Autor |
Zpráva |
MichalW
|
Ženy X Muži
Tak již dlouho promílaná otázka:Kdo je lepším řidičem žena nebo muž?
Dnes to řešili na jednom nejmenovaném rádiu impuls a po těch kecech co tam někteří vedli se musím zeptat na váš názor?
Nejlepší názor na to měl asi pan Soukup z Besipu,kterej byl na ten způsob že žena sice neumí řešit dopravní situace a dává jí zabrat manévrování z vozem,ale to z ní ještě nedělá špatného řidiče.A já chci po vás vědět co dělá dobrého řidiče dobrým?Jestli je to člověk,který umí ovládat vozidlo za všech situací,vyzná se v dopravě a umí řešit rychle dopravní situace.A nebo člověk co strikně dodržuje pravidla jezdí 50 snad i mimo obec protože se prostě víc jet bojí aby nedostal snad nějakej smyk.Ženský sou strašný zmatkářky neřikám že úplně všechny,ale je jich většina.Já sem toho názoru že ženská za volant nepatří snad proto že dalo by se říct všechny nehody co sem kdy zažil zavinily právě ony.Nehledě na to že když je někde na silnici nějakej zmatek tak ho vyvolává právě nějaká ženská.Hovořim tady z vlastních zkušeností a myslím si že to můžu tvrdit i za celou řadu svých kámošů které je maj podobné.Tak a teď do mě
_________________ Škoda Favorit 1.3 GLxi 40Kw BMM Silver Line
|
30.10.08, 17:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Martin 007
Dezertér
|
Tady moc řidiček není takže se do Tebe moc nepustí...
U mě je není dobrý řidič nikdo a já už vůbec ne...vždy se najde situace kterou nezvládneš z jakéhokoliv důvodu...
Za ty "lepší" řidiče považuji ti kteří dokážou ustoupit a jezdí spíše lidově nikoli nebezpečně...takže žádný plný brzdy z 90 na 50 u cedule obce atd...
Prostě plynulá pozorná jízda v klidu...když spěchám tak o sobě dám vědět nebo prostě počkám a přijedu o 15 sekund později no...
Kua todle je téma na celej život už držim hubu
_________________ Škoda 130 RAPID 1987 - 743.136 "Kdo nemá Rapida jistě život proklíná." UNDER RECONSTRUCTION BMW E46 330xi Touring 2001 - Objem ničím nenahradíš. Zakládající člen Coupé clubu TW Škoda 743 Forever Team Člen klubu ostrých motorů TW
|
30.10.08, 17:54 |
|
|
Šemik
|
To je těžký takhle zobecňovat, rozhodující vliv na schopnost řidit nebude mít to, jestli dotyčný jedinec má potrubí ven a nebo dovnitř
Moje matka bývala velice dobrý řidič (uměla si dokonce i seřídit předstih ) zatímco otec je řidič naprosto příšerný
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
30.10.08, 17:54 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
můj otec se za někoho napíchl a pořád pridával a ubíral a řadil, no tobyla cesta nervu,
moje stará ta jede v pohodě ale pokud parkuje prostě zaparkuje, nedávno povalila popelnici, taky jsem měl na zemi před barákem bočnice z liazky ty hliníkové, normálka bác švác přejela po nich je ve zanamení beran miloš
|
30.10.08, 18:04 |
|
|
MichalW
|
|
30.10.08, 18:05 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Já dělím řidiče podobně jako Miloš Zeman lidi : na blbce a neblbce. Přitom vůbec nehraje roli pohlaví osoby, už jsem viděl couvat holku s kamionem a žádnej problém. Schopnost cokoli dělat dobře nebo blbě je o tom co je v hlavě a v rukách, ne o tom, co je v kalhotech.
