Autor |
Zpráva |
Kikan
|
Já tady do toho tématu moc nevidím, ale kolik máš nalítané na té spojce? Spojka má životnost cca 50 tkm (pokud se nepletu). Pokud máš na té spojce dost najeté, tak ji vyměň a budeš mít klid.
_________________ Škoda Forman 135GLX - 43kW BMM, r.v. 1993
|
9.11.06, 19:29 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
euromen
|
zvuky ne..ale povoluje se mi tim chvěnim rádio a všechno mi cestuje.. celkem mi to vadí.. a ne málo.. zlatej Bawor tam vše fugovalo ..samostavná spojka.. a to to mělo skoro 4 násobně najeto
_________________ život je boj, bohudík
|
9.11.06, 19:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Tak jesi mas po ruce 5Q a jesi se ti vejde do karoserie, tak ho tam dej a mas klid
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
9.11.06, 19:32 |
|
|
euromen
|
no to je problem ani jedno nemám.. 5q bych musel sehnat a jestli se mi tam vejde.. to nevim je to 120ka z 11.9.1983
no nevim kolik je na spojce najeto..ale bojim se toho nejhoršího jako na všem na autě (vše ještě z výroby jako třeba vzduchovej filtr )
|
9.11.06, 19:35 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jesi se ti vejde? mrkej sem: http://skoda.panda.cz/clanek.php3?id=425
Filtr stoji tak 50Kc
|
9.11.06, 19:38 |
|
|
euromen
|
filtr už je novej jako jiný věci..prostě důchodce leštil a leštil ale na motor nesáhl... už sem dělal svíčky kable indukčku vodní pumpu rozdělovač kroužky čistil karbec totálně zasranej a bůch ví co ještě.....štve mě že teče převodovka a jiný
buduse muset zeptat dědy co na tu spojku najel.. naštěstí jednu mám v garáži
|
9.11.06, 19:44 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Kikan píše: Já tady do toho tématu moc nevidím, ale kolik máš nalítané na té spojce? Spojka má životnost cca 50 tkm (pokud se nepletu). Pokud máš na té spojce dost najeté, tak ji vyměň a budeš mít klid.
mě vydržela 115
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.11.06, 19:55 |
|
|
euromen
|
dá se nějak omrknout spojka zda je sjetá aniž bych vyndal celej motor?
|
9.11.06, 19:58 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
euromen píše: dá se nějak omrknout spojka zda je sjetá aniž bych vyndal celej motor?
právě že nedá lamela je skrytá za přítlačákem a přes ten neuvidíš nic
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
9.11.06, 20:00 |
|
|
euromen
|
Sadra17 píše: euromen píše: dá se nějak omrknout spojka zda je sjetá aniž bych vyndal celej motor? právě že nedá lamela je skrytá za přítlačákem a přes ten neuvidíš nic
no bezva....ach jo samý dobrý zprávy dneska
|
9.11.06, 20:02 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nepér píše: Matthes píše: Viki na to kvuli nedostatku casu kali jak na placatej sutr, spis Neper Přeci jenom bychom tu měli udržovat jakousi úroveň ne?
Za to muze Sadra, on zas rozpoutal rozpravu o nicom ...
|
9.11.06, 20:15 |
|
|
Martin
|
Nebyl bych si jistej, že výměna spojky pomůže. Mě to teda dělá, když rychleji pustím spojku z 1 na 2, tak to auto ukrutně zaskáče, někdy i na 3. Ale pokud se stím jezdí v klidu, tak je to v pohodě. Já to nehodlám nijak řešit. Aby si nevyměnil lamelu, a nezjistil, že je to stejný. Napadlo mě, že může být nějak víc na jedný straně "ohnutá" ta talířová pružina. Pokud vím, tak se nedá nijak štelovat, nebo jo ?? Pak by to stačilo poštelovat.
_________________ ŠKODA 125L LPG, r.v. 1988 béžová
ŠKODA 125L LPG, r.v. 198? červená
|
9.11.06, 20:17 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Nejde to stelovat. Mozna by mohl mit tu lamelu nerovnomerne obehanou Nevim teda jak by se to stalo ale zname skodovacka akta X ze ano
|
9.11.06, 20:19 |
|
|
euromen
|
Martin píše: Nebyl bych si jistej, že výměna spojky pomůže. Mě to teda dělá, když rychleji pustím spojku z 1 na 2, tak to auto ukrutně zaskáče, někdy i na 3. Ale pokud se stím jezdí v klidu, tak je to v pohodě. Já to nehodlám nijak řešit. Aby si nevyměnil lamelu, a nezjistil, že je to stejný. Napadlo mě, že může být nějak víc na jedný straně "ohnutá" ta talířová pružina. Pokud vím, tak se nedá nijak štelovat, nebo jo ?? Pak by to stačilo poštelovat.
ono to neni škubnutí...ale jakoby se z auta stal velkej vybrujcí telefon.. je to šílený.. vše se otřese a bojim se kdy se něco vyklepe...
|
9.11.06, 20:19 |
|
|
Bukaj
|
Matthes píše: Nejde to stelovat. Mozna by mohl mit tu lamelu nerovnomerne obehanou Nevim teda jak by se to stalo ale zname skodovacka akta X ze ano
Občas se u talířové pružiny nerovnoměrně opotřebí dosedací plocha pro spojkové ložisko, nebo se dokonce vylámou některá pera z té lamely a pak to na jedné straně tlačí víc, než na druhé...
Do tohohle auta dáš 5Q v pohodě, jen budeš asi (určitě) měnit nádrž za nový typ. A jestli bys chtěl i vlečku, tak bys musel uříznout kastlík na baterku a navařit ho výš - jako to mají plnokrevná eMka od r. 84. A když budeš předělávat spojku, tak tam dej místo původní 180tky 190tku.
_________________ Å 130 L 86 - cestovní limuzína Levandulka 1000 MBG De Luxe 67 - v renovaci Felda Combi GLXi - 1,3 MPi 97 - k užitku tátovi 130LPG 130L 86 - denní vůz 1000MB MB 69, 1.8.68 Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... Škoda 742 Forever Team
|
12.11.06, 23:58 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|