Autor |
Zpráva |
psimi
|
Treti prevodovy stupen
Cawte, mam taky problem , no ani nie problem ale postrehol som toto na mojej 130, ked sa rozbieham a zaradim uz do trojky pustim spojku a pridam plym , tak motor sa kruti tak ako ma ale rychlost sa nemeni az po nejakych troch sekundach zacne zaberat trojka a pokracuje akceleracia, pri ostatnych prevodoch sa to nestava. Je to chyba? Da sa to nejako odstranit?
|
16.11.08, 10:59 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
No asi spojka v riti. Pak je este malo pravdepodobna moznost ze by se protocilo kolecko hnaciho hridele
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
16.11.08, 11:26 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
já to dělal tak že jsem dal pod motor dvě palety, vysunul ho ven otočil přehodil spojku a zasunul
před tím bych se ještě podíval do převodovky jestli je vůle na táhle od pístku k vypínací tyči miloš
|
16.11.08, 13:42 |
|
|
psimi
|
Matthes píše: No asi spojka v riti. Pak je este malo pravdepodobna moznost ze by se protocilo kolecko hnaciho hridele
kolko mi to este bude fungovat? lebo stvorka taha v poriadku a na patke tiez vytiahnem v pohode 90 a viac
|
16.11.08, 13:59 |
|
|
ferrari
|
psimi píše: Matthes píše: No asi spojka v riti. Pak je este malo pravdepodobna moznost ze by se protocilo kolecko hnaciho hridele kolko mi to este bude fungovat? lebo stvorka taha v poriadku a na patke tiez vytiahnem v pohode 90 a viac
A kde ti zaberá spojka? Keď púšťaš spojku, v ktorom bode začne zaberať? Ak pri vrchu (extrémne pri vrchu), najprv by som kukol nastavenie vypínania spojky, ako píše Miloš.. a ak je nastvenie OK, tak je spojka v prdeli (možno aj len zamastená, ale to by Ti asi kvapkal olej zo spoja motor-prevodovka)..teoreticky môžeš takto jazdiť až kým to pôjde, ale spojka Ti bude preklzovať a môže sa aj prehriať zotrvačník (a popukať)
PS - vidíš, mne nejde 3ka zaradiť vôbec, takže takýto problém ma nemôže stretnúť
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.11.08, 14:05 |
|
|
škodař
|
je to lepší zavčas vyměnit nebo se ti upeče obložení a najednou stojíš někde mimo barák a jseš v .... zatáhni ručku podlož zadní kola zařad jedničku přidej plyn pořádně a pusť spojku musí to hned zdechnou neob jen kousek poskočit
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
16.11.08, 14:18 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Proc podkladat kola? Pokud rucka funguje tak to bud zdechne, nebo se to tezko rozjede. Pokud spojka v riti tak to bude urcite stat na miste
|
16.11.08, 14:20 |
|
|
škodař
|
Matthes píše: Proc podkladat kola? Pokud rucka funguje tak to bud zdechne, nebo se to tezko rozjede. Pokud spojka v riti tak to bude urcite stat na miste někomu ruční brzda nefunguje ůplně
_________________ Seat toledo 1.9 TDI 1996 Seat toledo 1.9 TDI 1998 T4 1.9 MTDI 1995 Long spotřebák Včelař
Sháním vyjetý a vyfritovaný olej!
|
16.11.08, 15:29 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Pak je hloupy a mel by ji uchodit
|
16.11.08, 16:42 |
|
|
psimi
|
rucnu brzdu mam trochu slabsiu , a tak v pohode sa rozbehnem na jednotke aj s rucnou aj ked je slabsia ako som hovoril
A spojka mi zabera velmi vysoko na poslednych 2 - 3 centimetroch
|
16.11.08, 18:10 |
|
|
ferrari
|
psimi píše: rucnu brzdu mam trochu slabsiu , a tak v pohode sa rozbehnem na jednotke aj s rucnou aj ked je slabsia ako som hovoril A spojka mi zabera velmi vysoko na poslednych 2 - 3 centimetroch
Tak skús trochu nastaviť ovládanie spojky a ak to nepomôže, tak je spojka v P čku...
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
16.11.08, 19:47 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|