Autor |
Zpráva |
zuzana
|
Chlapy, pomozte....
Caute. Mam problem se Skodou Felicia. Dneska me museli roztlacovat, vybila se mi baterka, nevedela jsem proc...Kdyz sem pak vypla motor a vytahla klic, tak mi trochu svitili kontrolky /baterka, olej a rucni brzda/. Ony nesviti poradne, jen za nema neco sviti, takze to vypada, ze trochu sviti...No a jde napr. i zapnout radio..../s vypnutym motorem a klicem venku/. Ted mam odpojenou baterku /aby to nesvitilo a zase se mi nevybila/. A ted co s tim? Co se pokazilo? A nevite nekdo, kolik priblizne bude stat oprava?
Dik moc za kazdou radu:-)
|
21.9.08, 19:08 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Jiri
|
muj nazor je spinacka ale je to dost takoj blbej problem..na radu takhle po internetu....chce to asi pripojit baterku...a zkusit nastartovat...pokud to pujde...tak je baterka ok..a kontrolky tim padem zhnou diky nejakemu prechodovemu odporu...rekl bych asi ve spinacce...ale chtelo by to videt....podivat...normalne to ted startuje....?
|
21.9.08, 20:47 |
|
|
zuzana
|
Ahoj, diky moc, aspon nekdo se ozval Ja jsem zkousela odpojit baterku, pak 10 minut cekat a pak zapojit. Akorat ze to vubec nepomohlo, kontrolky furt slabe svitily.Nastartovat slo....Takze podle toho, co pisete, baterka bude o.k. /to sem si i myslela, pac mam novou od min. roku/. Auto startovalo, ale sem vypojila tu baterku, aby startovalo aj zitra rano....No a ta spinacka je co?
|
21.9.08, 20:59 |
|
|
gokralik
|
To je ta zdířka, kam se strká klíček pro nastartování. Je možné, že když se klíček dostane do polohy 0 tak nerozepne ty kontakty které by rozepnout měl. Proto svítí ty kontrolky, rádio hraje atd. atd. A všechny spotřebiče jsou tím pádem pod napětím.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
21.9.08, 21:02 |
|
|
fatal
rejpal
|
To by měly kontrolky svítit pořádně, ne jen tak napůl, ne? Nebude čokl zakopán zase u altíku? Pokud nikdo na nic nepřijde, mrknu zítra na schéma zapojení, z toho se dá ledacos zjistit.
|
21.9.08, 21:04 |
|
|
zuzana
|
Prave se ony ty kontrolky nesviti poradne...vypada to, jak kdyby neco malyho svitilo za nima a tim padem prosvita trochu svetla a ony trosku sviti....Sakrys, to je situace...umim navarit gulas a svickovou, ale tyto veci s autem, v tom sem uplne blondyna Zase pudu do servisu a budu to tak popisovat, ze hned uvidi, jak jsem v tomto hloupa a mi to spravi za 10 litru...hehe.
|
21.9.08, 21:10 |
|
|
zuzana
|
A pokud je ta chyba u altiku /hadam myslite alternator - netusim co to je a kde to je/ tak s tim se dela co?
|
21.9.08, 21:12 |
|
|
Jiri
|
jestli to sviti jen tak napul..jak pise..tam muze bejt treba prechodovej otvor v te spinacce prave...jeste presneji spinacka neni uplne presne to co se tam strka klicek ale je jeste pod tim...proste jak otociss klicem..zapnes tim proud pro zapalovani ..radio..ventilator..vsechno..a jeste..mam pocit ze to je taky pres rele....tak mozna to...napis jeste presne co mas za felicii..rok vyroby motor..mozna by stalo za to jenom pripojit tu baterku a zkouset vytahovat relatka jestli to zhasne...ty spinacvky moc neodchazely....ale tezko rict...napis co to mas presne..zkusime najit schema nekde..
|
21.9.08, 21:14 |
|
|
Jiri
|
a jinak Ps..ja bych zase potreboval poradit s tou svickovou..celkem bych si dal..ale zase sem na tohle kratkej...hehe
|
21.9.08, 21:15 |
|
|
Martin91
|
zuzana píše: A pokud je ta chyba u altiku /hadam myslite alternator - netusim co to je a kde to je/ tak s tim se dela co?
Myslím že když jsem napíšeš od kud jsi raádi ti pomůžeme i osobně...jinak altík je v motorovám prostoru je to ta věc jak se točí když se nastartuje motor a nejsou to kola .....a plní funkci dobijení baterky kdyby tam nebyl altík tak jednou nastartuješ pak zasneš motor a potom nenastartuješ protože baterka bude vycuclá....aspoň podle mě..
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
21.9.08, 21:16 |
|
|
zuzana
|
1996, a je to 1,6 motor.
|
21.9.08, 21:16 |
|
|
zuzana
|
No tak zkusim reagovat - nevim co je relatka - to sou ty kontrolky? Baterku sem odpojila /horko-tezko - spadl mi i klic do vnitr auta/ no pak ty kontrolky zhasly - to je celkem logicke, ze...
Osobne - no ziju v Bratislave, pochybuju ze ses nekde blizko
|
21.9.08, 21:19 |
|
|
zuzana
|
Tak este k tomu altiku - jak jsi psal, ze to nabiji baterku - toz v tom asi chyba nebude. Pac dneska me roztlacili a tak sem po ceste do Teska nabila, pak aj z Teska startovalo...Takze asi se dobiji...Tam bude spis nekde asi chyba v tom, ze se proste vsecko nevypne, kdyz zhasnu motor....Toz ta spinacka tak dava smysl nejvic...Ne?
|
21.9.08, 21:23 |
|
|
zuzana
|
PS: Jiri, co nevis se svickovou? Rada poradim....Chce to sehnat kvalitni suroviny a s laskou uvarit....Sak to je malina, oproti tem altikum a spinackam...
|
21.9.08, 21:25 |
|
|
Jiri
|
jo nekde to zustava pod napetim...ja koukal do autodat ale schema pro feldu mam jenom pro ridici jednotku motoru...to ti nepomuze..jeste zkus jedno...je to dost blbost sam sem tomu neveril...ale na felde sem to videl...a to tohle...jak mas vicko na brzdovou kapalinu..jestli vic kde to je..je to na brzdovem valci..mala nadobka...nahore jsou dva draty..signalizuje to mnoustvi kapaliny....zkus jeden drat odpojit..jestli to zhasne...rikam to jen proto ze sem to na felicii vide..nekde nejakej problem nevim kde ale kdyz bylo malo kapaliny..zapinalo to zapalovani....sam to nechapu proc....jenom to zkus kdyby nahodou...
|
21.9.08, 21:26 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|