| Autor |
Zpráva |
|
Matthes
Hliník navždy.
Registrován: 20.6.06, 17:43 Příspěvky: 17651 Bydliště: Praha západ
|
 Zadni brzdy na odchodu
Kucí, mam dalsi pruser. Ja kdyz neco delam na aute preventivne, tak najdu vzdy nakej dalsi problem  Sem chtel po naky dobe udelat neco pro auto a tak sem zacal menit benzinovy hadice (+ membranu AC pumpy i tu tlustou hadici jak spojuje pulky nadrze). No slo to dobre, nakonec sem nechal tu tlustou hadici ... A kdyz sem obhlizel situaci, jak nejlip tu starou hadici vyndat, padly mi oci na tu hlinikovou (bo jakou) rozvodku brzdovy kapaliny na zadni brzdy  Ona se mi nejak rozpada  uplne se trepi  Nechapu. Setkal jste se s tim nekdo  Jak se toto muze stat
To zas musim menit veskery potrubi dozadu
Predni trubky se mi menily dobre, ale ty zadni nevim nevim. Jak moc velka pakarna to je
A jeste otazecka: Jak je pod nadrzi ten plech, jak je v nem zaklesnuta ta tlusta hadice, muzu ho odsroubovat? nevypadne mi nadrz do xichtu? Ja tam nemam moc prostoru pod autem (ja necekal ze ho budu muset zvedat .... )
Dik za rady 
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
| 27.10.06, 18:35 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Martin
|
Ta kostka na brzdy je z hliníku, takže se časem hlavně díky soli začne rozsejpat, ale neviděl jsem škodovku. na který by se rozsypala úplně, tak bych to neřešil. Na druhou stranu vyměnit zadní trubky není nic složitýho a určitě se to vyplatí, pokud nejsou zánovní. Ten plech klidně sundat můžeš, nádrž ti nespadne.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 27.10.06, 18:49 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
ta hliníková kostka se rozpadá celkem běžně 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 27.10.06, 18:50 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Martin píše: Ta kostka na brzdy je z hliníku, takže se časem hlavně díky soli začne rozsejpat, ale neviděl jsem škodovku. na který by se rozsypala úplně, tak bych to neřešil. Na druhou stranu vyměnit zadní trubky není nic složitýho a určitě se to vyplatí, pokud nejsou zánovní. Ten plech klidně sundat můžeš, nádrž ti nespadne.
No radsi to nenecham takhle  kdyz uz sem udelal predni brzdy tak udelam i zadni no. Ty dve trubky od rozvodky k prasatum budou v poho ale ta dlouha zepredu bude peknej voser, mimo jine je gumoasfaltem prilepena ke spojkovy trubce  A to este nevim jak bude zapricena vepredu pod trubky chlazeni ...
Dikes 
|
| 27.10.06, 19:23 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Este sem si na neco vzpomel ...
Kdyz sem delal ty predni brzdy, tak mi dal deda tu rozvodku, novou, este origo. A kdyz sem tu starou vyndal a porovnal jejich hmotnosti, tak ta z auta byla jasne hlinikova (lehka) ale ta od dedy je strasne tezka (teda oproti te z auta). Oni mozna menili behem vyroby material z kteryho se dela ta kostka  No uvidim jaka bude ta nova, az se koupi  Ne ze by zalezelo na jeji hmotnosti ale ta lehka mela hroznej zarez od brzdovy trubky 
|
| 27.10.06, 21:05 |
|
 |
|
JohnDeere
Registrován: 25.10.06, 13:46 Příspěvky: 180 Bydliště: Čaklov, okr. Vranov n/T SR
|
Matthes... čo sa týka tých rozvodových kociek.. dajú sa kúpiť buď hlinikové, ale sú aj z iného materiálu.. neviem z čoho to je.. ale vyzerajú ako keby boli z medi také žltohnedé lesklé.. ja som pred 3 mesiacmi menil komplet trubky.. aj spojkovú.. a tiež som mal obidve hliníkové kocky rozpadnuté.. ale pomeni. som to.. a dúfam že na dobrých 10-15 rokov mám pokoj.. tie staré tam boli 17.. .. no a ak môžem poradiť.. skús si nájsť nejaký kanál alebo rampu.. je to potom oveľa jednoduhšie... a ak budeš meniť aj tú dlhú od hl. brzdového valca dozadu tak nejaký kamoš nezaškodí.. ja som to robil úplne sám.. a som sa nahrešil trošku... a o tej spojkovej ani nehovorím (je trošku mohutnejšia, takže sa ťažšie ohýba). Ale pri troške trpezlivosti... pohodička.
