Autor |
Zpráva |
bee
|
velký problém
tak jak začít... no, asi tak, že co se říká o blondýnách je pravda...
takže:
v autě mám jenom destilku, už delší dobu mi auto v týhle zimě stojí před barákem - dneska jsem šla koukat na to, kudy by se voda dala vypustit a vzhledem k tomu, že mi přestal fungovat centrál, jsem zkusila nastartovat - nic to nedělalo, takže zřejmě vybitá baterie, zkusila jsem klíčkem několikrát otočit a hle - zapnul se alarm, ovšem dálkové ovládání je už dávno rozbité. Takže jsem auto zamkla, chvíli houkalo a teď jsem totálně zoufalá.
Takže můj problém:
1) dá se nějak vypnout alarm? do auta se dostanu, tak jestli je to možné někde tam
2) co dělat s vybitou baterií? předpokládám, že nějak vyndat, nabít a znova zandat?
a tu vodu si dám asi vyměnit v servisu...
je to bohužel docela urgentní, vzhledem k tomu, že až začne mrznout, rupne mi chladič a vůbec co všechno..
jo a mám formana, z 94´ comfort line...
chápu, že se mi vysmějete, ale já fakt potřebuju poradit:
tak předem díky moc
Bee
|
25.9.08, 19:42 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Bolthorn
|
Jaký máš alarm?? Sprovozní dálkový ovladač.. Co je to za problém, otevřu auto, nechám ho dohoukat, otevřu kapotu a doleju nemrznoucí kapalinu, celou výměnu asi jak koukám nezvládněs, ale můžeš aspoň odsát vodu z expansky a dolej tam jen fridex.. Vyndám baterku a dobiju
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
Naposledy upravil Bolthorn dne 25.9.08, 20:06, celkově upraveno 1
|
25.9.08, 19:50 |
|
|
zokot
|
to jsem nepobral
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
25.9.08, 20:03 |
|
|
bee
|
nedivím se, že to nepobíráš, já to taky nepobrala:)
ale jak se proboha vyndavá baterka? a to mám na ni koupit nějakou nabíječku? berte v úvahu fakt, že jsem ženská, což znamená, že se v autech ABSOLUTNĚ nevyznám...
|
25.9.08, 20:32 |
|
|
Šemik
|
A odkud jsi? Třeba by se tu někdo našel kdo by se na to kouknul
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
25.9.08, 20:33 |
|
|
fatal
rejpal
|
Re: velký problém
bee píše: tak jak začít... no, asi tak, že co se říká o blondýnách je pravda...
Takže zas tak hrozné to asi s těmi blondýnkami nebude.
Voda na Formanovi se dá vypustit buď vypouštěcím šroubem na trubce pod řemenicí motoru (je to vidět zespod auta). Pokud se ti to nepodaří povolit, je třeba využít alternativní postup. Například je možnost je odpojit nějakou gumovou hadici a ohnout ji směrem dolů. A pak je můj oblíbený spůsob, vzít tenkou hadičku a nacpat ji skrz expanzní nádobku až úplně dolů do trubky, která jde z expanzní nádobky dolů a použít samospád. Zhruba polovina objemu se takto dá vytáhnout.
Alarm se dá obvykle vypnout skrytým vypínačem, většinou je postup následující: Otevřít auto (alarm začne řvát), zmáčknout skryté tlačítko a zároveň dát klíček do zapalování a otočit na jedničku (zapnuté zapalování).
Vybitou baterku je nutno nabít, pokud to nepomůže tak vyměnit. Pokud ji nemůžeš nabíjet v autě (nemáš garáž apod.), tak vytáhnout, nabít, dát zpět. Při vytahování se nejprve odpojuje (-) pól, při montáži se naopak (-) pól zapojuje poslední. Nabíjet v odvětrané místnosti, jinak hrozí výbuch.
