osvetlenie priehradky pred spolujazdcom (favo)
Autor |
Zpráva |
fatal
rejpal
|
Šemik píše: Já se zapojené LEDek do série vyhýbám jak jen to jde Jistota je jistota..
Ty jsi ale extrémista, beztak máš LEDky připojené 5mm CU lankem...
|
23.9.08, 12:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kachnis
Moderátor
|
7ks je kravina, nerozsvitis je. pokud pouzijes cervene, ty maj ubytek 1,8-2,2V podle druhy, ty vysoce svitive maj tech 2,2 a 7x2,2 je 15.2, to znamena ze budou trosku svitit pri nastartovanym motoru... pokud pouzijes ledky modry/bily/zeleny tak ubytek je az 3,3V a pokud das 4 do serie, tak nedosahnes ani maximalniho svitu... proto u cervenych doporucuju 5diod do serie +odporem doladit na 19mA pri nastartovanym motoru a u bily/modry/zeleny dat 3 do serie + odpor...
pokud davam ledky, jde mi o spotrebu, proto je neudu davat paralelne, protoze pri proudu 20mA jich muzu rozsvitit vic do serie, kdezto pri paralelnim razeni potrebuju 20mA pro kazdou...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.9.08, 12:42 |
|
|
fatal
rejpal
|
Přesně tak. Díky za info z praxe.
|
23.9.08, 12:43 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
nz
vychazim z toho, ze kdyz parkuju nekde trochu nesikovne, ze by meh nekdo potkat blatnikem, nechavam rozsviceny prostredni parkovacky,proto pouzivam seriovy razeni, 2ledky mi sezerou cca 7mA(umyslne,mohly by vic, i by vic svitily,ale takhle mi to staci..), takze svitim tyden v klidu... osvetleni motoru mi sezere 80mA LEDky a 150mA trubice a vidim na vsechny dulezity casti, ten samej proud sezere 3W zarovicka, se kterou toho neosvetlim tolik..kdybych daval kazdou LEDku zvlast spotreba vzroste z 80 na 240mA, coz je docela rozdil..
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.9.08, 12:55 |
|
|
Šemik
|
Tak pro LEDky které osvětlují kraje auta bych to sériové zapojení klidně připustil, tam je to o spotřebě proudu hodně, takže každý mA se počítá :)
Ale na osvětlení přihrádky? Kdyby jich tam bylo 10ks a přes každou teklo 10mA, za hodinu svícení z akumulátoru ubyde 100mAh, což je pro něj dost nepodstatné (a kdo vůbec má hodinu v kuse otevřenou přihrádku?)
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.9.08, 21:36 |
|
|
kwiko
|
Šemik píše: Ale na osvětlení přihrádky? Kdyby jich tam bylo 10ks a přes každou teklo 10mA, za hodinu svícení z akumulátoru ubyde 100mAh, což je pro něj dost nepodstatné (a kdo vůbec má hodinu v kuse otevřenou přihrádku?)
Ja, niekedy aj dlhsie ked som zabudol zatvorit....
...Semiku mam dojem ze Kachnisovska nizka spotreba je nezanedbatelny benefit.
Ale keby som riesil 3. brzdove... uz viem ako to treba spravit.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.9.08, 22:50 |
|
|
|