Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 10:38

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 AEV 2036 ?? 
Autor Zpráva

Příspěvek AEV 2036 ??
Nevíte někdo do ktery škodovky to patří a k čemu to je?
Jediny co mně napadá jsou cyklovače na stěrače,ale má to jen 5 velkych nožiček a žadnou malou (takze do feldy to asi nebude) a do favorita mam cyklovač a ten ma to číslo jiný. Nevíte někdo teda použítí tohoto elektronickeho rele?

11.11.08, 16:24
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Příspěvek 
Obrázek

11.11.08, 16:30
Profil ICQ

Příspěvek 
Super fotka :-)
Vypada to jako MPi.
Ale porad mi to nerika na co to je? :-) ja tohle ve favu nemam a to ze je to MPi soudim podle tvaru te nadobky s uhlim

11.11.08, 16:31

Příspěvek 
To vypadá spíš na éčko.

http://tinyurl.com/6ztbsn

11.11.08, 16:33
Profil ICQ

Příspěvek 
Nepér píše:
To vypadá spíš na éčko.

http://tinyurl.com/6ztbsn

Hmm no paráda. tak mam aspon nejakej začátek k té klimačce fáva :-D škoda jen že to nejak poradne nerozlustim. chybi mi k tomu draty no:-(
Bych ted úptreboval nejakyho schopnnyho elektrikare co se vyzna v klimačkách a hlavne u feldy. a rekl mi jak natahat ty draty znova :-) protoze u toho nejakej kréťan ucvakal dráty. na chladici mam 4 draty pocitam ze na nejaky ventily nebo to jsou nejaky snimače tlaku chladiva-nevim. a pak na spojku kompresoru 2 draty a pak na ovladani topení tam je jeden drat a netusim na co (asi dává signal o zapnutí C). no a pak co taky nevim tak jakym zpusobem napasovat ten chladič do fáčka:-D asi před klasickej chladič,ale mam blbej pocit ze se to tam nevejde. I to topeni celkově nevim jestli tam nacpu kdyz je to z MPi-a nemam tunel na vnitřní cirkulaci vzduchu a nejak jsem nepochopil jak je ovladana ta klapka-je tam nejakej prepinač na hadičce ale kam s tou hadičkou aby mi otevirala nebo zavirala klapku nevim.
Míšo kdepak tě mám :) :cry:

11.11.08, 16:38

Příspěvek 
:roll: :oops:

11.11.08, 16:51

Příspěvek 
michalkatka píše:

Nevis jak to tam je? na co jsou ty 4 draty co vedou z chladiče a kam s něma?

11.11.08, 16:55

Příspěvek 
v.kalandra píše:
michalkatka píše:

ten valček na chladiči je filter a zásobník média a na ňom je namontené čidlo, dva kontakty sú spínač nízkeho tlaku (3Bar) ten odpája kompresor úplne pri poklase tlaku, tým chráni ho chráni pred poškodením pri úniku média a druhé dva kontakty sú spínač vysokého tlaku (15Bar) ten tiež vypína kompresor a zároveň spína ventilátor chladiča na najvyžší výkon a chráni systém pred roztrhnutím chladiča, alebo niečoho v dôsledku vysokého tlaku...

kam presne ich treba zapojiť neviem, ja som si na klimu robil vlastnú inštaláciu s relátiek...

11.11.08, 17:02

Příspěvek 
michalkatka píše:
v.kalandra píše:
michalkatka píše:

ten valček na chladiči je filter a zásobník média a na ňom je namontené čidlo, dva kontakty sú spínač nízkeho tlaku (3Bar) ten odpája kompresor úplne pri poklase tlaku, tým chráni ho chráni pred poškodením pri úniku média a druhé dva kontakty sú spínač vysokého tlaku (15Bar) ten tiež vypína kompresor a zároveň spína ventilátor chladiča na najvyžší výkon a chráni systém pred roztrhnutím chladiča, alebo niečoho v dôsledku vysokého tlaku...

kam presne ich treba zapojiť neviem, ja som si na klimu robil vlastnú inštaláciu s relátiek...