Až začne mrznout, chladič ti nerupne. Pokud nebude silný mráz, ranní mrazíky to vydrží. Ale rozhodně to moc neodkládej.
|
25.9.08, 20:54 |
|
|
Jiri
|
no ja sem to nepochopil s tim alarmem...tak nejdriv vybita baterka...poptom to ale zacalo houkat....to asi vybita nebude...a nebo tam je neco s vestavenou baterkou..nevim...neni nekde nejakej spatnej kontakt potom...jinak ten fridex...vubec bych dolu nelez...na ten sroubek...je tam ale stejne nepotrebujes vypoustet vsechno povolil bych to nekde u nadobky ta co vede do chladice..a vylil co pude..pak dolejt tak tri litry fridexu..na startovat nechat zahrat s otevrenym topenim..pokud ubyde voda v expanzce tak jeste doplnit..na tom celkem nic neni ...i blondyna by to mela zvladnout ta baterka to nevim...nechat nabit nekde ..pokud nemas nabijecku taky bych to si dal nekam...at ji trosku ozivi....a nebo to auto roztlacit a nechat chvilku bezet ona se dobije i v aute...mozna pro tebe nejjednodussi reseni..jde ale o to proc se vybila..takze zkontrolovat dobijeni..pokud ti to nedobiji samozrejmne si ti baterka v aute nenabije....a s tim alarmen by to chtelo vedet co to je....no..jakej typ...jakej ovladac od toho ej...a jak se to vypina...puvodne..dalkacem nebo nejakym skrytym vypinacem...
|
25.9.08, 21:08 |
|
|
bee
|
jsem z prahy 10...
a kde by to skrytý tlačítko tak mohlo bejt? jako schovaný někde pod palubkou? a jak se proboha nabíjí ta baterka?:(((
|
25.9.08, 21:08 |
|
|
bee
|
jiri: původně to mělo dálkový ovládání, ale to už léta nefunguje, rozpadlo se...
|
25.9.08, 21:10 |
|
|
Bolthorn
|
bee, pošli mi fotku do mailu, možná i přijedu a provedu nějakou tu údržbu
|
25.9.08, 21:13 |
|
|
Jiri
|
ted si nejsem 100procent jist ale tak myslim ze zadnej favorti nikdy nemel origo alarm...tudiz ho tam nekdo dal..a tim padem my nemuzeme vedet kde nejake skryte talcitko je pokud se to odkodovavalo dalkacem ale ten uz nejde...tak ti uz asi nejde ani alarm to by ti rvalo jinak...ted se to mozna jen zakodovalo jak se ti vybila baterka...taky zalezi co kde to blokuje...by to chtelo videt no taky 94 to uz je Bmm nevim co tam to bude blokovat..ja osobne bych to uplne vyradil ten alarm a je klid...ale to sama neudelas a ta baterka to uz ti napsal fatal bud ji muzes nechat v aute a jen pripojit nabijecku...pokud mas kde...nebo ji musis vyndat a nekam vzit a tam nabit...ale musi mit navbijecku pokud ji nemas tak koupit....coz nevim jestli se ti vyplati...a nebo jenom rojet auto a nechat bezet ona se nabije sama...a nebo to nastartuj pres kabely...a nech bezet..nemusis nic tlacit...
|
25.9.08, 21:16 |
|
|
fatal
rejpal
|
bee píše: jsem z prahy 10... a kde by to skrytý tlačítko tak mohlo bejt? jako schovaný někde pod palubkou? a jak se proboha nabíjí ta baterka?:(((
Skryté tlačítko bývá obvykle skryto pod palubkou... Ale kdo ví, zda ho tam vůbec máš, já jsem skryté tlačítko ani nezapojoval.
Baterka se nabíjí nabíječkou, plus baterky na plus nabíječky, mínus baterky na mínus nabíječky, otevřeš špuntíky, zkontroluješ hladinu, zapneš a vypneš jakmile baterka živě plynuje (prostě to v ní bublá). Ale POZOR, je tam kyselina, takže pracovat s nejvyšší opatrností!
|
25.9.08, 21:17 |
|
|
party_boy
|
Koukám, že dneska jsou ty autoškoly pouhá formalita
|
25.9.08, 21:36 |
|
|
Bolthorn
|
party_boy: svatá pravda! nezbývá mi nic jiného než jenom souhlasit..
|
25.9.08, 21:37 |
|
|
kingbacker
|
Jak bylo řečeno, vodu vypustit rozpojením systému a hadičku dát na co nejnižší místo, pak doplnit směsí vody s fridexem, popř jen fridexem. Baterka se vyndá povolením úchytů(šroubů), to zvldáneš i Ty. A alarm, jestli to neni snad imobilizér, jinak pokud je skryté tlačítko, tak tedy hodně štěstí
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
25.9.08, 21:39 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|