Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 15.11.24, 20:31

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další
 draty servomotorku 
Autor Zpráva

Příspěvek draty servomotorku
mam doma alarmovou ridici jednotku (helper), koupil jsem 5-vodicovy servomotorek a ted mam problem jak je napojit ... dle schematu pro alarm jsou barvy pro servomotorky oranzova,bila,zluta,oranzovo-bila,bilo-cerna,zluto-cerna. a servomotorek ma barvy: cerna,bila,hneda,zelena,hneda. ta 1. fotka je schema alarmu a ta druha central. zamykani, ale je to tenhle motorek ... nevi nekdo jak to spojit ?? kam kerej drat...
Obrázek Obrázek

Škoda 742 Forever Team

6.10.08, 17:33
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Příspěvek 
nikdo mi nedokaze poradit ... nejak .... vi nekdo alespon jak funguje ten moturek ... na 2 dratech vedouci z ty jednotky na moturky jsou pojistky... davaj se pojistky i na kostrici draty ?? nebo do toho moturku vedou 2 plusy .....

Škoda 742 Forever Team

6.10.08, 20:07
Profil ICQ

Příspěvek 
5vodičové servo funguje tak že modrý a hnedý sú napájanie motora, biely sa pripája na kostru (nie je podmienka, je to štandartné zapojenie) a zvyšné dva sú kontakty spínačov z bieleho vodiča.... (takže v štandartnom zapojení sa zatvorenie a odvorenie ovláda mínusovým impulzom na kontakty zo spínačov...

6.10.08, 20:35

Příspěvek 
dikes .konecne neco .. v pokoji mam baterku, jednotku a moturek .. tak to hned zkusim ....

Škoda 742 Forever Team

6.10.08, 20:38
Profil ICQ

Příspěvek 
s tými farbami som si nie na 100% istý, ale princíp by si už mal chápať...

6.10.08, 20:48

Příspěvek 
mno jo .. nejak to nefacha ... kombinaci je dost ... ale jestli to funguje jak pises ... ze motorek spina - tak to nejak prozkousim

Škoda 742 Forever Team

6.10.08, 21:01
Profil ICQ

Příspěvek 
viz obr. jak jsou draty napajeni tej ridici jednotky tak mezi plusovym a minusovym dratem je jeste jeden - cervenocerny, nevite kam ho zapojit ... na tom schematu to neni ..

Škoda 742 Forever Team

6.10.08, 21:59
Profil ICQ

Příspěvek 
Já osobně bych asi servo kuchnul a podíval se kam který drát vede. Je to určitě rychlejší než s tím laborovat. Pětidrátové servo je vlastně na to, aby ostatní serva při otvírání a hlavně zavírání nenarážely na dorazy. To pětidrátové servo řekne ovládací jednotce kdy dojíždí do krajních poloch a ta pak vyšle do servomotorků těsně před dojetím do krajní polohy krátký impulz opačné polarity, aby dojezd serva byl měkký a šetřila se tak mechanika serv.

7.10.08, 10:04

Příspěvek 
alda píše:
Já osobně bych asi servo kuchnul a podíval se kam který drát vede. Je to určitě rychlejší než s tím laborovat. Pětidrátové servo je vlastně na to, aby ostatní serva při otvírání a hlavně zavírání nenarážely na dorazy. To pětidrátové servo řekne ovládací jednotce kdy dojíždí do krajních poloch a ta pak vyšle do servomotorků těsně před dojetím do krajní polohy krátký impulz opačné polarity, aby dojezd serva byl měkký a šetřila se tak mechanika serv.

kuchnul.... to je sice pekne ale ten motorek je asi nerozebiratelny .... nikde nema sroubky, ale to zataveny ...

Škoda 742 Forever Team

7.10.08, 17:11
Profil ICQ

Příspěvek 
motorčeky sú jasné, keď zoberieš 2vodičové a 5vodičové servo tak dvojvodičové má dve farby a tie sú na motorček v serve aj u 5vodičového, tie zvyšné tri sú u toho 5vodičového vlastne prepínač...

ide o tú RJ alarmu, ako je to zapojené vnútri neviem, alebo ju skús napojiť a meraj výstupy, ale pozor na polaritu, odomknutie je na motor +/- a zamknutie -/+...

7.10.08, 19:19

Příspěvek 
je to nejake cudne ... kdyz dam modry a zeleny drat na baterku tak se servomotorek hybe .. takze to budou aasi napajeci draty, ale to neni muj nynejsi problem..... zkousel jsem multimetrem promerovat draty RJ,dal jsem jednu tu tycku multimetru na minus baterky a prkladal jsem druhou tycku na kontakty a na vypinaci jsem mackal odemknout a zamknout, RJ cvakala, multimetr byl nastavanej spravne ale udaje nulove ... jsem z toho uplne zmatenej ,.... ta RJ je ale neouzita tak nevim kde delam chybu .... rozhodl jsem se to dat nejakymu odbornikovi aby mi napojil jen ten servomotorek na RJ , jinak celkovou montaz si udelam sam ...

Škoda 742 Forever Team

7.10.08, 19:42
Profil ICQ

Příspěvek 
Já mám ty serva snýtovaný. Takže když jsem do nich potřeboval kouknout, tak jsem nýtky opatrně odvrtal a nahradil šroubky.

8.10.08, 07:05

Příspěvek 
alda píše:
Já mám ty serva snýtovaný. Takže když jsem do nich potřeboval kouknout, tak jsem nýtky opatrně odvrtal a nahradil šroubky.

tak to ja mam asi jiny ...

Škoda 742 Forever Team

8.10.08, 09:08
Profil ICQ
Pan Kapitán

Příspěvek 
Panove... tady se dejou veci....

Kdyz uz vis ktery draty jsou ovladaci, tak ty ostatni 3 jsou koncaky, staci vzit slusmetr a merit kterej je horno poloha a kterej dolni. Motorkem bys mohl hejbat i rukou a normalne to zmeris.

Co je na tom tezkyho?

Na to musi bejt system! Jak rika Milos, rozum a nasili. :-)

Edit: Jinak predpokladam, ze aby ti to funcovalo, tak musis mit relatka RJ pripojeni taky k napajeni, jako to je na druhym obrazku. Pak by sis mel pripojit motorek tema silovejma dratama k jednotce a mely by uz konat pohyb.

Cvokárium: Youtube Instagram

Naposledy upravil Viky dne 8.10.08, 09:25, celkově upraveno 1

8.10.08, 09:12
Profil ICQ YIM

Příspěvek 
Viky píše:
Panove... tady se dejou veci....

Kdyz uz vis ktery draty jsou ovladaci, tak ty ostatni 3 jsou koncaky, staci vzit slusmetr a merit kterej je horno poloha a kterej dolni. Motorkem bys mohl hejbat i rukou a normalne to zmeris.

Co je na tom tezkyho?

Na to musi bejt system! Jak rika Milos, rozum a nasili. :-)

cetl jsi to cely ??? multimetrem jsem zkousel ktery draty jsou ovladaci na alarmu ... a to zadnyho mi nejde stava ... tak nevim prave jak dal ... jinak RJ normalne funguje, pri zmacknuti tlacitka na ovladaci RJ normalne cvaka a na vystupech pro blinkry stava je ...

Škoda 742 Forever Team

8.10.08, 09:20
Profil ICQ
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 34 ]  Přejít na stránku 1, 2, 3  Další