Autor |
Zpráva |
Frk
|
Š120 plave jak......
Zdravím, chtěl bych se poptat, je normální že 120ka šíleně plave už při 50Km/h asi ne žhe?? A čím by to mohlo být....Předek je sníženej, přední pružiny jsou z rapida. Mohl by bejt problém na předku např. něco se stabilizátorem nebo to snížení??? Nebo druhá věc co mě napadá, dělalo se na převodovce...byly venku poloosy, oddělané vlastně i z nápravy zda by mohla bejt chyba tam ale to asi ne, každou poloosu drží dva šrouby v ramenu nápravy tam není co posrat. Ještě bylo venku i rameno zadní nápravy. Neví někdo kde může bejt problém??? Díky moc
|
29.9.08, 07:34 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Re: Š120 plave jak......
Frk píše: Zdravím, chtěl bych se poptat, je normální že 120ka šíleně plave už při 50Km/h asi ne žhe?? A čím by to mohlo být....Předek je sníženej, přední pružiny jsou z rapida. Mohl by bejt problém na předku např. něco se stabilizátorem nebo to snížení??? Nebo druhá věc co mě napadá, dělalo se na převodovce...byly venku poloosy, oddělané vlastně i z nápravy zda by mohla bejt chyba tam ale to asi ne, každou poloosu drží dva šrouby v ramenu nápravy tam není co posrat. Ještě bylo venku i rameno zadní nápravy. Neví někdo kde může bejt problém??? Díky moc
K plavani muze dojit kdyz udelas "rozbihavost" naprav. Pokud to plave pri 50km, je to hodne zly. Taky je mozny ze mas totalne nasr... tlumice.
Snizeni samo o sobe tezko neco udela. Jestli je to spojeny s vibracema, povrchem silnice nebo tak...... musis vic popsat.
Treba nemas dotazeny kola, bubny, tlumice.... je toho moc.
Chce to jit na to s citem. Pri zataceni stopu drzi? Jde do smyku driv predek nabo zadek.... atd.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
29.9.08, 07:56 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
A geometrii zadni napravy si delal kdyz si teda rozpojil ramena?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
29.9.08, 08:53 |
|
|
MATTESS
|
jak hodně ro je snížený? Nesedí to na dorazech?
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
29.9.08, 08:55 |
|
|
Frk
|
120ka
Geometrii jsem ete nedel, snizene je to o 2 zavity, na dorazech to nesedelo jen nekdy pri projeti nerovnosti to dosedlo, vyresil jsem to prevarenim misky dorazu a obracenim.Tlumice by mely bejt v poho, pri rychlosti 50Km/h se to zacne projevovat kdyz vyzkousim zda to palve ze strany na stranu, ale pri 90Km/h staci fouknout vetr a pripadam si jak kdybych kociroval lod, musim s citem na volant.V zatackach to do smyku nejde, sedi pekne nejhorsi jsou delsi rovinky tam se to zacne projevovat.Co se tyka ete toho plavani, neplave to tolik kdyz jedu sam ale jak nalozim plne auto tak to mam na rovinkach plne ruce prace.Kola,bubny,tlumcie to vse by melo bejt OK.
|
29.9.08, 09:26 |
|
|
MATTESS
|
2 závity je dost. Mohlo si to ještě sednout. Nebylo by foto dorazu na nápravě?
_________________ člen Coupé clubu TW fotky https://mattess00.rajce.idnes.cz/
|
29.9.08, 09:31 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak udelej geometrii a pak res dale.
|
29.9.08, 09:44 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Ja bych upozornil ze kdyz nekdo snizi predek vic nez je zdravo, tak pokazi kinematiku udrzovani rovnyho smeru (zaklon svislejc cepu atd.).
Jestli to sedi v zatackach ale rovne ne, tak bych to videl na geometrii. Ale pozor... na brutalni snizeni predku muze bejt "spravna" geometrie malinko jinak nez je normalne predepsany, tak s citem a rozumem.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
29.9.08, 11:02 |
|
|
Frk
|
Chtěl bych se zeptat mohu udělat geometrii doma v garáži??? Pokud ano pošlete please postup. THX
|
29.9.08, 15:56 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Ja to zatim jinak nedelal nez v garazi, no minule teda kdyz sem dal na auto vlecku ze 130 tak sem to delal pred garazi... Mam na to takovy soutyci svareny... Je to popsany i v knizkach
Meri se hrany disku, ty musi byt rovne.
|
29.9.08, 16:34 |
|
|
Martin
|
Tady to máš popsané, z fotky je dost zřetelné jak to má vypadat, určitě ti stačí oblouková svářečka. Jak jsem psal, chce to nějaký pevnější profil (jäkl, T-čko). Potom jsem auto postavil na skoro rovný povrch, pod tento měřák jsem dal dva kousky trubek aby se lehce posunoval doboku, na jedná straně jsem to podepřel a na druhá straně jsem to lehce přitáhnul k sobě, dokud jsem neuslyšel ťuknutí té kulatiny do disku a šuplerou jsem odměřil vzdálenost. Potom jsem s autem popojel o půl otáčky kola a změřil znovu. Rozdíl těch hodnot je rozbíhavost.
Martin píše: Tak mám ten měřič hotový, nedělal jsem ho žádný posunovací, protože by tam zbytečně vznikaly vůle a je to složitější. Prostě jsem na 160cm dlouhý čtyřhran navařil 30cm T-čka a jeklu, na T-čko jsem navařil kus 10 kulatiny a ve stejném místě jsem do jeklu vyvrtal 4mm díru pro hloubkoměr šuplery. Na tom čtyřhranu je navařený jakýsi plech, ale ten tam byl a nechtělo se mi ho odsekávat. Všechno jsem udělal ze zbytků, protože to použiji stejně jen jednou. Hned jsem to vyzkoušel a naměřil jsem rozbíhavost 9mm , takže otočím o 3,5 závitu a změřím znovu.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
29.9.08, 17:23 |
|
|
Tunningkiller
|
Dva zavity sou v pohode ,,nemel sem stim nejak velkej problem me to zaclo plavat az pri 170km/h a to sem zjistil co to bylo zkroucene sikme ramena a spatny silentbloky ramen,,, Jinak jak sem presahl rychlost 160km/h tak sem si pripadal jak ty v 50km/h a to vim o cem mluvime ze frci:)
_________________ Rapid 1987 V8 4,2
|
29.9.08, 18:34 |
|
|
Tunningkiller
|
Jinak mne brči v tvym pripade spis pripadne jak kdybys mnel novej vynalez,,tzv plovouci napravu,,,tu ma treba meda a podobne,,
|
29.9.08, 18:38 |
|
|
Tunningkiller
|
Jeste mne napadl jeden napad ,,nemuze na to plavani auta mit vliv vysoka koncentrace debility na metr ctverecni,,teda kdyz nalozime kousu a hesika nebude to tim
|
29.9.08, 19:37 |
|
|
trady
Příspěvky: 3491 Bydliště: Kopřivnice > (okr. Novy Jicin > Kraj Moravskoslezký > CZ > Evropa > Planeta země >
|
No u mne se todle taky zacalo posledni dobou obevovat. drive bez problemu 140 a sedela jak kraska... potom sem vymenil desky brdove a ted to plave taky uz pomaly pri 60...
Vsechny tlimice sou v haji to vim ale nebyl s nima problem ze by to plavalo v rovinkach ted jo. Asi uz se fakt musim pustit do Go napravy predni bo ty silent bloky maji uz hoodne za sebou
|
2.10.08, 16:56 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|