Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 07:06

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2
 imobilizér 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Vyfoť to, pak se dá něco pořešit. Předem můžeš vyloučit ty dva, co vedou ke snímači klíčenky, pak černej a červenej, pravděpodobně ještě tmavě modrej. Co tam zbylo za barvy?

4.10.08, 15:13
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Drak píše:
Vyfoť to, pak se dá něco pořešit. Předem můžeš vyloučit ty dva, co vedou ke snímači klíčenky, pak černej a červenej, pravděpodobně ještě tmavě modrej. Co tam zbylo za barvy?

Mno, všechny kablíky jsou černý, je pravda, že jsem nelezl do té krabičky ale to asi budu muset,že. :D zítra to vyfotím.

4.10.08, 17:51

Příspěvek 
Když to mám takhle rozebraný tak mám ještě jeden problém-když nechám rožnuté světla a vypnu motor tak jen občas mi to bzučí a né po každé nevíte náhodou někdo jak to opravit popřípadě kde se ten čmelák nachází?
A ještě bych se chtěl zeptat jak bych měl odhlučit motor aby nebyl tolik slyšet ve vozidle :D
Asi jsem už náročný, že? :)
Zatím díky.
Michal

4.10.08, 18:34
Mistr mechanik

Příspěvek 
Mykci píše:
Když to mám takhle rozebraný tak mám ještě jeden problém-když nechám rožnuté světla a vypnu motor tak jen občas mi to bzučí a né po každé nevíte náhodou někdo jak to opravit popřípadě kde se ten čmelák nachází?
A ještě bych se chtěl zeptat jak bych měl odhlučit motor aby nebyl tolik slyšet ve vozidle :D
Asi jsem už náročný, že? :)
Zatím díky.
Michal

ten čmelák by mohl sídlit v pojiskovce, :shock: vypadá jako centimetr vysoké relátko, a má tři bodáky nebo dva? drží pěvně neuletí, a pokud je čmelák u tlumených světel tak je problém ve starteru :D miloš

4.10.08, 18:40

Příspěvek 
a dá se ten čmelák nějak opravit aby bzučel vždy když zapomenu vypnout světla? :D Startér je v květnu úplně novej tam bych asi problém nehledal-blbnul i před výměnou startéru.
Michal.

4.10.08, 20:26
Mistr mechanik

Příspěvek 
Mykci píše:
a dá se ten čmelák nějak opravit aby bzučel vždy když zapomenu vypnout světla? :D Startér je v květnu úplně novej tam bych asi problém nehledal-blbnul i před výměnou startéru.
Michal.

i v přírodě je to tak že se neposlušný čmelák nahradí novým, starého psa novým kouskům nenaučíš :D miloš

5.10.08, 08:46

Příspěvek Re: imobilizér
dneska som vymontoval svoju METU M36
Obrázek
z dovodu straty oboch klucov na odblokovanie , drzal som sa podla navodov na fore ze podla kablov zapajat aj naspat, lenze pri vecernej jazde som si vsimol ze mi svieti kontrolka s brzdami ( teda tipujem ze je to kontrolka brzd .. nachadza sa na starom paneli favorit v strede na spodku ako sa krizi T zo svetlami)

moze byt chyba ze som nieco zle zapojil nieco na spinacke alebo mam nedostatok kvapaliny pripadne je cidlo v tahu...

s autom som 3 dni nejazdil stalo nenastartovane v kopci, pod autom neboli kaluze a okrem dnesneho prehadzovania kablov a vyberanie pristrojovky som nic nerobil

Obrázek
fotene dole hlavou, podla daneho obrazka na hornej strane kde je napojeny vodic som napojil 30(napojeny vodic bol zablankovany a neukonceny pri volantovej tyci (podla knizky z ktorej som bral info , nie som isty ci andrt alebo servisny manual k elektroinstalacii favorita som ho tipol na rozsvietenie stretavacich svetiel)

napravo by mal byt vodic 50 a dole sa nachadzaju 2x 15
upozornujem ze dana foto je dole hlavou a a su napajane teda podla obrazku, teda v reale je to o 180 stupnou naopak.. za pomoc dakujem

2.3.12, 23:14

Příspěvek 
Jo, asi jsi tu kontrolku nezapojil na "startér" - teď nevím, která pozice to je. Zapojils to asi na "15" a tak to svítí pořád se zapnutým zapalováním.

