Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 24.11.24, 00:18

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 7 ] 
 Problém s ventilátorem (teplý vzduch) 
Autor Zpráva

Příspěvek Problém s ventilátorem (teplý vzduch)
Zdrávím, mám problém s topením. Mám felicii 1.3 r.v. 1997 MPi, problém je v tom, že když nastavím, aby proudil teplý vzduch, tak se někdy stane, že proudí stále studený, někdy ale normálně fouká "horký". Nevíte, čím to může být, obvzlášť ted´v zimě, je to bez topení docela mrzutá jízda :-))) THX 8)

6.11.06, 20:37
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
neumím ti to přesně vysvětlit, ale asi ti dobře nefuguje klapka v topení, dá se to zkontrolovat podle táhel jsou na opačné straně než je baterka v motoru, ze strany jak je motorek na stěrače, ta klapka ti neuzavře přívod studeného vzduchu a pouští ti ho nad radiátor a výsledek je že ti jde vlažný vzduch miloš

6.11.06, 21:52

Příspěvek 
já bych to viděl na kohout

7.11.06, 09:22
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Máš tam dost chladící kapaliny????Pokud ano tak nejspíš táhla na ovládání klapy.

7.11.06, 12:45

Příspěvek 
Felda nemá kohout, topí vlastně pořád, jen se reguluje kudy vzduch jde do kabiny. Asi bude špatná ta klapka, třeba jen vyskočila z pantu a nedovírá úplně nebo jak se jí chce. Anebo se ti tam dostal bordel a nejde teplá voda na výměník, to se dá zkontrolovat pouhým dotekem.

7.11.06, 13:23
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky

Příspěvek 
Tenhle problém jsem řešil na favoritu r.94 a byl to nejspíš vzduch v radiátoru. Odvzdušňovací ventil tam není, řešil jsem to vypuštěním a napuštěním chladící kapaliny. Nebo to může být, jak už tu někdo zmínil, málo chladící kapaliny.

18.11.06, 15:07
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
, felda topí pořád jak to tu někdo popisuje, ovládá se pouze klapkou vzduch na radiátor, nebo mimo radiétor, oprava přístrojovka dole, povolit ovládání topení a ventilace, odpojit skart k ovládání, v motoru baterka dole, filtr, vypustit chl kap., topení ven, a je vypadlá struna na ovládací páce klapky v ovládání tomení, ona se tam obas zasekne, že to někdy jde a někdy nejde, pak až to nasadíš na ten čep té páčky, tak tam vyrtej akuvrtačkou l mm vrtákem díru, dej tam podložku a zajisti drátkem, jinak to zas vypadne a hodně práce je v háji miloš

19.11.06, 15:48
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 7 ]