Autor |
Zpráva |
kwiko
|
svietiace poistky
Na formane som si vsimol, ze pod poistkami pre svetla mam takuto blbost. podozka so ziarovkou. Teda, ked sa mi vypali poistka, ziarovka sa pod nou rozsvieti. Zda sa mi to ako celkom zaujimavy napad.
Mate aj vy take? Davali to vo fabrike, alebo tuning pre zapadniarov
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
16.9.08, 07:25 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Xfanthom
|
.... to mas dobrou vec! Me jak prdne jakakoli pojistka, tak mam spise tmu, nez nejake svetlo navic ( Felda )
|
16.9.08, 11:21 |
|
|
michalkatka
|
to počujem prvý krát, ale s elektrického hladiska to fungovať musí...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.9.08, 12:11 |
|
|
Šemik
|
Já už o tom četl, bylo to v SM někdy z poloviny 70.tých let
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
16.9.08, 12:12 |
|
|
michalkatka
|
to sa mi zdá celkom užitočná vec...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
16.9.08, 12:14 |
|
|
Šemik
|
je to určitě dobrá věc, nemusí se podrobně zkoumat každá pojistka
Je v tom LEDka a nebo malá žárovička?
|
16.9.08, 12:20 |
|
|
kwiko
|
Šemik píše: je to určitě dobrá věc, nemusí se podrobně zkoumat každá pojistka Je v tom LEDka a nebo malá žárovička? Ziarovka. Je to predsa z minuleho storocia . Takze to asi len tak jednoducho na zvysok poistiek nezozeniem
|
16.9.08, 13:49 |
|
|
fatal
rejpal
|
Šemik píše: je to určitě dobrá věc, nemusí se podrobně zkoumat každá pojistka
Nevadí ti přechodové odpory?
|
16.9.08, 13:54 |
|
|
TripleX
|
predava sa to normalne na benzinkach. ja som to videl u nas na omw.
_________________ Skoda Favorit 135L
|
16.9.08, 15:23 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
fatal píše: Šemik píše: je to určitě dobrá věc, nemusí se podrobně zkoumat každá pojistka Nevadí ti přechodové odpory?
myslim ze to je zanedbatelne...
ako to inac funguje?
je to normalne zapojene paralelne k poistke ze?
ta ziarovka musi mat asi oproti poistke o dost vyssi odpor ak to spravne chapem, aby tade tiekol co najmesni prud ked je poistka ok
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
16.9.08, 16:23 |
|
|
kwiko
|
fatal píše: Nevadí ti přechodové odpory? Zanedbatelne, dnesne poistky sa robia este mensie (s este mensimi nozickami) urcene pre vyssie prudove zatazenie:roll: deekay píše: myslim ze to je zanedbatelne... ako to inac funguje? je to normalne zapojene paralelne k poistke ze? ta ziarovka musi mat asi oproti poistke o dost vyssi odpor ak to spravne chapem, aby tade tiekol co najmesni prud ked je poistka ok
Nejako to musia mat prespekulovne. Aby sa aj po vlozeni tohoto medzikusu prepalila poiska skorej ako vodice naokolo.
|
16.9.08, 17:33 |
|
|
Šemik
|
Je to jednoduché, ta malá žárovka je paralelně s pojistkou a v době kdy je pojistka OK teče proud přes ni a ne přes žárovku. Jakmile nastane zkrat, zkratový proud opět teče přes pojistku a spálí ji, v tu chvíli začne svítit žárovička, plus má a minus si bere přes spotřebiče které jsou napojeny za pojistkou (zároveň je ale nemůže uvést v činnost, díky jejímu odporu teče obvodem, dovolím si tipnout pod 200mA )
|
16.9.08, 20:04 |
|
|
gokralik
|
Ty pojistky jsem viděl cca před půl rokem v Kauflandu, ale při pohledu na krabičku s nápisem "Filson" jsem je okamžitě odhodil zpět do regálu. Ale dnes jsem si koupil reflexní vestu výše uvedené firmy....doufám že tam není co pokazit, mám ji jen pro jízdu na kole.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
16.9.08, 20:34 |
|
|
v.kalandra
|
gokralik píše: Ty pojistky jsem viděl cca před půl rokem v Kauflandu, ale při pohledu na krabičku s nápisem "Filson" jsem je okamžitě odhodil zpět do regálu. Ale dnes jsem si koupil reflexní vestu výše uvedené firmy....doufám že tam není co pokazit, mám ji jen pro jízdu na kole.
Přece nebudeš jezdit na kole Měl sis koupit raději pojistky
|
17.9.08, 12:49 |
|
|
gokralik
|
v.kalandra píše: Přece nebudeš jezdit na kole Měl sis koupit raději pojistky
Pche...aspoň ušetřím 20kč a potrápím trochu moje špeky. Jenom mám strach že mě nějaký debil roznese na nárazníku. Někteří řidiči by opravdu potřebovali přes uši. Široká cesta (tři auta se tam vlezou, často tam tak předjíždějí) v protisměru nikde nic a on to prostě prosviští 20cm kolem mého lokte. Většinou poláci. Oni snad dostávají řidičák jen tak...
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
17.9.08, 16:50 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|