_________________ Š 125L r.v.89
|
| 28.10.06, 20:32 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Neska sem toho moc neporazil pac sme jezdili po navstevach ...
Ale sundal sem ten plech, pricemz sem urval jednomu sroubu hlavu  (vlevo vpredu) takze zitra du odvrtavat, ovsem musim nejak ucpat ty vyvody z nadrze pac z nich jdou benzinove pary a uhliky ve vrtacce hazou male jiskry  Nerad bych vyhodil celej barak do luftu.
Asi bych udelal rovnou i tu spojkovou trubku no, abych uz mel klid 
|
| 28.10.06, 21:42 |
|
 |
|
JohnDeere
Registrován: 25.10.06, 13:46 Příspěvky: 180 Bydliště: Čaklov, okr. Vranov n/T SR
|
Matthes píše: Asi bych udelal rovnou i tu spojkovou trubku no, abych uz mel klid 
Mne to trvalo dva dni... ale robil som to sám.. asi 12457863 krát do kanála a von z kanála.. vieš,, nikto ti nič nepodá... menis som všetko.. komplet trubky, rozvodky, hadice k brzdičom, + spojková trubka. + zadné obloženie a valčeky.. ale ak budete dvaja.. myslím, že za deň sa to dá stihnúť..
ešte jedna rada.. nehraj sa s povoľovaním starých trubiek.. iba tam kde musíš--> hlavný brzdový valec a brzdové valčeky.. a pri povoľovaní najprv trubku odstrihni.. a potom prstencovým kľúčom!!.. ja som vydlicové už skolo povyhadzoval.. prstencový ti nešmykne skoro nikdy..( skoro  )
|
| 28.10.06, 22:55 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No, uz sem rikal kamosovi at se dusevne pripravi, ikdyz ja sem zvyklej delat sam
To je jasny, zadny klice na stary tbrubky, ale stipacky  tak sem to resil na predku
Bojim se teda sroubu co drzi tu zadni rozvodku 
|
| 28.10.06, 23:00 |
|
 |
|
JohnDeere
|
Matthes píše: Bojim se teda sroubu co drzi tu zadni rozvodku 
To radšej vymeň aj tú dlhú trubko od hl. valca k rozvodke.. sojí pár korún.. a máš to bez strachu..
|
| 28.10.06, 23:03 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Trubku vymenim, ale bojim abych zas neurval ten sroub co drzi rozvodku, ja si ted nejsem jistej jesi to neni matka (je to z casti oplacany gumoasfaltem)
|
| 28.10.06, 23:05 |
|
 |
|
JohnDeere
|
Matthes píše: Trubku vymenim, ale bojim abych zas neurval ten sroub co drzi rozvodku, ja si ted nejsem jistej jesi to neni matka (je to z casti oplacany gumoasfaltem)
Nie. Je tam skrutka.. a mne išla celkom v pohode... tá sa nedoťahuje na fix.. je tam len tak.. aby mala rozvodka nejakú svoju polohu.
|
| 28.10.06, 23:08 |
|
 |
|
MAJO
Registrován: 25.2.06, 00:33 Příspěvky: 587 Bydliště: Piešťany-SK
|
Pred povolením ho niečim poriadne nastriekaj. Mne sa ho raz podarilo urvať a mal som potom o zábavu postarané.
_________________ EX Škoda 105S, r.v.1977- odchádza do automobilového neba:( Škoda Forman 136GLX COMFORT LINE r.v.1994 Citroen Xantia Break 2.0HDi r.v.1999
|
| 28.10.06, 23:10 |
|
 |
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nastrikam konkorem ale az na matku se olej stejne nedostane.
No o zabavu mam zitra postarano se sroubem co drzi ten plech pod nadrzi ...
|
| 28.10.06, 23:13 |
|
 |
|
elegant
Registrován: 26.8.06, 07:55 Příspěvky: 1954 Bydliště: Bratislava
|
Mne sa ta kocka tiež vraj rozpadá. Automechanik mi na ňu strekol vosk zo spreja a povedal, že to spomali rozpadávanie.
_________________ R.I.P. Škoda 120L, r.v. 1979; eMko so srdcom užovky (motor a napravy) R.I.P. BMW e39 530i r.v. 2000 Just because I'm paranoid doesn't mean they aren't out to get me! viewtopic.php?t=18421
|
| 29.10.06, 09:01 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |