Autor |
Zpráva |
Davulus
|
Sportovní volant-Montáž
Zdravím.Koupil sem si sportovní volant origo škoda ,ale mám menší problém.nwm jak ho namontovat pač mi hřídel řízení nedosáhne tak daleko abych mohl utáhnout matici volantu.mám oddělat to vypínací zařízení blinkrů??popř. jak? poraďte prosím díky
|
26.9.08, 13:21 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin91
|
Tak to asi potom nebude originál Škoda to by byly sami proti sobě...
_________________ Š 100L http://martin91.rajce.idnes.cz/S100_-_Stovecka Š 110R http://martin91.rajce.idnes.cz/Skoda_110R_,,eRko Š 136GL http://martin91.rajce.idnes.cz/Smoula/ Š Favorit, VW Caddy, Octavia III.
|
26.9.08, 13:30 |
|
|
Davulus
|
No teda mel to byt origo aspon to tam psali!ale namontovat fakt jen tak nejde.prostě když ho nasadím tak hřídel nedosáhne až do polohy kdy bych mohl nasadit matku.určitě měl někdo stejný problém tak pls o radu
|
26.9.08, 13:37 |
|
|
MATTESS
|
nahoď foto volantu
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
26.9.08, 13:47 |
|
|
Davulus
|
někde najdu
|
26.9.08, 13:48 |
|
|
Davulus
|
|
26.9.08, 13:55 |
|
|
zokot
|
z tý fotky prd poznat.
Ale co jsi tam měl předtím? Jestli klasiku tak tam musí jít podívej se na ten tisícihran zda tam něco nepřekáží a jestli to sedí.
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
27.9.08, 19:18 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Já vím čím to je, vzádu je přez tu nábu taková plastová kryka, aby nebyla vidět ta hnusná nába, a ta krytka je dlouhá, takže sundat nábu, tu krytku zbrousit a nasadit zpět, doufám že mě chápeš, že nemyslím ten středovej špunt, ale to co je "zezadu" toho volantu.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
28.9.08, 20:14 |
|
|
Ondras83
|
jestli nesedí ta nába, tak nech prostě věnec volantu se samotnym volantem a ten tisícihran vyřízni z origo volantu, obrus to nějak hezky, přišroubuju (nebo přinejtuj) to na ten "sportovní" a dej to tam
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
28.9.08, 20:35 |
|
|
Carlos
Mistr mechanik
|
Řikám, to spíš vypadá že tam je kryt náby na 100/110, ten je delší a pak zavazí.
_________________ Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule Škoda 105S -> 135S Konec již brzy Škoda 105L Začátek snad již brzy
|
28.9.08, 22:29 |
|
|
Davulus
|
Jo přesně takhle to tam je, je to moc dlouhé.no nějak to už upravím díky za rady
|
29.9.08, 09:08 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
No mam ten samy volant... sic uz nejaky ten rok ale mel sem stejny problem... vyresila to az flexa a pilnik... ted mi drzi matka tak ze je zarovno s koncem hridele mensi prasarna no....
|
2.10.08, 09:57 |
|
|
Petkar
|
trady píše: No mam ten samy volant... sic uz nejaky ten rok ale mel sem stejny problem... vyresila to az flexa a pilnik... ted mi drzi matka tak ze je zarovno s koncem hridele mensi prasarna no....
Volantovou nábu pro Š100/110 poznáš podle toho, že nába má zespoda závit na našroubování matice, která je na volantovce. Taky je možné, že tisícíhran v nábě je moc "utopený". Volantovka Š120 se hned za tisícihranem rozšiřuje a tam se ti to opře... Měl jsem obdobný problém, akorát jsem dával nábu ze Š100 na volantovku ze Š120 (včetně upravené matice "spodem") a narazil jsem na to, že volantovka se moc rozšiřovala a nába nešla nasadit... Vyřešil to přítel flexa (volantovka se trošku upravila a NO PROBLEM)
Být tebou, kouknu se, co překáží, aby to šlo nasadit a tam to upravím...
Ad držení matky zarovno s hřídelem, pokud hřídel prochází všemi závity matky, není co řešit, nebo si myslíš, že když bude z matky trčet 10 cm závitu, bude to držet víc?
|
2.10.08, 12:26 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
Petkar píše: trady píše: No mam ten samy volant... sic uz nejaky ten rok ale mel sem stejny problem... vyresila to az flexa a pilnik... ted mi drzi matka tak ze je zarovno s koncem hridele mensi prasarna no.... Volantovou nábu pro Š100/110 poznáš podle toho, že nába má zespoda závit na našroubování matice, která je na volantovce. Taky je možné, že tisícíhran v nábě je moc "utopený". Volantovka Š120 se hned za tisícihranem rozšiřuje a tam se ti to opře... Měl jsem obdobný problém, akorát jsem dával nábu ze Š100 na volantovku ze Š120 (včetně upravené matice "spodem") a narazil jsem na to, že volantovka se moc rozšiřovala a nába nešla nasadit... Vyřešil to přítel flexa (volantovka se trošku upravila a NO PROBLEM) Být tebou, kouknu se, co překáží, aby to šlo nasadit a tam to upravím... Ad držení matky zarovno s hřídelem, pokud hřídel prochází všemi závity matky, není co řešit, nebo si myslíš, že když bude z matky trčet 10 cm závitu, bude to držet víc?
U te matky se bojim akorat toho ze 3/4 zavitu je nabehovy aby nepovolila ale 3 roky drzi verne tak ji verim
|
2.10.08, 13:47 |
|
|
Davulus
|
no taky sem to udelal trochu prasacky teda:Dtaky mam tu matku nasroubovanou tak tak ale myslim ze to bude drzet;)ono ten volant kdyz se dotahne a pak ho chces sundat tak drzi i skoro bez te matky,,,mel sem problem ho sundat i bez matky
|
2.10.08, 14:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|