Autor |
Zpráva |
URU
|
dálnici neřešim, protože po ní nejezdim... taky samej kopec, sem tam zatáčka... a rovinky max 2km...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
17.6.08, 10:12 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
URU
|
tak jsem usoudil že by koberce chtěly pořádně vzčistit, tak je vyndam... a vidim něco co nevypadá zrovna hezky...
a to jsem si myslel že je muj Rapid skoro bez koroze
po několika hodinách čištění (ty spoje se čistěj strašně blbě kddyž se na ně nedá dostat drátěnym kartáčem):
zejtra ještě tu blbě dostupnou část u pedálů a pravou stranu...
a jakou základovku na to? mam obyč hnědočervenou (S2000) a pak ještě nějakou na železo a lehké kovy (S2003, odstín bažina)...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
8.9.08, 22:35 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Molho být hůř.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
8.9.08, 22:37 |
|
|
URU
|
Carlos píše: Molho být hůř.
mohlo... ale když se to podchytí včas... takhle je to jenom povrch, ale za pár let by to bylo horší... třeba jako u GLIčka je podlaha prorezlá dost (teda skoro nejni)... a já nechci aby Rapid vypadal za pár let jako GLIčko dneska...
|
8.9.08, 22:47 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Jasně no, když pečuješ tak se nemusíš bát
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
8.9.08, 22:52 |
|
|
Martin 007
Dezertér
|
To už je chycený dost...ale zatim to aspoň není skrz...použij odrezovač či si kup speciální barvu co žere rez...
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
9.9.08, 06:21 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
není to tak hrozné. Musíš to ted hodně hlídat a mrkni určitě i na kritická místa zespoda.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
9.9.08, 20:13 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Josef.Radocha píše: není to tak hrozné. .... asi bych to popsal výrazně jinak... opravit, a namastit. A hlavně, do toho auta si někde teče, to byc htělo dát do pořádku, jinak budeš shánět kolíbku.
|
9.9.08, 20:45 |
|
|
zokot
|
Josef.Radocha píše: není to tak hrozné. Musíš to ted hodně hlídat a mrkni určitě i na kritická místa zespoda.
Když to chytneš zavčasu tak je to v pohodě. To máš jak s rakovinou, když chytneš začátek tak máš šanci
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
10.9.08, 05:54 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
Neobouvej te se do mě hned ne? Já už si to zažil Do auta mi teče pořád i po výměně předního skla a dodání nového těsnění pod něj. Ted už obcházímj jestli neteče někde těleso topení. nebo okna boční, ale přesně jak to má URU to mám i upedálovky - po dešti občas mokré.
Edit: Koroze je svým způsobem druh rakoviny našich miláčků. Když se chytne včas muže se z toho pacient lehce dostat. Čím dýl se odkládá léčba tím je to horší.
|
10.9.08, 18:24 |
|
|
URU
|
Vít píše: ... do toho auta si někde teče... teče střešnim oknem... nějak netěsní... Vít píše: ...jinak budeš shánět kolíbku.
kolíbku někde mam ... akorát doufam že jí nebudu muset použít...
|
11.9.08, 19:24 |
|
|
URU
|
tak další postup opravy...
vyčištěno drátěnym kartáčem a odrezovačem na čistý železo, potom natřený základovkou (ta S2003, 2 vrstvy) potom jěště vrchní (aby to bylo tak nějak stejně barevný jako zbytek auta)
"zničil" jsem už poškozený tapecy dírama pro repro... takhle už ty repráky snad budou držet...
kamarád... přiletěl, ale už neodletěl
najděte 5 rozdílů:
taky novinka na Rapidu
|
11.9.08, 20:37 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
Pěkný, Mám dotaz válí se mi tu pěkná zadní kapota z rapida v barvě kamenná hně'd nechceš ji? Má jen lehkéškrabanečky po proletění křovím. Na cenně se dohodnem. edit proč si přidával pátý spínač? Dálkovky?
|
14.9.08, 18:58 |
|
|
URU
|
Josef.Radocha píše: Pěkný, Mám dotaz válí se mi tu pěkná zadní kapota z rapida v barvě kamenná hně'd nechceš ji? Má jen lehkéškrabanečky po proletění křovím. Na cenně se dohodnem.
chtěl bych jí, ale nejsou money... a navíc mam jednu v supr stavu (bílá, z gardovky)... a pak další 2(jedna sice s křídlem a druhá má lehce promáčklou spodní hranu, ale to se dá snadno srovnat)... leda tak vyměnit kus za kus...
jo to křídlo je to co je na týhle fotce :
sorry za použití tvojí fotky...
pátý spínač = vlastně ten první - přepínaní LPG/benzín... snad to byl přepínač blinkrů+dálkovejch ze Š100, takže 3 polohy + tlačítko v 1, takže funguje jako ta nehezká krabička co byla přišroubovaná vlevo na přístrojovce (po tom co mi už několikrát upadla (šrouby v ipuru ) tak jsem se naštval a překopal přepínač a hele, vono to funguje)
|
14.9.08, 19:14 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
URU píše: Josef.Radocha píše: Pěkný, Mám dotaz válí se mi tu pěkná zadní kapota z rapida v barvě kamenná hně'd nechceš ji? Má jen lehkéškrabanečky po proletění křovím. Na cenně se dohodnem. chtěl bych jí, ale nejsou money... a navíc mam jednu v supr stavu (bílá, z gardovky)... a pak další 2(jedna sice s křídlem a druhá má lehce promáčklou spodní hranu, ale to se dá snadno srovnat)... leda tak vyměnit kus za kus... jo to křídlo je to co je na týhle fotce : sorry za použití tvojí fotky... pátý spínač = vlastně ten první - přepínaní LPG/benzín... snad to byl přepínač blinkrů+dálkovejch ze Š100, takže 3 polohy + tlačítko v 1, takže funguje jako ta nehezká krabička co byla přišroubovaná vlevo na přístrojovce (po tom co mi už několikrát upadla (šrouby v ipuru ) tak jsem se naštval a překopal přepínač a hele, vono to funguje) Tak pokud je to křídlo ok a je kapota v odstínu šípková červeň není problém popřípadě sháním poklice na rapida originál jak má Šemík na Raplu. Vím, že natom tratím, ale chci je tak moc, že bych ti je za tu halpnu vyměnil. jo přepínač pokud potřebuješ jednopolohový ti doporučím překopat z výstražnejch. Mel sem to na dálky a super věc.
|
14.9.08, 19:31 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|