OK, mno to bude jeste zajimavy teda :lol: až se mi do toho prestava chtít jít.
Hele, ty mas ten chladic taky z feldy? mne jde o to jak to tam namontovat ten chladic a k tomu dat chladic na vodu? to mi prijde kapku jako ne moc idealni reseni-apotom felicie ma nejakej jinej ventilator tam myslim. Nevim jak to udelam teda-možná to prodám dál jako díly :oops:

11.11.08, 17:09

Příspěvek 
v.kalandra píše:
OK, mno to bude jeste zajimavy teda :lol: až se mi do toho prestava chtít jít.
Hele, ty mas ten chladic taky z feldy? mne jde o to jak to tam namontovat ten chladic a k tomu dat chladic na vodu? to mi prijde kapku jako ne moc idealni reseni-apotom felicie ma nejakej jinej ventilator tam myslim. Nevim jak to udelam teda-možná to prodám dál jako díly :oops:

klimachladič mám medzi výstuhou a predným čelom, pohode to tam šlo, akurát kôli tomu filtru som musel vyrezať kúsok s tej výstuhy a trocha upraviť plech nad chladičom aby tadiaľ prešli trubky, chladič je normálny akurát ventilátor mám 200W origo s toho formana...

zhruba tu za v mojej garáži začína monáž klímy...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?p=153324#153324

11.11.08, 17:17

Příspěvek 
Mno kdyz to vidim tak nevim-ty si mel aspon vyhodu ze si mel tu klimačku kompletni. mne tady chybi vsechny drzaky a jiny veci. treba ten drzak toho kompresora a dalsi veci jako ten tunel na vnitřní cirkulaci. A to ovladani te klapky podtlakem taky moc nechapu jak a co mam pripojit aby fungovala. Kdyby mi nekdo za lidovou cenu sehnal a prodal ty ostatni díly tak bych si troufl,ale takhle nemam zhola nic. Chladic je zohybanej že si rikam ze se ho tam bojim dat. Je OK ale kdyz se na nej podivam tak nemam moc duvěru při těch tlacích

11.11.08, 17:30

Příspěvek 
v.kalandra píše:
Mno kdyz to vidim tak nevim-ty si mel aspon vyhodu ze si mel tu klimačku kompletni. mne tady chybi vsechny drzaky a jiny veci. treba ten drzak toho kompresora a dalsi veci jako ten tunel na vnitřní cirkulaci. A to ovladani te klapky podtlakem taky moc nechapu jak a co mam pripojit aby fungovala. Kdyby mi nekdo za lidovou cenu sehnal a prodal ty ostatni díly tak bych si troufl,ale takhle nemam zhola nic. Chladic je zohybanej že si rikam ze se ho tam bojim dat. Je OK ale kdyz se na nej podivam tak nemam moc duvěru při těch tlacích

komplet?

no trocha, musel som zohnať nový chladič, a celé kúrenie...
držiak kompresora aj s kompresorom som mal s toho Formana, akurá tom na ňom pomenil tesnenia v ucpávke, je tam keramická ucpávka.
tá vnútorná cirkulácia je súčasť kúrenia, to je úplne iné ako klasické, ale namontovať ide v pohode, akurát treba vyrezať dieru do kasne kadiaľ to nasáva vzuch zvnútra.
podtlakové ovládajie je jednoduché, je k tomu ešte taká nádobka (zásobník podtlaku) ktorá sa pripája na podtlak zo sania...

11.11.08, 17:46

Příspěvek 
michalkatka píše:
v.kalandra píše:

komplet?

no trocha, musel som zohnať nový chladič, a celé kúrenie...
držiak kompresora aj s kompresorom som mal s toho Formana, akurá tom na ňom pomenil tesnenia v ucpávke, je tam keramická ucpávka.
tá vnútorná cirkulácia je súčasť kúrenia, to je úplne iné ako klasické, ale namontovať ide v pohode, akurát treba vyrezať dieru do kasne kadiaľ to nasáva vzuch zvnútra.
podtlakové ovládajie je jednoduché, je k tomu ešte taká nádobka (zásobník podtlaku) ktorá sa pripája na podtlak zo sania...

