| Autor |
Zpráva |
|
petrap
|
 podsviceni tachometru
Ahoj.Jeste jsem nemela tachometr venku, staci pro zmenu podsviceni tachometru vymenit zarovicku za jinou barvu nebo se musi i nejak upravovat ciferniky?Dekuji za rady...
Petrap
|
| 31.10.06, 16:32 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|
 |
|
Šemik
|
U čeho?
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
| 31.10.06, 16:33 |
|
 |
|
Martin
|
Předpokládal bych, že u auta
Ale u jakýho ???
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
| 31.10.06, 16:40 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Martin píše: Předpokládal bych, že u auta Ale u jakýho ???
třeba má motorku 
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 31.10.06, 16:55 |
|
 |
|
jizíček
Registrován: 10.8.06, 22:50 Příspěvky: 926 Bydliště: Malé Březno,Most
|
Sadra17 píše: Martin píše: Předpokládal bych, že u auta Ale u jakýho ??? třeba má motorku 
nejak nevím že by ve škodovce vyráběli i motorky 
_________________ Favorit 135 BMM r.v. 94 - odhlašený
VW Golf III combi, 1.9 tdi, r.v. 97
Škoda 742 Forever Team
|
| 31.10.06, 17:25 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
Registrován: 8.6.06, 11:31 Příspěvky: 10612 Bydliště: Strupčice-Chomutovsko
|
jizíček píše: nejak nevím že by ve škodovce vyráběli i motorky 
dobrej postreh..
jinak pokud jde o 120ku tak vymenou barvicky ti klesne svitivost... jednine by ti mozna pomohlo pokud bys misto stavajici zarovky 2W dala barevnou zarovku 4W ale zadnej zazrak od toho necekej...nezapomen ze skudka ma kolem dokola budiku takovej pruhlednej zelenej plast co jakoby dela lehce zeleny zabarveni tech budiku...uzovky to snad nemeli, az emka...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 31.10.06, 17:31 |
|
 |
|
Lukas
Registrován: 29.1.06, 19:18 Příspěvky: 1471 Bydliště: Karviná / přes týden Zábřeh na Moravě
|
kachnis píše: dobrej postreh.. jinak pokud jde o 120ku tak vymenou barvicky ti klesne svitivost... jednine by ti mozna pomohlo pokud bys misto stavajici zarovky 2W dala barevnou zarovku 4W ale zadnej zazrak od toho necekej...nezapomen ze skudka ma kolem dokola budiku takovej pruhlednej zelenej plast co jakoby dela lehce zeleny zabarveni tech budiku...uzovky to snad nemeli, az emka...
ale ten plast jde v pohode vytahnout... s tou barevnou zarovkou sem to zkousel jeste u 110R, ale moc sem spokojeny nebyl. Pak sem zkusil cirou 4W zarovku a barevnou folii - to uz bylo lepsi - vystrihnes z ni kolecko, ktere je tak velke jak vnitrni prumer futralu toho budiku. To pak prilepis zezadu na cifernik tak, aby po stranach toho ciferniku precnivalo a a zakryvalo tak tu mezeru, kterou jde to svetlo. - snad sem to trochu vysvetli.
jesti mas 130-tkovou pristrojovku (tu hranatou), tak tam to jde taky pomoci tech barevnych folii (das ji mezi zarovicku osvetleni a ten svetlovod - tady se mi subjektivne zda vysledek jako nejlepsi). Ja to tak mam a zadny zasadni pokles svitivosti sem nezaznamenal. Porad jde vsechno nadherne precist - jen mi na to sviti cervene svetlo.
