Jak ošidit dálniční známky
Autor |
Zpráva |
atahualpa117
|
Jak ošidit dálniční známky
Čau lidi,
od nedávna dojíždím denně do práce po vedlejších silnicích, protože se mi nechce kupovat dálniční známku. Myslim si, že na ty poslední 3 měsíce roku (mám na mysli i leden) se mi to nevyplatí. Kupovat měsíční známku je teď pro mě nerentabilní a celoroční taktéž ne. Od nového roku si jí koupím, ale co teď? Nevíte někdo o tom jak ji přelepit z jiného auta a přepsat číslo? Nebo jiný zaručený fígl..
Kilometrický rozdíl vedlejší silnice versus dálnice je 0,8 km ve prospěch dálnice. Nevim, jestli by se mi vůbec vyplatilo kupovat tu známku, když jsem si spočítal, že ze vzdálenosti 23km po vedlejších ujedu celkově asi 7km na neutrál (z kopců) a když jedu na rychlost, tak většinou jezdím s lehkou nohou na plynu(=na spotřebu) čili 60-80km/h a to včetně vesnic. Po dálnici mě žene lavina aut a kamiónů a musím jet rychle a nevyřazovat, abych je nebrzdil. Nevíte někdo, kolik vlastně taková průměrná škůdka 120L sežere při běhu na neutrál?
|
22.10.08, 13:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
CROWACK
|
Jezdi po okresce a neřeš, na dálnici je to se škodulí stejně o držku...mám svoje zkušenosti...a taky ve 120ti už to pěkně chlastá, kór se 4q...
_________________ "Now Kato, warm up the silver hornet!" | crowack@jabber.org
|
22.10.08, 13:45 |
|
|
Ondras83
|
vochcat se to dá...kámoš má holku v praze a maj 2 auta, ale jednu známku, tak napsal to číslo gelovou propiskou, namaz vokno máslem (nebo už nevim čim) a když to přelepoval z fábie do svýho favorita, prstem tu gelovku setřel, napsal jiný číslo, zas namazal vokno a hotov
příští rok maj bejt ty čipy, takže pohoda
_________________ "clovek musi mit odvahu to zkurvit"
|
22.10.08, 14:39 |
|
|
kwiko
|
Isty vzdialeny kamarat... dal spravit evidencne cisla tak aby boli opticky velmi podobne. Lisia sa len koncovkami tusim RE, druha ma RF a tretia ma RL.
A bezne podavali papiere z ineho auta ked nebola v poriatku EK, alebo STK. Vsimli si to iba raz, ked bola nejaka akcia a uz asi 3. hliadke podstrcil papiere z felicie aj ked sa viezol na Vite. (to ma koncovku DT) Ale len sa zasmiali a nechali ho ist
Malo kedy sa im totiz chce citat cislo az do konca, najma ked su to vsetko felicie.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
22.10.08, 15:18 |
|
|
DRYVER
|
Ja jsem si treba koupil pouzitou znamku bez ustrizku, na poste sem si pozadal o vydani nove z duvodu vymeny celniho skla, napsal cestne prohlaseni, ze jsem ustrizek ztratil a dali mi za 50 kc druhou
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
22.10.08, 21:19 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Jak ošidit dálniční známky
atahualpa117 píše: Čau lidi, od nedávna dojíždím denně do práce po vedlejších silnicích, protože se mi nechce kupovat dálniční známku. Myslim si, že na ty poslední 3 měsíce roku (mám na mysli i leden) se mi to nevyplatí. Kupovat měsíční známku je teď pro mě nerentabilní a celoroční taktéž ne. Od nového roku si jí koupím, ale co teď? Nevíte někdo o tom jak ji přelepit z jiného auta a přepsat číslo? Nebo jiný zaručený fígl.. Kilometrický rozdíl vedlejší silnice versus dálnice je 0,8 km ve prospěch dálnice. Nevim, jestli by se mi vůbec vyplatilo kupovat tu známku, když jsem si spočítal, že ze vzdálenosti 23km po vedlejších ujedu celkově asi 7km na neutrál (z kopců) a když jedu na rychlost, tak většinou jezdím s lehkou nohou na plynu(=na spotřebu) čili 60-80km/h a to včetně vesnic. Po dálnici mě žene lavina aut a kamiónů a musím jet rychle a nevyřazovat, abych je nebrzdil. Nevíte někdo, kolik vlastně taková průměrná škůdka 120L sežere při běhu na neutrál?
