Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 18:17

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 10 ] 
 Chyba ABS (Felicia 1.3 BMM) 
Autor Zpráva

Příspěvek Chyba ABS (Felicia 1.3 BMM)
Ahoj, mám následující problém: při klidné jízdě se mi několikrát stalo (velmi nepravidelně) že se mi rozsvítila oranžová kontrola ABS a červená od brzd. ABS přestane fungovat, ale brzdy naštestí jdou. Pokaždé když se mi to stalo jsem spíše akceleroval, nebo jel rovnoměrně - prostě nikdy při brždění. Pokud vypnu zapalování a po chvilce nastartuji, tak se kontrolky opět rozsvítí (což je normální) ale pak nezhasnou jako obvykle (cca po 3 sek.). Ale pokud to nechám v klidu delší dobu (5, 10 minut) tak se mi pak třeba už podaří nastartovat a kontrolky zhasnou. ABS je znovu funkční. Po rozjezdu se mi ale třeba rozsvítí zas. Poprvé se mi to stalo asi před 3 mešíci od té doby asi tak 5x. Pojistky jsem kontroloval (navíc kdyby byly špatné, tak by se to pak "samo od sebe" nespravilo...). Nejprve jsem si myslel, že jde o špatný kontakt v poj. skřínce (té od ABS co je vpředu pod kapotou), ale posléze jsem se přiklonil k názoru, že tím to nebude - spíš pomohlo auto nechat chvíli v klidu a pak teprve nastartovat... Dík za rady...
Brzdovky je tam spousta - mám pocit že pokaždý, když ABS vypoví službu tak se objem kapaliny v té expanzní nádobce zvýší - nad rysku max. Tak nevím jestli tomu tak opravdu je nebo jestli jí mám opravdu příliš moc...? Ale V poslední době jsem nic nedoléval, tak by přeci nepřibyla jen tak...
A deštěm (vodou) to taky nejspíš není - auto bylo např. týden v suchu v garáži, venku bylo krásně a po 20 km blik - bylo po funkčním ABS.

26.9.08, 21:46
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
tady by chtelo kouknout do zavad ABS ja myslim ze to bude s nejvetsi pravdepodobnosti nejaky ze senzoru..chyba v kabelu treba..obcas to ma spoj obcas ne....

26.9.08, 22:36
Profil ICQ

Příspěvek ABS
Ja som mal taký istý problem skus si skontrolovat konektor čo ide na štarter či ho nemaš uvolnený. keď som trochu pridal plyn sa mi rosvietili obe kontrolky vymenil som ten konektor a mal som pokoj.

27.9.08, 20:18
Mistr mechanik

Příspěvek Re: ABS
roguka píše:
Ja som mal taký istý problem skus si skontrolovat konektor čo ide na štarter či ho nemaš uvolnený. keď som trochu pridal plyn sa mi rosvietili obe kontrolky vymenil som ten konektor a mal som pokoj.

máš na mysli konektor č.50? miloš

29.9.08, 21:23

slovacek.milos píše:
roguka píše:

Ano mam na mysli č.50

29.9.08, 22:53

Příspěvek 
nejak nechapu jak to s tim souvisi.... :shock:

29.9.08, 23:11
Profil ICQ

Příspěvek 
Jiri píše:
nejak nechapu jak to s tim souvisi.... :shock:

Ke´d som mal uvolnení konektor pridaval som plyn a jak sa motor zvýšením otačok pohol kontrolky sa rosvietili ABS a hladina brzdovej kapaliny keď som konektor vymenil tak mi to viac nerobi a jazdím tak už rok vyskušaj to naštartuj motor a potom vytiahni konektor a uvidíš sám keď ho vytiahneš kontrolky sa ti rosvietia a keď ho daš späť zhasnu.

30.9.08, 18:54

roguka píše:
slovacek.milos píše:
roguka píše:

Ano mam na mysli č.50

Ahoj te ,mám stejný propblém který popisujete svítící kontrolka ABS a kontrolka Brzd vyměnil sem konektor č 50 na káblu u startéru ,ale problém to neodstranilo , neznate další řešení ,dík

4.11.08, 20:05

Příspěvek 
Ahoj te ,mám stejný propblém který popisujete svítící kontrolka ABS a kontrolka Brzd vyměnil sem konektor č 50 na káblu u startéru ,ale problém to neodstranilo , neznate další řešení ,dík

4.11.08, 20:15
Mistr mechanik

Příspěvek 
jedině vag kontrola akčních členů a pamět závad,
a pojezdit co hlásí jednotlivá kola, a kdy se závada napíše,
konektory máš až v motoru na podběhu ve svazku taky je tam pěkně vlhko, :shock: a zvířátka se nám stěhují do motoru, koušou drátky, :shock: hadičky ostřikovačů líh jim asi chutná, kabely VN, a dělá to paseku :D miloš

4.11.08, 22:56
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 10 ]