_________________ Škoda 110R r.v. 1972, rallye červená / - šlo do světa
Škoda RAPID 130 r.v. 1987 - rallye červená, Apolla /
Coupé club TW
|
| 31.10.06, 20:59 |
|
 |
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Registrován: 19.7.06, 20:40 Příspěvky: 27259 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
nebo žárovku nahradit vysocesvítivou diodou jakýkoliv barvy
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
| 31.10.06, 21:09 |
|
 |
|
Nepér
Registrován: 2.2.06, 23:27 Příspěvky: 7662 Bydliště: Praha východ
|
Jestli jde o Favorita, tak na to má know-how tuhleten typ:
http://www.chrudim2000.cz/tuning
Takže odpověď na tvou otázku je: Ano, výsledek bude lepší, upraví-li se i ciferníky, ale záleží co je to za fáro...
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
| 31.10.06, 21:13 |
|
 |
|
petrap
|
Dik za prispevky!
A pardon, mam na mysli u Felicie.
Chci tam dat bile diody.
For neper: jo na http://www.chrudim2000.cz/tuning jsem byla,maj tam ukazany jak na facko....
No jde mi o to,jestli kdyz dam bilou ledku(jiz z patricnym odporem) tak to bude svitit bile, nebo jestli musim zbavit cifernik barvy?
Kamosovi to v jednom aute svitilo oranzove a musel prave cifernim zbavit oranzove barvy(ze zadu) a pote se dala zmenit barva.
Tak jeestli je u feldy na zarovicce barevny navlek,nebo barvu budiku dela barva na ciferniku?...
Dik,zatim
|
| 31.10.06, 22:03 |
|
 |
|
Nepér
|
Aspoň, že bílý, modrý už jsou asi OUT
Ale u felície to bude asi podobný, barvu nejspíš dělá barevná vrstva zezadu ciferníku...
|
| 31.10.06, 22:12 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
tak jak to ma feliska nevim, ale nechci ti brat iluze ani tvy vzdusny zamky, ale 1 LEDka asi moc parady neudela... je totiz smerova... nejv uhel jakej bila LEDka udela je cca 30st. pri svitivosti kolem 3000mcd, pokud chces vyssi svitivost,je to na ukor uhlu... lepsi by bylo budiky proskoumat kam by se ty LEDky daly vsude dat a nacpat jich tam vic...
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
| 31.10.06, 23:39 |
|
 |
|
Nepér
|
To už je lepší nechat si udělat vlastní polepy, nebo jak se to jmenuje...
Já jsem si dal LED do kontrolek blinkrů (zelený) a dálkových světel (modrou), protože původní žárovka sotva prosvítila tu zelenomodrou vrstvu a svítí to parádně, použil jsem ale takzvanou Auto LED, viz http://www.hebeiltd.com.cn/old/LedAuto2.jpg má to velkou svítivost ale hlavně velký vyzařovací úhel...
|
| 31.10.06, 23:50 |
|
 |
|
Kachnis
Moderátor
|
to si pouzil primo tenhle typ?? ja sem pouzil auto LED do parkovacek -bylo to uz v objimce i s odporem a tenhle klump bych uz nekoupil... pouzivam zasadne LEDky z www.gme.cz. sem setrilek, takze kdyz uz jednou chci rozsvitit LEDku tak z tech 13V sezere tak 2,5V a zbytek se trati v odporu,tak radsi davam rovnou LEDky do serie 5 cervenejch a 150ohm odpor, 4modry bez odporu,4 bily bez odporu a u zelenejch zalezi na svitivosti... vysoce svitivy sou jao modry a malosvitivy sou jako cerveny..
|
| 1.11.06, 00:00 |
|
 |
|
Nepér
|
Jo, dal jsem tam přesně takový, má to 4 vývody, vždy dva jsou propojený, takže jsem 2 ulomil a na ty zbylý dva jsem připájel 2 odpory a přes ty odpory jsem to připájel do původní patice místo žárovky. Do parkovaček jsem to zkoušel, ale je to slabota. Ale do palubky v porovnání se standartní 5mm LED je to mnohem lepší, není to tolik bodový.
Jinak bez předřadného odporu to není úplně správně, i když součet napětí sedí. Chcete udělat přednášku proč?
|
| 1.11.06, 00:56 |
|
 |
|
Reklama
|
 Reklama
|
| |
|