Pár dotazů felda kombi 1.6
Autor |
Zpráva |
Jura
|
Pár dotazů felda kombi 1.6
Měl bych na Vás znalé pár dotazů:
1) Mám v háji zadní levej tlumič (zničil mi pneu a auto se víc houpe než vpravo) a také tam kde je ten vadnej tlumič je auto o něco níž než na druhé straně (cca 1cm). Bude to furt tím tlumičem nebo spíše nějaké uložení či nedejbože pružina? Co je vše potřeba na výměnu, a kolik si tak může učtovat mechanik za výměnu těch tlumičů zadních?
2) Chčije mi olej skrz těsnění olejové vany je tam vůbec nějaké nebo jen tmel? A hlavně když to budu chtít spravit a utěsnit musí se kupovat nová vana? A musí se demontovat ještě něco jiného třeba výfuk, aby se to dalo utěsnit? Na kolik by tohle mohlo vyjít u mechanika?
3) čepy řízení a svislé čepy....kdy se doporučuje výměna? Jak se projeví, že jsou špatné? Když třeba nevyměním včas může to být nebezpečné? Hlavně mi jde teda o ty svisláky... Kolik by tohle mohlo stát?
4) Začalo dělat jeden zvuk... jedu na čtverku pustím plyn a zvuk začne takový jakoby kovový rezonování, ale nejeví se to nebezpečně..jak se otáčky přiblíží k 2000 a níž zvuk je pryč dělá to i na pětku a možná i při akceleraci, ale to není tak patrné, prootže to asi víc přehluší motor... Co by to mohlo být?
Budu vděčný, když něco budete vědět...
_________________ Felinka Combi 1.6 GLX
|
15.11.08, 15:13 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Drak
|
1) Na výměnu potřebuješ jenom běžnej vercajk, pružina je dost měkká na stlačení rukou, max bude potřeba nakoupit ty horní granáty, ty bývají většinou na sračku a nový prachovky, to s tlumičama nedodávají. Počítej tak hodinu na jednu stranu, když to pude dobře, kolik si kdo účtuje v tvojich končinách za hodinu nevím
2) Těsnění tam není, mastí se to speciálním silikonem, stojí asi 200,-/tuba Vanu kupovat nemusíš, když ju nemáš ruplou. Jediný, co si matně vybavuju bylo čerpadlo serva, který se tam nějak zákeřně motalo, ale jestli muselo dolů, nebo povolit si už nevybavím
3) čepy na řízení poznáš doma jenom když to rozhodíš a zahýbeš s tím, svisláky to nemá, jenom spodní otočáky a ty v domácích podmínkách taky poznáš jenom po rozkuchání. Nejlepší je zajet si na STK na třepačku, chou za to tuším 200,- a oni ti vyjedou protokol, co je v řiti. Nebezpečný to být může a nemusí, přinde na to, v jakým je to stavu, každopádně to neudělá moc dobře gumám.
4) Zesil si rádio. Tohle mi vysvětloval klučina z fauvé, že je na klice za setrvákem nějakej tlumící mechanismus, kterej chytá rázy mezi motorem a převodovkou a jak se opotřebí, tak to potom chrčí. Na opravu je třeba rozebrat půl motoru a nikdo to neřeší, znám lidi, co s tím jezdí přes 6 let a na nic to vliv nemá.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.11.08, 16:46 |
|
|
Jura
|
A ještě ohledně té první otázky... to, že je to níže ta strana, kde je vadnej ten tlumič to by bylo teda čím asi? Tou gumou špatnou?
|
15.11.08, 17:33 |
|
|
Drak
|
Může tam být cokoli, většinou ale bývá zhnilá a zbořená miska tlumiče, ten bys stejně dával novej. Poznáš to ale, až to rozkucháš.
