Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 20.6.26, 20:43

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 11 ] 
 ABS kope při dobržďování 
Autor Zpráva

Příspěvek ABS kope při dobržďování
Zdravím,
mám menší problém s brzdami (ABS) u Seat Arosa 1.4 TDI 2000. Při malé rychlosti, pravidelně při dojezdu ke křižovatce nebo když kdekoliv zastavuju, mi začne kopat ABS do pedálu v doprovodu chrčejícího zvuku. Začne to vždy jen těsně před zastavením, zhruba na poslednim metru když už auto zastavuje, jinak auto brzdi uplně normálně. Domnívám se, že takto by to mělo dělat pouze třeba při dobržďování na sněhu kdy se jedno kolo zablokuje a druhe ne, tak ABS zapracuje a povoli kolo. Mně to ovšem dělá úplně všude, i na suché vozovce, prostě začnu brzdit, vše v pohodě, a když už dobržďuju a skoro stojim, tak chrrrrrrrr........nevim, ale myslim že normální to není. Dík moc za rady.

14.11.08, 12:07
Příspěvek Reklama

Příspěvek Re: ABS kope při dobržďování
Jířan píše:
Zdravím,
mám menší problém s brzdami (ABS) u Seat Arosa 1.4 TDI 2000. Při malé rychlosti, pravidelně při dojezdu ke křižovatce nebo když kdekoliv zastavuju, mi začne kopat ABS do pedálu v doprovodu chrčejícího zvuku. Začne to vždy jen těsně před zastavením, zhruba na poslednim metru když už auto zastavuje, jinak auto brzdi uplně normálně. Domnívám se, že takto by to mělo dělat pouze třeba při dobržďování na sněhu kdy se jedno kolo zablokuje a druhe ne, tak ABS zapracuje a povoli kolo. Mně to ovšem dělá úplně všude, i na suché vozovce, prostě začnu brzdit, vše v pohodě, a když už dobržďuju a skoro stojim, tak chrrrrrrrr........nevim, ale myslim že normální to není. Dík moc za rady.

řekl bych že špatné "impulsní" kroužky na nábojích kol nebo elektrohydraulické řídící ventily :sick:

14.11.08, 13:29

Příspěvek 
To spíš ty snímače, když to dělá jen v nízkých rychlostech... kontrolka ABS při tom nesvítí?

14.11.08, 13:45
Profil ICQ

Příspěvek 
[quote="Nepér"]To spíš ty snímače, když to dělá jen v nízkých rychlostech... kontrolka ABS při tom nesvítí?[/quote]

Kontrolka ABS nesvítí, pouze klasicky pred nastartováním, poté uz vůbec. Můžu se zeptat kde ty snimace na aute najdu a jak vypadají, případně na kolik by vysli?

14.11.08, 14:03
Mistr mechanik

Příspěvek 
musíš probádat kotouče a destičky kotouč minimum 16mm a desky obložení 2.5 mm minimum

pak musíš na vag kontrola akčních členů nejlépe na zvedáku když vag hlásí kolo odbrzděno je třeba sním zatočit jestli je to pravda jinak ten test nemusí být pravdivý,

pak měřené hodnoty tam zjistíš při brzdění jestli ti jdou rychlosti dole na všech kolech nebo jedno přestane měřit, jako bádat očima a něco hledat o je boj s větrným mlýnem miloš

14.11.08, 18:00

Příspěvek 
jak pise milos..ja myslim ze mas problem na nekterem krouzku na kole nejaka necistota v nem nebo praskly..neco takoveho..vag a zkontrolovat za jizdy elo by to ukazovak jmenovite otacky jednotlivych kol..ty musi byt za jizda stejne...pokud na nekterem kole nebudou tak tak tam je problem...snimace budou na 99procent ok..to by jinak svitila kontrolka..myslim ze je tam mechnicky problem v tech krouzcich na kolech..

14.11.08, 21:22
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
ještě jsem si vzpoměl na jednu feldu kombi, dal jsem bremba kotouče a ferodo premium desky a začalo to při dobrždování kopat, majitel si už zvykl jsem mu vysvětlil máš ABS tak po tom nemůžeš prostě dupad na pedál brzdy se šlape a je klid :D miloš

14.11.08, 21:46

Příspěvek 
Na kotouce a desticky jsem koukal, desticek se mi zda dost a na kotoucich je zhruba 1 mm rantl, kolik maji jsem nezmeril, jsou to ty dvojty jak je uprostred chlazeni a suplerou jsem se tam nedostal, kazdopadne se mi zdaji OK. Jinak tak nejak nevim co ten VAG je a jak funguje. Ale predpokladam ze nejaky SW, ktery mi po pripojeni ukaze nektere chyby??....neco podobneho mam ke sve motorce, tam jen k ridici jednotce pripojim spinac a pote se mi na budiku ukaze cislo pripadne chyby. Ten VAG se da nekde sehnat nebo s tim musim k do nejakeho servisu?.....dik moc.....jo a ty krouzky vypadaji jak a najdu je kde, daji se kdyztak nejak vizualne zkotrolovat....jeste jednou dik...

15.11.08, 00:32

Příspěvek 
ja ten konkretne nevim kde to je na tom seatu proste ke kazdemu kolu vede kabel tak pujdes po tom kabelu na jeho konci bude snimac...no a u toho snimace bude krouzek..ktery se toci s kolem..byva treba na poloosa...nebo u loziska nekde...vzadu bude asi uvnitr bubnu...pokud to ma bubnovky...ten krouzek vypada jako ozubene kolo treba..nebo je to nejaky plech se zarezy..ja proste tech aut delam tolik ze fakt nevim jak to konkretne vypada u tohohle :D tak zkontroluj tohle..jestli nekterej krouzek neni prasklej...nejak uvolnenej treba..jestli se neprotaci...nelita nejak..bude to nejaka mechanicka zavada v pripade elektrickeho problemu..treba prerusenej kabel ke snimaci spatnej snimac...a tak.to by ti svitila kontrolka a abs by vubec nefungovalo.jinak vag je diagocticky soft pro koncern VW da se asi stahnout ale ja ti nereknu ja to nepouzivam mam svuj scaner kde uz to je ..to by ti poradil tady nekdo jestli se to da stahnout ale potrebujes k tomu jeste kabel..a tak nevim jestli neni jednodussi a levnejsi s tim nekam zajet odkud jinak ...? Jirka

15.11.08, 18:58
Profil ICQ

Příspěvek 
Ok dik moc, budu menit zimaky tak na to kouknu. Ten krouzek asi vim jak vypada....jinak jsem z mlade boleslavi....

16.11.08, 12:26

Příspěvek 
mlada boleslav to je mimo me tak zkus nejdriv takhle na to kouknout vizualne jestli tam neco uvidis a kdyby ne tak s tim asi nekam zajed treba ti nekdo tady poradi kde co je v okoli

16.11.08, 12:53
Profil ICQ
Příspěvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 11 ]