Autor |
Zpráva |
Viky
Pan Kapitán
|
Drak píše: CBčko je výborná věc, ale jen pokud často jezdíš mimo město, dozvíš se včas o hlídkách, nehodách, ucpávkách, navedou tě tam, kde to neznáš, atd. Pro běžnej provoz ve městě to ale ztrácí smysl.
Pro beznej provoz ve meste to muzes pouzivat na to a bys na oplatku navedl ty co prijeli z daleka
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
Cvokárium: Youtube Instagram
|
2.11.08, 10:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Kristensen
|
Viky píše: Drak píše: CBčko je výborná věc, ale jen pokud často jezdíš mimo město, dozvíš se včas o hlídkách, nehodách, ucpávkách, navedou tě tam, kde to neznáš, atd. Pro běžnej provoz ve městě to ale ztrácí smysl. Pro beznej provoz ve meste to muzes pouzivat na to a bys na oplatku navedl ty co prijeli z daleka
Spíš bych řekl že v osobáku to ztrácí smysl proto že spousta kamioňáků si připadaj strašně důležitý a jak někdo zjistí že se ptá někdo z osobáku tak v tu chvíli se na něj vykašlou s nějakou odpovědí
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
2.11.08, 11:02 |
|
|
Nepér
|
Pořád scháním nějakou magnetku pod 70cm... Něco jako president Florida, nebo Georgia.
_________________ "Šlápněte na to trochu, ať nemusím brzdit!"
|
2.11.08, 12:20 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Kristensen píše: Spíš bych řekl že v osobáku to ztrácí smysl proto že spousta kamioňáků si připadaj strašně důležitý a jak někdo zjistí že se ptá někdo z osobáku tak v tu chvíli se na něj vykašlou s nějakou odpovědí
Na vola narazis vsude, to je marny. Kolem Kolina to odjakziva fungovalo dobre (myslim z lidskyho hlediska).
2 Neper: Tak snad odkazu na prodejce sem us dal dost ne? Maji je.
_________________ Forman 1994 Million Edition "Frankie" Rapid 120/1985 "Eda" - BAZ 120R Škoda 742 Forever Team -
|
2.11.08, 12:43 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Tak dneska jsem zase zapracoval na vybaveni a konecne jsem naladil a namontoval antenu.
Obrazky:
Kabel tam zatim visi dolu, protoze je na nem pripojenej (a povesenej) PSV metr, ale kabel na antenni svod uz mam, tak ho co nejdriv namontuju.
|
16.11.08, 18:12 |
|
|
URU
|
tak znova vytahnu starší téma...
a chtěl bych vědět jak na anténu pro CB (nechce se mi jí kupovat)...
na Rapidu mam anténu pro rádio, délka 91cm... bude dostatečná, nebo mam vytvořit radši něco jinýho? popř. nějakej tip na to jak takovou anténu vytvořit...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
23.7.09, 19:29 |
|
|
Drak
|
Netvoř, ta cenovka za anténu nebude taková, jak za odvařenou vysílačku. Musí mít adekvátní impedanci a musí se sladit s kabelem a vysílačkou, takže na anténě se nemá šetřit. Zandi si někde, kde to prodávají a zároveň montujou, člobrda za pultem ti poradí co a jak.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
23.7.09, 20:22 |
|
|
URU
|
stejně dřív něž na tu anténu připojin CBčko, tak ji proměřim všim co má taťka doma (jako radioamatér toho má docela dost ...takže se zrovna odpálení vysílačky nebojim...
a zatim to vypadá že bych zkusil ukutit nějakej trap k tý anténě co na Rapidu už je...
_________________ Rapid 136 ´89 135GLi ´89 Octavia SLX TDI - spotřebák Octavia 4X4 TURBO
|
23.7.09, 20:43 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
URU píše: stejně dřív něž na tu anténu připojin CBčko, tak ji proměřim všim co má taťka doma (jako radioamatér toho má docela dost ...takže se zrovna odpálení vysílačky nebojim... a zatim to vypadá že bych zkusil ukutit nějakej trap k tý anténě co na Rapidu už je...
Osobne doporucuju antenu koupit. President Indiana je na oldtimery nejlepci. Jakejkoliv prizpusobovak dela akorat zbytecny ztraty. Navic CB vysilacka neni jak amaterska, amater SWR pod 1:2.5 bere za dobry, na CB se pod 1:1.5 netoleruje, nejsou na to delany koncaky a nechodi to.
|
23.7.09, 21:04 |
|
|
john simple
|
cb
na 10 kanále na CB jsou tiráci, občas se je vyplatí poslouchat, i když ten slovník je strašný. CB v autě hodně používají Poláci, je to vidět i na osobácích, co jezdí po naších silnicích. ale ti maji mobilní frekvenci jinou a navíc AM modulaci. Co se týče ručních stanic, jak psal Fatal, spíš preferuji PMR.
|
27.7.09, 08:14 |
|
|
Drak
|
Tak za ten slovník můžou dementi, co nepochopí, že 10ch je pouze informační a na kravský krofání mají dalších v horším případě 36 kanálů, no.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
27.7.09, 17:13 |
|
|
Viky
Pan Kapitán
|
Drak píše: Tak za ten slovník můžou dementi
No jo... Bohuzel je jich stale dost. Ale zase musim rict, ze slychavam i pripady, ze maji rozum a kdyz uz mluvjej jak kanalove, tak aspon na jinym kanalu.
|
27.7.09, 20:53 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No tak teda nevim co me k tomu vedlo, ale mam nasledujici zarizeni:
Ted ale otazka. Lze spojit normalne koax radia a cb pres rozbocku nebo to potrebuje nejakej dalsi clen? Nechci vrtat dalsi diru A neumi nekdo s tou krabickou vpravo?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
6.2.10, 00:07 |
|
|
Paja250
|
Matthes: k té krabičce vpravo ( SWR metru) je tady http://www.dusoft.cz/PMR/SWR/SWR.htm trocha teorie k anténám a tak. Je tam i postup nastavení. Jinak měl jsem nějakou dobu CB připojený přes slučovač s přizpůsobením na anténu autorádia a stojí to za houby.
_________________ Škoda 130 L 1988, Felicia 136 BMM 1995
|
6.2.10, 09:54 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Diky, ale porad jsem zmaten, to moje ma moc cudliku
A co stalo se slucovacem za houby? Radio, CB nebo oboje?
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
6.2.10, 11:11 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|