš

9.9.08, 13:44

Příspěvek 
a na co je ta tyč tak důležitá nebo proč jí tam mít

15.10.08, 21:38
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Kukyn píše:

Sluzi ako zataz prednej napravy a auto potom lepsie sedi na ceste. 8)

15.10.08, 21:48
Pan Kapitán

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
tu rozpěrnou tyč mám hozenou před barákem jestli ji někdo chcete si ji vemte, je akorát řízlá že tam byla ta vysoká řídící jednotka miloš

Skoda ze nepojedu kolem. Otec ma Favo 90 a jezdi s tim na zahradku 400m pres kocici hlavy. Cekam kdy se mu to slozi jak domecek z karet. :-D

Cvokárium: Youtube Instagram

15.10.08, 21:51
Profil ICQ YIM
Pan Kapitán

Příspěvek 
Kukyn píše:
Zvysuje tuhost kastle pri narazech do predni napravy.
Tu ranu dostan tyc a ne podbehy. Vicemene ochrana proti zkrouceni a predcasnymu zreznuti podbehu (min praska barva atd).

Cvokárium: Youtube Instagram

15.10.08, 21:53
Profil ICQ YIM
rejpal

Příspěvek 
Jestli vy ten význam tyče trochu nepřeháníte. Ta tyč zachytí leda tak síly v horozontální rovině a to ještě jen kolmé k ose vozidla a navíc ty síly přenese do druhé strany...

15.10.08, 21:59
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Hluchoň

Příspěvek 
fatale, na tech pixlách s motorem ve předu se zavírají podběhy, zkus vziít ježděný ho favorita bez tyče a nějakou tyč tam namontovat... nevejde se, to ma vliv na geometrii, to je snad zrejma vec

15.10.08, 22:02
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 51 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3, 4  Další