_________________ Už tu nejsem, s fórem mi vlezte na hrb. Co jsem měl rozřešeno dořeště prosím přes drak@drakk.eu
|
15.11.08, 17:37 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
draku akorát to těsnění vany tam je takový plech aby se nehoupal olej a jakože turbo efekt a ten plech je na okraji pogumovaný a stojí litr to je to těsnění miloš
|
15.11.08, 18:14 |
|
|
Jura
|
slovacek.milos píše: draku akorát to těsnění vany tam je takový plech aby se nehoupal olej a jakože turbo efekt a ten plech je na okraji pogumovaný a stojí litr to je to těsnění miloš
Co tím jako myslíš Miloši? Že za utěsnění té vany dám minimálně tisicovku? Já žádnej takovej díl nenašel o žádnám těsnění ani zmínka prostě jako by tam byl opravdu jen ten tmel nějakej...
|
15.11.08, 18:26 |
|
|
Drak
|
Ten je tuším jenom u nafťáků, ne? Tam si ho vybavuju, ale u benzínu s hliníkovou vanou myslím není.
|
15.11.08, 19:17 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
tak nevím třeba jsem už blázen,
je to tak dva měsíce možná víc si jeden borec přivezl z prahy 1.6, kapal mu olej na výfuk a chtěl to přetěsnit tak jsem mu řekl těsnění asi padesát korun a práce,
přijdu do obchodu a tam na mě místo těsnění vyrukoval s celým deklem, pogumované okraje který se dává mezi vanu a motor a prej tisíc korun těsnění jako na fáčko na 1.6 není miloš
|
16.11.08, 10:07 |
|
|
Jura
|
Hledám na netu jak divej nějaký to těsnění a prostě na 1.6ku nic není jen nějakej tmel...
|
16.11.08, 11:11 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: Hledám na netu jak divej nějaký to těsnění a prostě na 1.6ku nic není jen nějakej tmel...
taky jsem se díval jen tmel jsem našel, ten plechový bazmek jsem nenašel miloš
|
16.11.08, 11:31 |
|
|
Jura
|
Tak ono tam nějakej ten bazmek třeba je, ale asi na to stačí napatlat ten tmel a hotovka... jen nevíš náhodou Miloši, jestli se při utěsnovánní té vany musí ještě něco demontovat?
|
16.11.08, 11:44 |
|
|
Jura
|
|
16.11.08, 11:49 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Jura píše: Tak ono tam nějakej ten bazmek třeba je, ale asi na to stačí napatlat ten tmel a hotovka... jen nevíš náhodou Miloši, jestli se při utěsnovánní té vany musí ještě něco demontovat?
pokud si dobře pamatuji tak jsem zarval šroub, ale jestli se povoloval výfuk asi ne, měl ji jeden klučina z prahy, opravoval ji tak že doje... co se dalo a normálně opravit nejde nic
já to dělal jen jednou co mám ty 1,6 tak nic neteče,
co mám jednu tak ta má snad 350,000, jedna se mi taky potkala, mj kluk si ji nemůže vynachválit spotřeba 5,2-5,5 miloš
|
16.11.08, 12:00 |
|
|
Jura
|
Nějaká až moc malá spotřeba ne? Ale je pravda, že na delší štreky je to nádhera...po dálnici s plně naloženým autem 5,5 litru sem měl... jel sem v klidečku:) Předevčírem sem jel Brno-české budějovice a zpět a spotřebu odhaduju na 6,5 litrů (mimo dálnici) ovšem co mě naštvalo ,že za tu cestu (470km) mi to sežralo skoro půl měrky oleja...mrcha jedna!!!
|
16.11.08, 12:40 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já tu feldu krátkou! koupil vadnou s velkou slevou a dalo se všechno nové, ložiska, brzdy, cívka, kabely, svíčky, vstřikovací lišta, klapka, v převodovce hydraulický olej, motor superturbo,
jezdí hodonín ostrava tankuje unicorn za 24 korun a etanol miloš
|
16.11.08, 13:10 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|