Nebo už může být trochu vylítaná spínačka a špatně se vrací z polohy II do I a zůstává tam tak kontrolka viset. To se mi občas stane na Milošovi.

2.3.12, 23:52

ono skusal som aj s tou polohou II, to sa mi stavalo ale ani po 3 prestartovaniach ,10 km na jeden smer a to iste na druhy smer v priebehu 4 hodin vkuse to iste cize asi som fakt nieco blbo zapojil...

ale som si isty ze kable som napojil tak ako je schema, len ktory som dal zle...30 isto ide na 30....
jediny co ostal volny je P pozicia

riadil som sa touto schemou:
Obrázek

30 kabel siel dole na volnu poziciu (jedna uz bola obsadena kablom ktory mal dokopy 10 cm a na konci nebol zivy vodic ale bol zablendovany)

15 som zapajal hore

a 50 som tiez zapojil na 50 , jedine zeby som ju nechtiac zapojil na P ktore ostalo jedine volne...

ale fakt je otazne ze preco to teda svieti , kedze auto jazdilo doteraz bez tej svietiacej kontrolky, doteraz vzdy zhasla hned po starte , baterka prestala svietit po prekonani cca 600-700 ot .... pocas jazdy nejaky zvlastny smrad citit nebolo , konektory som urcite nezamenil ani na palubak (teda tacho+otackometer a ostatok) a ani na bocny panel (vystrazne, hmlovky svietili vzdy po zatlaceni daneho tlacidla)

jedine s cim sa hybalo boli kable od jednotky imobilizeru a napajanie podla schemy a oznacenia na kabloch...pri testovani a zapojeni 30 na 15 mi auto hned na I pozicii pretacalo motorom,cize som si to otfotil a potom porovnaval zo schemou a podla toho zapajal

cize mam teraz 4 problemy:
1. je mozne ze prehodenim 15 vznika dana situacia ?
2. na co sluzi ta neziva cast na 30-podla schemy a aj zapojenia v aute je to cerveny vodic ktory je zablendovany a pokial by sa napojil na spinac svetiel doslo by po nastartovani k samostatnemu nzapnutiu tlmenych svetiel ?
3. co je P pozicia ?
4. vodic s oznacenim 16 som nenasiel a viem ze rezerva nesvieti peknych par rokov ( este predtym ako som prevzal auto do opatery)

3.3.12, 01:23

takze jeden z vodicov 15 (po spravnom precitanii kablov ) som zapojil na 16 kam patril tym padom ostala jedna 15 volna ale kabel nikde ...mam to za to ze tam ide 30 (rele doska) ....

cize problem 1 a 4 vyrieseny...

ale otazka 2 a 3 stale v kurze :/

3.3.12, 17:30

Kontakt P - standartně nevyužit, je na něm napětí v případě, že je spínačka zcela vypnuta do počáteční polohy - lze využít např. pro poziční světla

16 - kontakt žhavení (spínačka v Avii) nebo kontrola kontrolky brzd (742 a 781/5), na této svorce je napětí těsně před zapnutím spouštěče, tzn. nalézá se mezi polohami zapnuto/start. Dát na ni kabel 15 mi přijde dost nelogické

3.3.12, 20:26

Prípadne P môžeš využiť na napájanie blikacej led-na imitačku alarmu

http://www.sptech.sk/

3.3.12, 20:44
Profil Zobrazit autorovy stránky

semik vravim ze som omylom zapojil kabel s oznacenim 16 na poziciu 15 (ono z dialky a bez sosoviek mi to prislo ako 15 :D )
cize som teraz zapojil 16 na 16 :) ....a jedna 15 ostala volna ( tipujem tu rele dosku, kedze tam uz ide z 30 )

lamac ono ma to napadlo vyuzit z imobilizeru tu diodu aj s toudierou zeby som ju namontoval naspak ako bola a len by preblikavala , pricom externy vypinac uz je tiez v systeme :)

4.3.12, 08:21

Zdravim,
viac krat som čítal vaše príspevky ale nejako neviem ako ďalej, takisto som stratil kľúč s imom od felicie a mám len klasický bez čipu, posielam foto ak to pomôže, vopred vďaka.
Obrázek

6.4.12, 13:08

tohleto je obyčejná jednotka centrálu ne??

11.4.12, 09:56
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2