Řidiče dobrým nedělá ručička přilepená k 50/90/130. Ta rychlost je totiž jednou z věci, kterou dobrý řidič musí umět vyhodnotit. Ta co je na ceduli napsaná totiž platí, ale ne vždy je správně jet právě podle toho čísla na ceduli. Ono to je někdy moc, někdy taky málo. Dobrý řidič taky včas pozná, na kolik je ta zatáčka, do který se řítí, nepředjíždí za každou cenu, protože ví, že na dalších světlech se potkáme atd. A na nic z toho ptáka v kalhotech nepotřebujeme. A ani když ho máme, tak nejsme dobří řidiči. To je totiž něco, čemu se můžeme přiblížit, je to naše asymptota, ale nikdy se jí nedotkneme.
Zato řidič blbec, to je něco, s čím se setkáváme dnes a denně. Kretén, přejdíždí kde nevidí, někdy i z prava, vjíždí vedle tramvaje v zastávce, jezdí mestem za sanitkou, dobržďuje na poslední chvíli všude a taky furt, pořád akceleruje co to dá, parkuje bez ohledu na ostaní atd... jo tak takovému říkám blbec a uhýbám se se slovy táhni, ať už seš v prdeli a nezabiješ mě.
No a řidič neblbec, to je někdo, kdo se snaží nejezdit jako ten kretén, o kterém jsem psal a rád by se přiblížil k tomu řidiči dobrému.
|
30.10.08, 18:28 |
|
|
MichalW
|
Některá ženská dělá třeba vrestling nebo jiný řekněme rize chlapský sporty,naopak některej chlap chodí do kroužku vyšívání a třeba sou vtom oba dva dobrý to sou ty vyjímky co potrvrzují pravidlo.Chci tím říct že tady jde taky o předpoklad umění řízení některý ženský ho můžou mít ale chlapi budou vždy o něco líp.Pro spoustu lidí je auto jen dopravní prostředek do kterýho v bodě A nasoukaj dvě půlky a v bodě B je zase vyndaj to co se děje mezi tím je moc nezajímá.Nikdo nedává pomalu pozor na cestu natož aby byli plně soustředěni a pozorovali co se děje okolo nich,přičemž čumět na cestu společně s předpovídáním situace je to nejduležitější.JAk ty říkáš řidič blbec tak já bych to ani řidičem nenazíval, to je jakási osoba,která se nějakým nedopatřením dostala do provozu.
|
30.10.08, 19:08 |
|
|
fatal
rejpal
|
Ony ženské obecně mají horší předpoklady pro řízení auta, to je prostě nezpochybnitelný fakt. Teoreticky by vlastně měly bourat jen ženské, ale není to tak, nejspíše proto, že chlapi díky svým schopnostem řízení berou lehkovážněji. Současný největší problém s ženami je jejich "emancipace" za volantem, některé pipky jezdí agresivně, když mám metr za zadkem offroad s blondýnou za volantem, běhá mi mráz po zádech...
Shodou okolností jsem někde četl, že ženské jsou perfektní řidičky, protože nebourají. Jen 16% nehod je prý způsobeno ženami, přičemž zastoupení žen mezi majiteli ŘP je prý 40%. Podle mě je takové srovnání mimo, jelikož nezohledňuje najeté kilometry, spousta žen s ŘP jede třikrát do roka deset kilometrů. Rozhodně nemám pocit, že by poměr řidiček v provozu odpovídal těm 40%.
|
30.10.08, 19:33 |
|
|
Vít
Hluchoň
|
Ženský možná říděj blbě, ale to je tím, že neuměj odhadovat vzdálenost, protože mají zkreslené představy. Jenže za to můžeme my, chlapi, jen si vzpomeňte, o čem je přesvědčujete, že je to pětadvacet centimetrů
jinak mám např dvě kamarádky blondýny, obě mě svezly a obě jeli hezky, bez problémů, jedna z nich mě vezla ve své stošestce, druhá řídila moji popelnici
|
30.10.08, 19:37 |
|
|
gokralik
|
Aby se člověk přiblížil "dobrému řidiči" určitě musí mít jistý pud sebezáchovy,dávku předvídavosti a rozumu.
