Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 18.6.26, 16:00

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 8 ] 
 Nutné, rychlé a postačujúce plátanie dier 
Autor Zpráva

Příspěvek Nutné, rychlé a postačujúce plátanie dier
Čaute, obraciam sa na vás s prosbou o skúsenosti.

Ide zima a nestíham porobiť všetko tak ako by som mal... musím to odložiť na leto príp. na dlhšie ale chcel by som aby to zimu prežilo s čo najmenšou ujmou. Jedná sa o drobé diery v podbehu, a niečo sa nájde aj na podlahe. Ide o ozaj neveľké diery a chcel by som to na zimu aspoň narýchlo s niečím zaplatať. Poraďte nejaký git alebo tmel, .. čítal som tu nejaké príspevky, ale ak by mi vedel niekto poradiť s čím je napr. najčistejšia robota, alebo čo je na to najvhodnejšie, alebo čo najdlhšie vydrží, bol by som mu vďačný. Ak viete veľmi pomôže konkrétny výrobca al. názov. Ide hlavne o to aby to po očistení od hrdze ďalej nekorodovalo a diera sa nezväčšovala. Ak sa to dá tak by som rád oddialil výmenu podbehov, sú celkom vpohode.. až na nejaké to miestečko.

Dikes

30.10.06, 01:40
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Příspěvek 
Skelná tkanina (jsou z toho laminátový lodě) + Konkor 500
opatlat tím asfaltem, blemcnout na to tkaninu, nechat chvíli zaschnout a natřít potřebný počet vrstev...
Taky je na to prej dobrej nějakej asfalt ve spreji (Bitumen?)

Zaplácnul jsem takhle takovou malinkou :) dirku v zadním podběhu a považuju to za trvalé řešení...

30.10.06, 03:20
Profil ICQ

Příspěvek 
V drogerii se to da koupit pod nazvem Laminovaci sada Obdobne jako neper sem zaplacnul malilinkatou direcku v zadnim podbehu u tlumicu. Pak karosarsky tmel a barvou gumoasfaltem nejaky podobny. To bylo den pred technickou. v den technicke sem jeste dal druhou vrstvu a pojezdil po hline, pisku a sterku. Ono to nachytalo prach a na technicke ani nepoznal ze malilinkata direcka (4) do ktere vejde cela dlan je vyresena. Ale narozdil od Nepera sem po technicke jel do karosare. za 1000,- mi to vystuzil 2mm plechem. Obe casti. Ja dostal po technicke dotaci na benzin, tak z toho to slo na opravy.

// V sade uz je vsechno, pryskyrice, laminolatka,nuzky i to tuzidlo. Takze si vystacis.

30.10.06, 15:20
Profil ICQ

Příspěvek 
Obrusiť (aby odišla hrdza), natruieť odhrdzovačom, potom základovkou, potom vrchnou, prelepiť páskou na koberce (ak je to ozaj malá dierka na mieste, kde to opticky nevadí), a ešte raz pretrieť vrchnou farbou...

...a podľa možnosti nejakýcm spôsobom zabrániť tomu, aby sa tam dostala voda...pozor, aj zospodu aj z vrchu...

Megane 1,9D
AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97

31.10.06, 19:13

Příspěvek 
já teď opravoval zadní hrnce (fav), držely už akorát za spodek.. vařit se mě to nechtělo tak sem tomu udělal takový plechový límce (1mm plech) a přinýtoval je.. spoje sem napaplal gumoasfaltem, jinak co bylo zhnilý tak šlo samozřejmě pryč, očistil sem to co nejvíc a natřel to nějakým olejem s voskem (název nevím) kterej by tomu měl zabránit aby to hnilo dál

jinak ale rychlý opravy sou složit si hadru do čtverečku, napaplat ju gumoasfaltem a tu díru s ňou zaplácnout, voda se ti tam nedostane..

31.10.06, 20:05
Profil ICQ

Příspěvek 
Já používám bitumenový (asfaltový) tmel na opravy střešních izolací - je to v tubě, stojí to kilo, některé mají v sobě skelná vlákna, dobře to přilne a je to definitivní řešení na menší dirky v podbězích či podlaze.
Jinak lze použít v kombinaci s použitým plátěným smirklpapírem na zaplácnutí větších děr... :)

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

31.10.06, 20:49
Profil ICQ

Příspěvek 
To ferrari - dle mych zkusenosti je odrezovac uplne na ho*no, akorat to pod nim zrezne a za chvili je to jako predtim=uplne zbytecna prace a ztrata casu a penez. Lepsi je to osmirklovat, nebo jeste lepe opiskovat a natrit rovnou peknou zakladovkou.Teda pokud je na to cas.
Jinak jsem orezla mista natiral podle toho kde byly. Nekde navrch jsem to natrel nejdriv olejem, pak treba za tyden otrel hadrem a natrel resistinem a ten pak za par tydnu natrel barvou a to same misto uz mi nikdy neprorezlo. Tou barvou se musi aspon tak 2-3x aby se vytvorila celistva vrstva. Na vice exponovanych mistech jsem priprsknul ceockem na par mistech nejakej flastr a pak to natiral -neorezly mista zakladem a orely olejem, pak cely tlumexem. Podel prahu a ruzne na spodku jsem otrhal plastizol pod kterym to sakra fest rezlo :x , oklepal rez kladivem a natrel to vazelinou na kulovy cepy-takovou tou tahavou jako med-vydrzi vic, nez ta na vodni pumpy-vyzkouseno. Taky s ni natiram orezly brzdovy trubky. Nater nutno tak 2xrocne opakovat-na jare a pred zimou. Na STK na to ani nepipli.

2.11.06, 17:12

Příspěvek 
Ja som na 10 rocnej S120 mal male dierky a puchieriky dole na dverach, tak som zobral stetec, vazelinu a dvere znutra natrel hrubo vazelinou. Po 12 rokoch tam nebola ziadna zmena. Jedine v lete sa robili na dverach zospodu mastne flaky. Rovnako som po prvych priznakoch hrdze nakonzervoval zadne dvere na felcke. Je to jediny sposob ako zastavit pokrocilu hrdzu. Inak platanie spodku auta laminatom je ciste pre oci, pripadne proti zatekaniu vody. Ono to prilis nedrzi. Skor by som doporucoval, ked nieje CO, nanytovat nytovacimi kliestami zaplaty a hrubo natriet gumoasfaltom, aby na STK nic nepoznali. Ale nytovanie zaplat je pracnejsie, nez to tam nabodovat COckom.

2.11.06, 22:21
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 8 ]