Noo, Rumunsko je fajn...a nie je to tam žiadna veľká divočina (iba prejazd miest je exotika, ale to by bolo na dlhšie rozprávanie)...teda aspoň na normálnych, povedzme hlavnejších, cestách...bol som tam 2x, ale nikdy som sa nemal čas kochať prírodou...ale pri mojej ceste do Bukurešti sme s kolegom pri spiatočnej ceste zvolili "skratku" a nakoniec sme šli pomaly cez najvyšší vrchol Karpát (cesta šla okolo 2400 mnm)...už tam rástla iba kosodrevina...ale bola to krása, nádhera...inak nie veľmi zaujímavá príroda...
No asi takto:
takáto to bola horská cestička:
Bola to zaujímavá horská cesta dlhá asi 30-40 km...boli tam pekné tunely (akurát v nich nebolo nič vidno, šli sme temer naslepo...na zemi iba voda, takže sme netušili, či sa tam dakde neprepadneme aj s autom):
Šli sme okolo asi 10 km dlhej priehrady (škoda, že pri sebe nemám mapu, by som vám to lepšie okomentoval), ktorú strážil oceľový vojak (ale aj živí vojaci, ktorých sme sa pekne naplašili...):
A takto vyzerala príjazdová cesta tesne pod vrcholom (a kam oko dovidí, tade sme šli!):
Takýto bol pohľad na druhú stranu "kopčeka":
A tadiaľto sme schádzali:
Jednoducho krása a nádhera...bolo to o to krajšie, že sme to nijako nečakali...netušili sme, kam vlastne ideme a kade pôjdeme...len škoda, že som mal vo foťáku 16MB kartu...
Inak, aj takto to vyzeralo v Bukurešti:
A nakoniec Čaučeskova hacienda:
Iste sa tam chcem ešte niekedy vrátiť...