Perfektně to vystihl Vít.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.10.08, 19:41 |
|
|
gokralik
|
Vít píše: jinak mám např dvě kamarádky blondýny, obě mě svezly a obě jeli hezky, bez problémů, jedna z nich mě vezla ve své stošestce, druhá řídila moji popelnici
To moje sestra jezdila 70km/h všude (obec neobec) mamka v pohodě, a poté co mi kámoška v autě při zastavení na červenou zařadila jedničku a čekajíc držela asi dvě minuty spojku jsem již žádnou jinou řidičku neviděl. Jo vlastně ještě chavierova máma ta jezdí v pohodě.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
30.10.08, 19:43 |
|
|
bitmap
|
Zena za volantem, auto bez ridice.
Vyjimky se jiste vyskytuji na obou stranach, ale ty jen potvrzuji pravidlo
|
30.10.08, 19:52 |
|
|
kingbacker
|
Tak třeba já jsem řidič blbec, už pátej den jak sem byl nadrženej sem se málem zabil, ale naštěstí auto zůstalo stát na tom kraji srázu
Jinak dle mého názoru je dobrý řidič ten, kdo nezrdžuje zbytečně provoz a jezdí bezpečně, a bezpečný řidič ten, kdo třeba byť jede pomalu, tak nedělá žádný nečekaný pohyby(nechci pomlouvat, ale důchodci za volantem jsou asi největší nebezpečí)
_________________ 135 LX, motor 43kw, na poježdění, i zde nedostatky http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=18742
Snažím se co mi síly a finance stačí, nebijte mě
|
31.10.08, 11:19 |
|
|
ferrari
|
fatal píše: Ony ženské obecně mají horší předpoklady pro řízení auta, to je prostě nezpochybnitelný fakt. Teoreticky by vlastně měly bourat jen ženské, ale není to tak, nejspíše proto, že chlapi díky svým schopnostem řízení berou lehkovážněji. Současný největší problém s ženami je jejich "emancipace" za volantem, některé pipky jezdí agresivně, když mám metr za zadkem offroad s blondýnou za volantem, běhá mi mráz po zádech...
Shodou okolností jsem někde četl, že ženské jsou perfektní řidičky, protože nebourají. Jen 16% nehod je prý způsobeno ženami, přičemž zastoupení žen mezi majiteli ŘP je prý 40%. Podle mě je takové srovnání mimo, jelikož nezohledňuje najeté kilometry, spousta žen s ŘP jede třikrát do roka deset kilometrů. Rozhodně nemám pocit, že by poměr řidiček v provozu odpovídal těm 40%.
Toto asi charakterizuje aj môj názor - vo všeobecnosti ženy nie sú príliš technické typy a preto majú problém hlavne odhadnúť situáciu (správnu rýchlosť, vzdialenosť,...), vedia sa to naučiť, ale potrebujú veľa jazdiť a potrebujú mať vedľa seba niekoho, kto ich v šoférovaní jemne usmerňuje...
Zasa muži sú ľahkovážnejší, ale lepšie ovládajú auto - vidím to na sebe, ja sa tiež pristihnem, že toľko chýb urobím...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
31.10.08, 14:12 |
|
|
FerdikF
|
Já když vidím blondýnu za volantem, tak mi naskakujou pupínky a to od tý doby co jsem měl s nima ťukanec na parkovišti. Přijedu k hypernově a na příjezdu na přechodu stojí fábka, tak zastavím a čekám až se pohne. Vyleze spolujezdkyně, vezme ze zadu tašku a když zabouchne fábka hodí zpátečku a couve na mě. Troubení nepomlo tak jsem jen mrknul do zrdcátek(na víc nebyl čas) a začnu couvat taky, no z pravýho úhle zezadu přijede 206 a mě rouvnou za zadek, tak to odnesl její blatník, ještě že forman vůbec nic. No v tý 206 taky blondýna, vidí co se děje a najede hned za mě
_________________ Forman Glxi r.v.93 karbec 43Kw lpg
Ford Fiesta r.v.91 37kw
|
31.10.08, 16:28 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|