Autor |
Zpráva |
dvorak
|
klepání motoru při volnoběhu
prosím vás řekněte mi někdo co by to mohlo být mám š 120
při volnoběhu mi něco klepe v motoru za jízdy není slyšet nic
nevím co by to mohlo být motor je po go najeto 1000 km
díky za odpovědi
|
28.3.08, 19:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No asi pistni cep, me taky klepe ...
Co u tebe znamena GO? Generalni Omyti? Co se vsechno menilo, kdo GO delal?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
28.3.08, 20:06 |
|
|
Jonny
Junior TW team
|
som mal stejny problem ( az na tu GO ) proste asi 100 km po vymene oilu , filtra tesneni sviecok chlad.kapaliny a inych veci zacal volnobeh rachotit .kamos mi poradil kuknut sviecky a VN kabely . zistenie : upalena sviecka aj VN kabel takze skoda 125 HTP on sa ten valec vo vyssich otackach pridal ale na volnobeh proste rachotil .....
_________________ 1) Škoda Rapid 136 . motor XT bude vo vyvoji -> ELEANOR nova kasna jej pristane 2) Škoda 120 GL - Pomrdanč - spotrebak s vyhodami 3) Škoda Fabia 1,2 HTP 47 kW -> ŽLŤAS ňáko ide furt na tri válce 4) Škoda 100 - 71" Model 72" Killec
|
28.3.08, 20:24 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: klepání motoru při volnoběhu
dvorak píše: prosím vás řekněte mi někdo co by to mohlo být mám š 120 při volnoběhu mi něco klepe v motoru za jízdy není slyšet nic nevím co by to mohlo být motor je po go najeto 1000 km díky za odpovědi
to musíš ještě to klemápíní trošku objasnit, to se klepe jako že mu je zima že se třepe, nebo klepe jakože kladívko na železo miloš
|
29.3.08, 08:32 |
|
|
dvorak
|
je to někde u olejové vany takové kovové klepání
|
29.3.08, 11:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
dvorak píše: je to někde u olejové vany takové kovové klepání
a co kontrolka mazání na volnoběh už bliká nebo dokonce svítí? miloš
|
29.3.08, 15:41 |
|
|
dvorak
|
ne všechno v pohodě šlape jak hodinky ani olej nežere
|
29.3.08, 16:51 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
dvorak píše: ne všechno v pohodě šlape jak hodinky ani olej nežere
Je ten zvuk takovy klepani jako dyby byl v motoru skritek s kladivkem a klepal do steny bloku? To je pistni cep no.
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.3.08, 16:52 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
pridam sa sem, mne tiez zacalo daco klepat, asi pred 800km som to pocul prvy krat a odvtedy sa to obcas objavilo
vcera to ale zacalo byt pocut o dost viac
skusim to nejako opisat:
pocut to na volnobeh,
ak mam pustenu spojku a neutral tak to trochu prehlusuje prevodovka ale je to pocut, dokonca citit na pake
ak stlacim spojku tak prevodovka stichne, na pake to necitit (alebo len velmi jemne) ale stale to klepe (cize mam podozrenie na spodok motora )
robi to ako studeny tak aj teply motor (ale zvuk je trochu iny)
zvuk ako taky by som opisal ako nejake polozadrete cerpadlo, a frekvencia toho klepania je taka ako sa toci motor, teda je to citit a pocut aj v otackach ale slabsie
motor je pri prudkej akceleracii a jazde do kopca dost hlucny, tipujem ze je to ono (nieco uvolnene, vydrete....)
to klepanie ale niekdy nie je uplne rovnomerne, teda raz to stichne na niekolko otoceni, potom sa to zas ozve
co to moze byt? tiez ten cap?
edit: pocut to aj vonku pred autom...
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
14.9.08, 11:29 |
|
|
wordy
|
Cap pocut viacej,ked je motor studeny.Ked sa zohreje,a pocujes,tak pri studenom motore uz velmi pocut.
_________________ Favorit 136 LX LPG
|
14.9.08, 12:34 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
wordy píše: Cap pocut viacej,ked je motor studeny.Ked sa zohreje,a pocujes,tak pri studenom motore uz velmi pocut.
aha, ono je to cca rovnako pocut aj za stune aj tepla. co by to mohlo este byt?
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
14.9.08, 12:35 |
|
|
URU
|
deekay píše: aha, ono je to cca rovnako pocut aj za stune aj tepla. co by to mohlo este byt?
mě teda docela rachtaly volný ložiska ojnice-klika... ale nevim jestli by to rachtalo i z a tepla... tak moc jsem tu mojí unikátní 130 neohřál...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
14.9.08, 14:47 |
|
|
wordy
|
takto tazko povedat.az ked to pocujem,vcera si to mohol povedat.
_________________ Favorit 136 LX LPG
|
14.9.08, 16:22 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
wordy píše: takto tazko povedat.az ked to pocujem,vcera si to mohol povedat.
vcera vecer som si to az vsimol, cez den to nebolo pocut, je to naake sezonne
|
15.9.08, 10:10 |
|
|
ferrari
|
No piestny čap klepe tak duto, tlmene..a myslím, že nie je veľký rozdiel medzi studeným a teplým motorom...a je to, myslím, najčastejšie klepanie motora...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
15.9.08, 15:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|