jezdi metr za nákladákem a máš klid miloš
|
22.10.08, 21:50 |
|
|
deekay
Voditelj brodice
|
slovacek.milos píše: jezdi metr za nákladákem a máš klid miloš
no neviem jak u vas ale u nas kontroluju dialnicne tak ze zavru dialnicu, odklonia dopravu cez odpocivadlo a kazdeho pekne kuk kuk
_________________ - Favorit 137GRx r.v. 1990, biely, posledné analógové auto - Volvo V40 2.0T, r.v. 2002 http://www.danokrnac.sk/
|
22.10.08, 22:33 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
deekay píše: slovacek.milos píše: jezdi metr za nákladákem a máš klid miloš no neviem jak u vas ale u nas kontroluju dialnicne tak ze zavru dialnicu, odklonia dopravu cez odpocivadlo a kazdeho pekne kuk kuk
dálnice slouží k provozu motorových vozidel kdo chce odklánět dopravu, musí mít povolení to by mohli benga odklonit dopravu a kontrolovat jestli se podobáš na fotce v občance miloš
|
23.10.08, 05:56 |
|
|
jvalasekcz
|
Citace: Čau lidi, od nedávna dojíždím denně do práce po vedlejších silnicích, protože se mi nechce kupovat dálniční známku. Myslim si, že na ty poslední 3 měsíce roku (mám na mysli i leden) se mi to nevyplatí. Kupovat měsíční známku je teď pro mě nerentabilní a celoroční taktéž ne. Od nového roku si jí koupím, ale co teď? Nevíte někdo o tom jak ji přelepit z jiného auta a přepsat číslo? Nebo jiný zaručený fígl.. Kilometrický rozdíl vedlejší silnice versus dálnice je 0,8 km ve prospěch dálnice. Nevim, jestli by se mi vůbec vyplatilo kupovat tu známku, když jsem si spočítal, že ze vzdálenosti 23km po vedlejších ujedu celkově asi 7km na neutrál (z kopců) a když jedu na rychlost, tak většinou jezdím s lehkou nohou na plynu(=na spotřebu) čili 60-80km/h a to včetně vesnic. Po dálnici mě žene lavina aut a kamiónů a musím jet rychle a nevyřazovat, abych je nebrzdil. Nevíte někdo, kolik vlastně taková průměrná škůdka 120L sežere při běhu na neutrál?
Před týdnem jsem řešil podobný problém, jenže já to mám do práce po dálnici 20km a jinak 25km a ještě bez dálnice ztrávim 20 minut na semforu. Známku jsem měl na jednom autě normálně nalepenou, bez másla, bez krému... Stačí na ní tak 10 minutek foukat fénem na vlasy teplo a pak začít pomaloučku, ale opravdu pomaloučku milimetr po milimetru odlupovat nehtem za stálého foukání fénem. Chce to trpelivost, ale jde to naprosto v pohodě, při troše šikovnosti... Jen to nedělat třeba po mrazivé noci, aby ti sklo horkym vzduchem neprasklo...
RZ na známce vybledla, takže jsem tam jen napsal novou a na ústřižku jsem dopsal, že jsem si vyměnil SPZ. A u nás to stejně většinou kontrolujou jenom dalekohledem... Tak snad bych to nějak vokecal...
_________________ 1. FELICIA 1.3BMM 50KW krátká, rv. 95, naj. 215 000 km, LPG pohon od 160 000 km, 45l toroid. nádrž - už spí 2. OPEl CORSA 44KW, rv.97, 1.4ltr, benzín, naj. 200 000 km - šel do světa 3. FABIA 1.9 SDi kombi, rv. 2003, naj. 210 000 km 4. Piaggio Liberty 125
|
23.10.08, 12:44 |
|
|
jvalasekcz
|
P.S.:
A elektronické známky jsou pro rok 2009 odpískány, takže příští rok si ještě užijeme klasiku...
_________________ 1. FELICIA 1.3BMM 50KW krátká, rv. 95, naj. 215 000 km, LPG pohon od 160 000 km, 45l toroid. nádrž - už spí 2. OPEl CORSA 44KW, rv.97, 1.4ltr, benzín, naj. 200 000 km - šel do světa 3. FABIA 1.9 SDi kombi, rv. 2003, naj. 210 000 km 4. Piaggio Liberty 125
|
23.10.08, 12:49 |
|
|
Kachnis
Moderátor
|
sakra
_________________ 742 8ti modelů,2 Rapidy, Feliciaq, TAZ 1500, škoda ForMan,Felicia Š 742 Forever Team, htp never team,Zakladajici clen Klubu ostrych motoru Kdyz do sveta,tak s litinou.. http://kachnis.techsajt.cz
|
23.10.08, 15:05 |
|
|
zokot
|
Tak v lednu si všichni koupíme roční a je po srandě
_________________ Škoda Felicia 1.3 MPi Fiat GP 1.9 JTD Škoda Roomster 1,2 TSI
|
23.10.08, 17:29 |
|
|
Jura
|
jvalasekcz píše: P.S.: A elektronické známky jsou pro rok 2009 odpískány, takže příští rok si ještě užijeme klasiku...
To jako fakt? Prej je to tutovka...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
23.10.08, 17:33 |
|
|
Peter50kw
|
No nazdar, chlapci - pustit sa so S120 na D1 je o drzku. A fukat fenom na okno a riskovat prasknutie skla, no - bud by som jazdil po okreskach, alebo si kupit normalne znamku.
|
23.10.08, 17:55 |
|
|
DRYVER
|
Proc foukat fenem?? Kdyz v praci menime celni okna, tak znamky bezne odlepime za pomoci naostrene špachtle. Pak se jen prilepi na nove sklo a podelany.
_________________ silver line combi 1,3 - 46 kw
O II kombi Look RS
|
23.10.08, 18:19 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|