Autor |
Zpráva |
Nepér
|
Příkon do 10W, pokud má být povolený VF výkon na výstupu 4Watty... cokoliv kromě antény doprostřed střechy a díry skrz je kompromis, magnetky choděj slušně, účinnost asi o 1/3 horší, ale často lepší, než vrtat díru, zvlášť má-li jít o nějakou jednorázovou akci, kdy jede víc aut pohromadě (si nebudou vrtat díry). Osobně scháním nějakou pidimagnetku (do 70 cm) na případný druhý auto, jedeme-li někam ve více vozech. A s umístěním na různé zahrádky, držáky za okna o tak se to nemusí podařit správně naladit. (Vono se to má správně ladit měřičem stojatých vln).
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
29.10.08, 00:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Nepér píše: A s umístěním na různé zahrádky, držáky za okna o tak se to nemusí podařit správně naladit. (Vono se to má správně ladit měřičem stojatých vln).
To je pravda, dycky by se to melo kontrolovat, kdyz montujes na novy misto. No ja ovsem tenhle merak mam, takze nemam problem.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
29.10.08, 07:37 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Antenka na domecek....
Tak sem dneska zapracoval na vybaveni. Na domecek prisla antenka, puvlnny vertikal, neboli 5,5m hliniku nastojato, je z druhe ruky (za 400,-), dodal kamarad a pomohl mi i s montazi. Na stozaru televiznich anten to dela rotiku, takze bude nove umisteni. Uvidim jak to dopadne. Chodi jakz takz slusne, chce doladit. Zatim to slape asi do 15km.
Az bude hotovo (a svetlo), bude fotka.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
1.11.08, 20:22 |
|
|
fatal
rejpal
|
Jaký máte názor na ruční CBčka? Trochu jsem přemýšlel, že bych CB taky zkusil, ale chtělo by to přenosnou. Do auta na těch pár jízd ročně to nemá cenu montovat, doma bych sice mohl mít slušný dosah, ale není na to čas, spíše by mě lákalo brát si ručku na výlety a na každém vyšším kopečku do éteru zařvat "Hola hola, fatal volá!" a zkoušet kam nejdále se dovolám...
|
1.11.08, 22:45 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
fatal píše: Jaký máte názor na ruční CBčka? Trochu jsem přemýšlel, že bych CB taky zkusil, ale chtělo by to přenosnou. Do auta na těch pár jízd ročně to nemá cenu montovat, doma bych sice mohl mít slušný dosah, ale není na to čas, spíše by mě lákalo brát si ručku na výlety a na každém vyšším kopečku do éteru zařvat "Hola hola, fatal volá!" a zkoušet kam nejdále se dovolám...
Neni dobry kupovat takovy ty superminiaturni jako je Elix K-22 nebo Allamat 27, maji akupack treba jenom sesticlankovej a misto 4W davaji na baterky jenom 1.5W.
Poradna stara lopata bude na kopci chodit mnohem lip. Neco jako Allamat 95, nebo Elix SY-101 (ten se snad da koupit novej, jmenuje se ale myslim jinak). Kdyz sezenes delsi antenu, tak je to dost slusny, udelas i 100km. Delaji se na to bud teleskopicky nebo delsi ohebny (kolem 60cm).
Skalni "portejblisti" si nosej dratovou antenu a 6m rybarskej prut. To je pak RACHOT!
|
1.11.08, 22:52 |
|
|
Veteranista
Junior TW team
|
_________________ Octavia 60 & Octavia 61 & 1000MB 67 & M22 1969 & 110LS 75 & 100L 75& M-B 200D 76 & F 127 77 & 120L 77 & 1203COM 80 & F 126p 86 & F 126p 87 & 125L(136L) 89 & O Corsa B 1996 &M-B 212D 98 &motocykly
|
1.11.08, 23:09 |
|
|
Kristensen
|
Je to výborná věc jen škoda tej dlouhej antény to pak ten osobák vypadá jak autíčko na dálkový ovládání
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
2.11.08, 08:54 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
Příspěvky: 8497 Bydliště: Kvasiny - jak už bylo řečeno domov těch nej Škodovek
|
a nešla by ta antena nacpat nějak pod tapecír stropu? přeci jen se mi nechce jezdit s dlouhou antenou.
_________________ V životě je nejhorší srážka s BLBCEM!!
RAPID 130 POWER FOREVER!!!
Vehiklů mám docela dost a ještě víc jsem jich vlastnil.
Karoserie COUPE je mým osudem!
|
2.11.08, 09:35 |
|
|
fatal
rejpal
|
Pokud máš střechu z plastu...
|
2.11.08, 09:35 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
To jako vadí? Plech by to mohl znásobit ne? Nebo bych tu antenu i skousnul, kdyby na ni zároveň šlo připojit i radio.
|
2.11.08, 09:39 |
|
|
fatal
rejpal
|
Vadí. Znásobit těžko, to bys musel mít tu anténu ve správné vzdálenosti a ve správném úhlu, aby to fungovalo jako reflektor...
|
2.11.08, 09:41 |
|
|
Josef.Radocha
Dezertér 2
|
Aha tak nic no. CB se prozatím zavrhuje
|
2.11.08, 09:44 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Kristensen píše: Je to výborná věc jen škoda tej dlouhej antény to pak ten osobák vypadá jak autíčko na dálkový ovládání Anteny se daji koupit od 40cm do 180cm, takze kdyz to trochu osidis tak se da. Ja osobne povazuju za ideal President Indiana, coz je asi 120cm tenkej proutek, od anteny na radio ho rozeznas jenom podle par cm navic. Josef.Radocha píše: To jako vadí? Plech by to mohl znásobit ne? Nebo bych tu antenu i skousnul, kdyby na ni zároveň šlo připojit i radio.
To jde, pouziva se na to rozbocovac, podobnej jako kdysi pro televizi.
Chystam se na to u Edy.... jeste mne teda napadlo ze si radio pripojim na vyhrivani zadniho okna, tak uvidim.
Naposledy upravil Viky dne 2.11.08, 10:06, celkově upraveno 1
|
2.11.08, 09:51 |
|
|
Drak
|
CBčko je výborná věc, ale jen pokud často jezdíš mimo město, dozvíš se včas o hlídkách, nehodách, ucpávkách, navedou tě tam, kde to neznáš, atd. Pro běžnej provoz ve městě to ale ztrácí smysl.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
2.11.08, 10:01 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Katalog anten...
Davam odkazy aby bylo jasno.... samozrejme antena kolem 150cm bude chodit jak vino, ale kdo nechce, nemusi z toho delat jednohubku, vyber je siroky:
Moje oblibena: http://www.vysilackymilin.cz/detail/kat ... diana_215/
Maximalne nenapadna: http://www.vysilackymilin.cz/detail/kat ... un-27_413/
Hodne kratka: http://www.vysilackymilin.cz/detail/kat ... b103_1302/
Pro fajnsmekry: http://www.vysilackymilin.cz/detail/kat ... fmgsm_412/
Tohle nevim jak funguje: http://www.vysilackymilin.cz/detail/kat ... -sklo_295/
A tohle tradicne funguje dobre a 90cm neni tak hrozny: http://www.vysilackymilin.cz/detail/kat ... cm-ocel_6/
A tahle ma pruzinu, nemela by se ulomit kdyz s ni clovek necim proleti (treba pro ty kdo jezdi radi lesem, jako ja): http://www.e-conrad.cz/autoantena-t-27-cb+dp46924/
|
2.11.08, 10:05 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|