|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 10 ] |
|
Brzdové kotouče a destičky jaký rozdíl?
| Autor |
Zpráva |
|
Jura
|
 Brzdové kotouče a destičky jaký rozdíl?
Ahojte.... furt mi vrtá hlavou jaký je rozdíl mezi normálníma destičkama a destičkama, které mají zkosené ty hrany? Všechny ty dražší jsou zkosené, ale nechápu to... proč? Přece menší styčná plocha musí méně brzdit ne?
Jinak ještě otázka máte někdo děrované kotouče Ferodo? Jsou dobré? Pomáhají ty díry? Já jsem totiž schopný ty brzdy dobře zahřát, tak bych potřeboval něco lepšího a ty Feroda stojí jen ticku, tak to by šlo... A jaké by jste šoupli desky na ty děrované Feroda?
Děkuji za postřehy zkušenosti info atd....
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
| 7.9.08, 09:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
zkosený sou proto aby nepískali 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 7.9.08, 10:03 |
|
 |
|
Jura
|
Tak to potom nechápu...mám na autě ty zkosený Feroda asi za 700Kč a občas pískají, takže to bych vyloučil.... podle mě je to kničemu.... musím to (sice asi nepoznatelně) méně brzdit, když je tam menší plocha a tím pádem více zahřívat...
|
| 7.9.08, 10:09 |
|
 |
|
Kristensen
Registrován: 24.2.07, 10:02 Příspěvky: 6765 Bydliště: Česká Třebová
|
Jura píše: Tak to potom nechápu...mám na autě ty zkosený Feroda asi za 700Kč a občas pískají, takže to bych vyloučil.... podle mě je to kničemu.... musím to (sice asi nepoznatelně) méně brzdit, když je tam menší plocha a tím pádem více zahřívat...
Jo Ferodo popiskuje, jsou to jedny z nejtvrdších seriových destiček což při častej sportovní jízdě končí tím že pak zahodíš vše najednou, jak desky tak kotouče.
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
| 7.9.08, 19:06 |
|
 |
|
LiMaK
|
mohu potvrdit, menili jsme kotouce a desky na filde.....
po 3000 km se neco poupravovalo, tak slo kolo dolu a musim rict, ze novy kotouc byl viditelne (meritelne) vybrouseny od tehle desek a desky byly stale stejne jako kdyz se tam davaly....
proste deskya zrala kotouc jak svina
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
| 7.9.08, 22:10 |
|
 |
|
Jura
|
No mám právě to stejný...Feroda kotouče a desky... kotouč mizí destička zůstává..... Právě proto chci pořídit děrované Feroda, aby se mi tolik nehřáli, protože jezdím trochu agresivněji a dokážu to fest zahřát a nějaké jiné desky bez těch zkosených hran, protože to je podlě mé úplně naprd a taky sem si to vyzkoušel... akorát se to víc zahřívá a hůř brzdí...akorát teda nevím jaké ty desky na ty děrované kotouče Ferodo
|
| 7.9.08, 22:50 |
|
 |
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to taky nechápu drahé levné pískají všechny zkosene nekosené, ale je zajímavé že na mém pikapu nepíská nic, to jsem měnil desky které pískaly tak hodnota 80 % dal jsem si je na můj stroj a nepískají, asi je to i tím že hodně lidí na tom pedálu spí miloš
|
| 8.9.08, 22:21 |
|
 |
|
Ondras83
Registrován: 15.11.06, 22:59 Příspěvky: 17411 Bydliště: Stračov (u HK)
|
jestli chceš, aby to brzdilo, vraz tam třmeny fiestu a kotouče z clia, ty feroda jsou prej na ho**o, že to maj akorát díry (přečti si feliciaklub)...já myslim, že desky DS 2000 na tyhle kotouče by byli dobrý, ale bude to mizet asi tak, jako seriový ferodácký desky ty seriový kotouče, takže nevim...zkus zimermany, ale ty stojej trojku...zkusil bych ty desky co máš na ty ferodo kotouče.......
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
| 9.9.08, 22:21 |
|
 |
|
Jura
|
Mě to brzdí samo o sobě hodně dobře... jen je prostě dokážu hodně zahřát a to bych chtěl omezít těma děrovanejma kotoučema... a vadí mi taky, že ty desky mi ten kotouč žerou, takže radši nějaký měkčí
|
| 9.9.08, 22:42 |
|
 |
|
septim
Registrován: 4.5.06, 12:14 Příspěvky: 397 Bydliště: Slovensko, BA - okolie - Lučenec
|
Ja ked som kupil feldu mala uz dost ojazdene kotuce a chcel som kupit komplet nove. Ale v jednom horlivom servise mi bez vedomia kupili predne oblozenie uz neviem nazov akesi holandske za 500sk sada, vraj meksie, ze vydrzi aj stary kotuc dlhsie a netreba menit. Odvtedy som najazdil 12tis km a po poslednej kontrole bolo vse ok, aj oblozenie este dost hrube a dobre brzdia. Ale je pravda ze nejazdim furt mesto a jazdim eko...
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
| 10.9.08, 18:40 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|