Autor |
Zpráva |
Dawid130
|
černé kapky
Jen si chci ujistit jednu malou informaci, Když nastaruji studený motor dám před výfuk ruku, tak ji mám celou pokropenou černými kapkami. Ale až se to ohřeje tak je to v pohodě. Ptám se tedy teče tam přes ventily? Kroužky? nebo jinudy? Pomůže výměna hlavy za nějakou míť jetou? Nebo to nemám řešit?
|
12.9.08, 06:09 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
černé kapky je taky třeba jen černá voda z krátkých jízd, podstatnější je jestli máš zaprskané zadní čelo od oleje a kolik ti ho v motoru mizí, a takxy kolik najedeš miloš
|
12.9.08, 06:25 |
|
|
fatal
rejpal
|
Taky mi to prská, a fest...
|
12.9.08, 06:29 |
|
|
Dawid130
|
slovacek.milos píše: černé kapky je taky třeba jen černá voda z krátkých jízd, podstatnější je jestli máš zaprskané zadní čelo od oleje a kolik ti ho v motoru mizí, a takxy kolik najedeš miloš
Oleje je tam dost, čelo oprskane není. Krátké jízdy nejezdim, minimálně tak 30km.
|
12.9.08, 06:34 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Naposledy upravil slovacek.milos dne 12.9.08, 07:02, celkově upraveno 1
|
12.9.08, 07:00 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
v klidu bych žil , nebo si na výfuk dej cedulku pozor prskám miloš
|
12.9.08, 07:01 |
|
|
gokralik
|
Myslím že u studeného motoru normálka. Nejlepší to je v zimě, to pak mám za autem černý sníh.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
12.9.08, 08:18 |
|
|
septim
|
Neriesit, jazdit, je to normalne.
_________________ 742.120L Opäť klasika, uloženka, 87´, 58.000km, po 1. majitelovi
791.136B LPG, r.v. 96, Cimbu, KD air filter, 13 BAR kompresia, spotreba priemer 6L LPG uz ex
781.136* LPG, 2. majiteľ predané, dodnes jazdí (žili sme spolu 3 roky)
742.120L 4x bejvalky
|
12.9.08, 08:19 |
|
|
Ondras83
|
prostě zkondenzovaná voda se vobarví vo saze a jak letí z vejfuku, lítaj ti černý kapky, jak se to vohřeje, voda se odpařuje a nelítá nic
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
12.9.08, 09:36 |
|
|
PetrVTR
|
Re: černé kapky
Dawid130 píše: Jen si chci ujistit jednu malou informaci, Když nastaruji studený motor dám před výfuk ruku, tak ji mám celou pokropenou černými kapkami. Ale až se to ohřeje tak je to v pohodě. Ptám se tedy teče tam přes ventily? Kroužky? nebo jinudy? Pomůže výměna hlavy za nějakou míť jetou? Nebo to nemám řešit?
Benzin je uhlovodikove palivo. To znamena, ze cca 15% hmotnosti tvori vodik. A co se stane se spalenym vodikem? 2H2+O2->2H2O. Takze podstatnou cast spalin tvori voda ve forme pary. Pokud je motor a vyfuk studeny pak voda kondenzuje a lita z vyfuku ve forme kapicek, ktere jsou zasrane od sazi a ostatniho bordelu. Naprosto normalni jev.
|
12.9.08, 09:53 |
|
|
Dawid130
|
Tak fajn neřeším....
|
12.9.08, 12:01 |
|
|
spartra
|
se ti nezdá, když taháme vozejk je z levý přední častí oblitej z vejfuku
_________________ š 105 s, 50kw, LPG r.v. 5 - 85
|
12.9.08, 13:59 |
|
|
LiMaK
|
spartra píše: se ti nezdá, když taháme vozejk je z levý přední častí oblitej z vejfuku
je rozdil v černe obarvene vodě, a je taky rozdil pokud z vyfuku lita olej....se mi kdysi na LS stavalo, cele zadni celo zastrilane od vyfuku...od oleje....nemusim rikat, ze ten motor sel pomalu do sracek
ale opravdu jen obarvena voda sazemi....je no problem....
dej ruku k vyfuku, nech si ji postrilet tim bordelem. pokud je to voda, tak se ti z ruky odpari a budes mit jen spinavou ruku od sazi. pokud je to oil, tak budes mit ruku spinavou a jeste jako bonus mastnou
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
16.9.08, 02:15 |
|
|
Dawid130
|
LiMaK píše: spartra píše: se ti nezdá, když taháme vozejk je z levý přední častí oblitej z vejfuku je rozdil v černe obarvene vodě, a je taky rozdil pokud z vyfuku lita olej....se mi kdysi na LS stavalo, cele zadni celo zastrilane od vyfuku...od oleje....nemusim rikat, ze ten motor sel pomalu do sracek ale opravdu jen obarvena voda sazemi....je no problem.... dej ruku k vyfuku, nech si ji postrilet tim bordelem. pokud je to voda, tak se ti z ruky odpari a budes mit jen spinavou ruku od sazi. pokud je to oil, tak budes mit ruku spinavou a jeste jako bonus mastnou
kdyby jsi si to přečetl tak víš že je to voda na čele nic není a ruka mastná není.
|
16.9.08, 10:05 |
|
|
LiMaK
|
ja to prave chapu a nejak nechapu tuhle reakci ??
si to jeste jednou po me precti:
"
ale opravdu jen obarvena voda sazemi....je no problem....
dej ruku k vyfuku, nech si ji postrilet tim bordelem. pokud je to voda, tak se ti z ruky odpari a budes mit jen spinavou ruku od sazi. pokud je to oil, tak budes mit ruku spinavou a jeste jako bonus mastnou
"
snad jsem jasne psal, ze spinava voda je no problem a pak jsem jeste jako bonus dodal, jak rozpoznat cernou vodu(OK), od cerneho oleje(KO)....
_________________ Vsechny správné vozy mají motor na té správné straně....ferrari,porsche, lambo...a 742
|
16.9.08, 19:41 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|