Tak tu nadobku na podtlak mam zrovna prasklou no :lol: Jinak ani nevim jak na tom ten kompresor je-prej je to v poradku,ale jistej si nikdy byt nemuzes viď. Je to dylema-hlavne kdyz nemam ty drzaky a ani to nemam kde delat protoze mam jen parkoviste pred panelakem. No uvidime po zimě jak na tom budu s penezi. Kdyztak bych hledal dal nejakou felicii s klimačkou ktera je na díly třeba a pak by to bylo komplet a dalo by se to snadno. Prozatim mi práce stojí-zítra mněním chladic na vodu,sací potrubí a nejaky ty drobnosti okolo-kvuli zasrane Praze! jsem byl na cernym moste a kolona 2hodiny a uvarilo se mi to. Kdyz jsem to zpozoroval tak mi bylo jasny ze mi zase vysadil termospínač a otevrel sem kapotu a nemilá podívaná na vylítlou hadici od chladiče (u chladiče se mi ulomilo to hrdlo pro hadici asi velkym tlakem. Nastesti se zlomilo v dobrym miste takze hadice sla provizorně namontovat. pak jsem shanel vodu no atd. takze jsem si koupil novy termospinač kterej spíná při nižší teplotě a premyslim ted, jak to ošéfovat aby neodchazel-napadlo mne spinani pres relé. Ale nevim jestli by to pomohlo protoze si myslim ze ten termospinac se neničí ani tak zátěží jako spis otřesy. protoze kdyby to bylo zátěží tak by se ty kontakty spíš slepily a vetralo by to porad. Ale nevim no-uvidime casem. Nekde jsem videl verzi s klopnymi obvody a snimani teploty z cidla-je to bezpochybně nejlepsi ale to je zase bych řekl zbytečně komplikovany-kazdopadne jestli to drahy cidlo jeste jednou odejde i tohle o kterym tvrdily ze je lepsi tak pak udelam asi tu elektronickou verzi

11.11.08, 17:57

Příspěvek 
v.kalandra píše:
Tak tu nadobku na podtlak mam zrovna prasklou no :lol: Jinak ani nevim jak na tom ten kompresor je-prej je to v poradku,ale jistej si nikdy byt nemuzes viď. Je to dylema-hlavne kdyz nemam ty drzaky a ani to nemam kde delat protoze mam jen parkoviste pred panelakem. No uvidime po zimě jak na tom budu s penezi. Kdyztak bych hledal dal nejakou felicii s klimačkou ktera je na díly třeba a pak by to bylo komplet a dalo by se to snadno. Prozatim mi práce stojí-zítra mněním chladic na vodu,sací potrubí a nejaky ty drobnosti okolo-kvuli zasrane Praze! jsem byl na cernym moste a kolona 2hodiny a uvarilo se mi to. Kdyz jsem to zpozoroval tak mi bylo jasny ze mi zase vysadil termospínač a otevrel sem kapotu a nemilá podívaná na vylítlou hadici od chladiče (u chladiče se mi ulomilo to hrdlo pro hadici asi velkym tlakem. Nastesti se zlomilo v dobrym miste takze hadice sla provizorně namontovat. pak jsem shanel vodu no atd. takze jsem si koupil novy termospinač kterej spíná při nižší teplotě a premyslim ted, jak to ošéfovat aby neodchazel-napadlo mne spinani pres relé. Ale nevim jestli by to pomohlo protoze si myslim ze ten termospinac se neničí ani tak zátěží jako spis otřesy. protoze kdyby to bylo zátěží tak by se ty kontakty spíš slepily a vetralo by to porad. Ale nevim no-uvidime casem. Nekde jsem videl verzi s klopnymi obvody a snimani teploty z cidla-je to bezpochybně nejlepsi ale to je zase bych řekl zbytečně komplikovany-kazdopadne jestli to drahy cidlo jeste jednou odejde i tohle o kterym tvrdily ze je lepsi tak pak udelam asi tu elektronickou verzi

ventilátor mám cez 2x relé má to dve polohy, jedna ide automaticky pri zapnutej klíme, to je jedno relé cez odpor a druhá poloha je tiež cez relé a tú spína termospínač na chladiči a zároveň spínač vysokého tlaku...

a tú rozdthnutú príribu na chladiči ti najskôr spôsobilo zlé viečko expanzky, pri "vrení" vody musí prebytočný tlak odpustiť...

11.11.08, 21:43

Příspěvek 
ted tu klimu nebudu trápit asi.
Jinak to víčko jsem mel stary mesic stejne tak jako ten termospinač. taky sem si rikal ze by se to mnelo upustit. ale nejak to asi nefunguje. mne napada estli se ten ventil ve vicku neda nejak vyzkoušet? to těžko co kdyz nemam jak natlakovat nadobku :? Ale nelibi se mi to no. mozna ze se to upouštělo ale ne dostatečně. predtim se mi roztrhla cela expanska ale to bylo tim ze jsem mel spatny tesneni pod hlavou

11.11.08, 21:49
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 30 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další