Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 26.11.24, 10:26

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3
 vícero problémů o převodovce-nový problem 
Autor Zpráva

Příspěvek 
Bukaj píše:
Matthes píše:
Nejde to stelovat. Mozna by mohl mit tu lamelu nerovnomerne obehanou :? Nevim teda jak by se to stalo ale zname skodovacka akta X ze ano :)

Občas se u talířové pružiny nerovnoměrně opotřebí dosedací plocha pro spojkové ložisko, nebo se dokonce vylámou některá pera z té lamely a pak to na jedné straně tlačí víc, než na druhé...
Do tohohle auta dáš 5Q v pohodě, jen budeš asi (určitě) měnit nádrž za nový typ. A jestli bys chtěl i vlečku, tak bys musel uříznout kastlík na baterku a navařit ho výš - jako to mají plnokrevná eMka od r. 84. A když budeš předělávat spojku, tak tam dej místo původní 180tky 190tku. :wink:

ale to je M-ko a model 84

13.11.06, 11:26
Pspvek Reklama

Příspěvek 
euromen píše:
Bukaj píše:
Matthes píše:
Nejde to stelovat. Mozna by mohl mit tu lamelu nerovnomerne obehanou :? Nevim teda jak by se to stalo ale zname skodovacka akta X ze ano :)

Občas se u talířové pružiny nerovnoměrně opotřebí dosedací plocha pro spojkové ložisko, nebo se dokonce vylámou některá pera z té lamely a pak to na jedné straně tlačí víc, než na druhé...
Do tohohle auta dáš 5Q v pohodě, jen budeš asi (určitě) měnit nádrž za nový typ. A jestli bys chtěl i vlečku, tak bys musel uříznout kastlík na baterku a navařit ho výš - jako to mají plnokrevná eMka od r. 84. A když budeš předělávat spojku, tak tam dej místo původní 180tky 190tku. :wink:

ale to je M-ko a model 84

No právě...
...je rozdíl mezi "model 84" a "rok výroby 84" :wink:
To, co jsem psal platí pro 120L model 84, vyrobeno na podzim/v zimě roku 83...

130LPG 130L 86 - denní vůz
1000MB MB 69, 1.8.68
Ať mi nikdo neříká, že něco nejde... ;)
Škoda 742 Forever Team

13.11.06, 21:47
Profil ICQ

Příspěvek 
tak to začalo drnčet i na 3ku a na 4ku.. teda nejvíc na 2ku a s vyššim kvaltem míň...ale už se mi vyklepalo dost věcí hlavně kolem rádia :(

10.12.06, 20:57

Příspěvek 
Tak je novej problem... včera sem se rychleji rozjel a něco v převodovce prasklo.. nebo narazilo..louplo nevim.. nic se nědělo a tak sem tomu nevěnoval pozornost..ale.. dneska sem jel a když trošku víc dám plyn na jedničce nebo dvojce tak hrozně hučí v převodovce a občas něco loupne.. až s bojim to tam dávát... je asi přd smrtí co?..jestli jo začínám schánět věci pro 5q a 5q převodovku

17.12.06, 15:28

Příspěvek 
Kikan píše:
Matthes píše:
Sadra17 píše:
vyndat motor a vystředit lamelu :wink:

Co to je zas za blbost. Lamela se stredi jen pri nandavani motoru na prevodovku. Jakmile je nasazenej, lamela se uz nemuze odstredit :shock:

Co se divíš, vždyť je to SADRA a ten má pořád nějaké připomínky i když jsou mimo mísu. :) Tenhle problém jsem měl taky (120), ale nikdy jsem to neřešil, protože to auto jsem měl na popojíždění a hlavně jsem neměl k autům takový vztah jako dnes :? . Teď na svého formana nedám dopustit.

abych vám vtym udělal jasno lamela se středí jen kvůli tomu aby sem nasadol motor sse spojkou na převodofku jinak lamela se vystředí samovlně za chodu motoru při vypnuté spojce!!!

17.2.07, 16:48
Profil ICQ

Příspěvek 
euromen píše:
Tak je novej problem... včera sem se rychleji rozjel a něco v převodovce prasklo.. nebo narazilo..louplo nevim.. nic se nědělo a tak sem tomu nevěnoval pozornost..ale.. dneska sem jel a když trošku víc dám plyn na jedničce nebo dvojce tak hrozně hučí v převodovce a občas něco loupne.. až s bojim to tam dávát... je asi přd smrtí co?..jestli jo začínám schánět věci pro 5q a 5q převodovku
zkus v té převodofce vymněnit ale a dyž budeš kupovat nový tak kup nějakej hustší!! ta převodofka toho eště dost nalítá mně toto delalo na motorce začalo to dělat bordel koupil sem olej nalil a hotovo

17.2.07, 16:50
Profil ICQ
Hliník navždy.

Příspěvek 
škodař píše:
Kikan píše:
Matthes píše:
Sadra17 píše:
vyndat motor a vystředit lamelu :wink:

Co to je zas za blbost. Lamela se stredi jen pri nandavani motoru na prevodovku. Jakmile je nasazenej, lamela se uz nemuze odstredit :shock:

Co se divíš, vždyť je to SADRA a ten má pořád nějaké připomínky i když jsou mimo mísu. :) Tenhle problém jsem měl taky (120), ale nikdy jsem to neřešil, protože to auto jsem měl na popojíždění a hlavně jsem neměl k autům takový vztah jako dnes :? . Teď na svého formana nedám dopustit.

abych vám vtym udělal jasno lamela se středí jen kvůli tomu aby sem nasadol motor sse spojkou na převodofku jinak lamela se vystředí samovlně za chodu motoru při vypnuté spojce!!!

Vona se hlavne uz za behu motoru nikdy nemuze odstredit jelikoz je drzena v prevodovce a v lozisku setrvaku, ale to je jen slovickareni :D :wink:

Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.

17.2.07, 17:14
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 37 ]  Přejít na stránku Předchozí  1, 2, 3