Opět, zase, znovu dokola, do čtverce ... olej, motoróvy
Autor |
Zpráva |
Matthes
Hliník navždy.
|
Opět, zase, znovu dokola, do čtverce ... olej, motoróvy
Ja vim ze sem v tomto lehce lama ale pro jistotu se zeptam ...
Lil sem do 125L M6AD ted to chci napravit a pouzivat M7ADSIII 15W-40
Kdyz sem mel motor rozebranej, nezdal se mi nejak zvlast zabordelenej, ale nemuzou se mi tam ted pri prechodu na lepci olej rozpustit naky sracky? Co bych mel delat treba po mesici vymenit filtr ci tak neco
Dekuji za ohlasy
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
23.10.06, 20:35 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kikan
|
Já si myslím že problém by asi byl, kdyby jsi s minerálu přešel na polosyntetiku, nebo syntetiku. Tam může hrozit že se ti rozpustí úsady a můžou se ti na motoru oběvit vůle (klep, klep).
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
23.10.06, 20:40 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
tenhle prechod z M6 AD na M 7 ADS 3 sem udelal na motoru 105 v 90 000km a akorat to na prvnich cca 1000km vic smrdelo z vejfuku a potom to uz zas bylo super
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.10.06, 20:47 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Udajne muze dojit k rozpusteni usad i pri prechodu na lepci mineral (samozrejme neuvazuju uchylaky co tam lejou M6A)
A jak to vypadalo se spotrebou oleje, byly nejake zmeny?
|
23.10.06, 20:49 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
no pri vymene sem tam nalil 4l oleje, po 2500 km sem tam nalil 0,5l a potom zase v 5000 vymena.. spotrebu oleje predtim sem neznal...ale motor mi slouzil do cca 120000 km porad se stejnou spotrebou oleje, potom sem ho prehodil do jiny skudky, tu sme prodali a ten manik ji rozstrelil...hold motor byl tak dobrej, ze to neuridil
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.10.06, 21:33 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Chudak auto
No spotrebu poznam az tam M7ADS3 bude doufam jen ze se razantne nezvysi
|
23.10.06, 21:42 |
|
|
ferrari
|
Matthes píše: Chudak auto No spotrebu poznam az tam M7ADS3 bude doufam jen ze se razantne nezvysi
By som povedal, že vyššia spotreba hrozí hlavne pri vybehaných motoroch...tam ozaj, čím hustejší olej, tým nižšia spotreba...to je ale pokračovanie konca motora....
Ozaj, čo je to za čudo ten M7ADS3?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
23.10.06, 22:05 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
[je to TRYSK a ma API docela vysoko.. vim ze to bohate staci i pro nasi feldu... podle knizky na udrzbu, jo a jaxi to myslel s tim chudak auto....motor slapal dobre...
|
24.10.06, 00:26 |
|
|
Lukas
Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
kachnis píše: [je to TRYSK a ma API docela vysoko.. vim ze to bohate staci i pro nasi feldu... podle knizky na udrzbu, jo a jaxi to myslel s tim chudak auto....motor slapal dobre...
chudak ze ho ten novy majitel vytunil o strom, nebo kam to s tou skudkou strelil...
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
24.10.06, 10:03 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
do jineho auta... oprava by trvala s obyc. svareckou tak 2-3 dny, zadna veda, ale on ji proste vyhodil do srotu..
|
24.10.06, 10:31 |
|
|
Lukas
|
kachnis píše: do jineho auta... oprava by trvala s obyc. svareckou tak 2-3 dny, zadna veda, ale on ji proste vyhodil do srotu..
njn, taky mi rikali at Rapidka nekde hodim ze skaly, po te bouracce (jen svetlo, smerovka, naraznik, blatnik a praskla ta plastova maska) a ted uz rok se vsude libi.
Vcera sem se konecne dokopal a udelal par fotek, tak az bude trochu casu, tak je tu nekam hodim, at o nem porad jen nepisu...
Coupé club TW
|
24.10.06, 10:35 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27226 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Lukas píše: kachnis píše: do jineho auta... oprava by trvala s obyc. svareckou tak 2-3 dny, zadna veda, ale on ji proste vyhodil do srotu.. njn, taky mi rikali at Rapidka nekde hodim ze skaly, po te bouracce (jen svetlo, smerovka, naraznik, blatnik a praskla ta plastova maska) a ted uz rok se vsude libi. Vcera sem se konecne dokopal a udelal par fotek, tak az bude trochu casu, tak je tu nekam hodim, at o nem porad jen nepisu...
z toho si nic nedělej mě to říkaj furt a auto jede dobře akorát hold hůř vypadá
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
24.10.06, 15:47 |
|
|
Lukas
|
Sadra17 píše: z toho si nic nedělej mě to říkaj furt a auto jede dobře akorát hold hůř vypadá
tak me to uz prave nerikaji, co je auto v laku...
Coupé club TW
|
24.10.06, 16:51 |
|
|
Vitezslav
|
Ja jsem přešel z 15W-40 na polosintetiku 10W-40 a nic zvlaštniho jsem nezpozoroval.
_________________ Škoda ROOMSTER 1,4 16V, 63KW, r.v.2008
|
24.10.06, 16:54 |
|
|
Lukas
|
no... taky se vratim k puvodnimu tematu...
ja presel z mineralu Mogul GX PRO 15W/40 na polosyntetiku CINOL 10W/40 a nic se nestalo.
Olej tam je uz kolem 4000km a porad nadherne cisty-takze asi nic nerozpousti, ale je pravda ze jak sem mel ten motor v cervnu z poloviny rozebrany, tak vsechny ty kaly z olej vany, vika ventilu a rozvodu sly pryc...
Coupé club TW
|
24.10.06, 16:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|