výměna topení z feldy do fáva
Autor |
Zpráva |
michalkatka
|
kwiko píše: Kabliky su na felde sice obcas tensie (ale vsetky dolezite silove kable ma lepsie dimenzovane!) ale ma vzdy tahanu aj kostru. takze nieje tak nachylna na oxidacie v uzemeni. A Favorit kabliky posobia hrubsie aj kvoli robustnejsej izolacii.
ja netvrdím že Felda má elektriku zlú, iba vo Fave sa mi viac páči Favo elektrika, a nechcelo by sa mi s tým piplať, v tomto ťa obdivujem...
a aj hrubšia izolácia je mechanická ochrana, a myslím prierez je dostatočný na bežnú prevádzku. jednu chybu v poistkovom paneli - ak svietiš dlhšie stretávacími aj všetkými hmlovkami (neviem či to ovplyvňuje aj kúrenie zadného skla) tak sa môže vypáliť na plošáku cestička, nieje to tam dostatočne nadimenzované, na starom fave sa mi to stalo, ale vyriešil som to priletovaním na plošák súbežne na vypálenú cestičku cca 5cm 1,5mm medený drôt...
_________________ Škoda Favorit 135(136)(G)Lx 93 LPG klima červeň
Nie je všetko tak ako vyzerá - rozdiel je v technike...
http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=3336
|
23.11.08, 16:40 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
v.kalandra
|
kwiko píše: v.kalandra píše: Pro predstavu ja na tom delal 3 dny od rana do vecera nez jsem dodelal celou elektriku aby fungovala jak má-a že něco umim ale sebechvála smrdí Ja som to mal zpojazdnene za dva dni. Teda Deekay... Ja som sa flakal okolo. .
Ja to delal komplet no, koberec ven, atd. Ale mozna bych to taky stihl-ja mel problem s tim ze jsem mel svazek z felicie co měla IMO, jenomže ten IMO se tvaril ze funguje ale pritom nefungoval Takze mi to porad tocilo motorem na prázdno a nevedel sem proč. pak jsem zjistil ze cerpalo je bez štavy.... no a tak jsem to vyndal ten IMO a nejak to udelal aby to bylo jako driv:-) To byla komplikace tak na den, a hlavne kdyz clovek pak vymlátí baterku tak se to blbě zkouší
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
23.11.08, 16:40 |
|
|
kwiko
|
michalkatka píše: takže zrejme treba meniť to celé, a napojiť na pôvodný motormanagmet... ak by to bolo s prvých Feld tak je to zhodné, ak s novšej Feldy tak yž aj Relé palivového čerpadla je v poistkovke... a treba to prerobiť od základu... však kwiko vie... ale ja neviem od kiaľ po kiaľ to menil...
Kwiko tvoril Felmana - Snazi sa vyuzit co najviac veci z felicie. Takze vsetky zvazky su feliciove, aby som v tom nemal bordel a vedel vzdy rychlo najst problem.
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
Naposledy upravil kwiko dne 23.11.08, 16:53, celkově upraveno 2
|
23.11.08, 16:44 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
v.kalandra píše: michalkatka píše: hardb píše: eletrika z feldy proto at se usnadní práce z přístrojovu deskou .... a ptal jsem se jestly se musí zasahovat i do řídící jednotky a zatím mi nikdo neodpovědel ... tak nevím jsetly stačí vyměnit jen tu eletriku ve vnitř (ovládání světel,klimatizace a pod) nebo jestly se to musí už opravdu překopat vše ... predný zväzok na Fave je od alternátoru, pravého svetla, tam je napojený aj vetrák chladiča, ide k pravej smerovke, ak je tam vstrekovanie k tomu sa pripája zvärok motormanagmentu (ktorý je v podstate samostatný, ten ide motorovám priesorom k RJ), potom ten zväzok pokračuje do priestoru kabíny, ide okolo poistkového panelu, potom stredom pod ovládaním kúrenia, za prístrojovkou sú tam odbočky na páčky pod volant, ďaľšia časť ide dole k ľavému podbehu kde sa napája na druhý zväzok, a časť ide zasa do motorového priestoru bokom okolo nádobky ostrekovačov okien až k ľavému svetlu.... takže zrejme treba meniť to celé, a napojiť na pôvodný motormanagmet... ak by to bolo s prvých Feld tak je to zhodné, ak s novšej Feldy tak yž aj Relé palivového čerpadla je v poistkovke... a treba to prerobiť od základu... však kwiko vie... ale ja neviem od kiaľ po kiaľ to menil... Jestli je to opravdu tak, tak si to vzal dobře podrobně ja si to presne uz nepamatuju jak to vede ty draty. Ale je to jak rikam-ridici jednotka ma myslim svazek zvlast, ale ten vymněn taky, to je fakt uz maličkost-poznáš sám jestli budes delat. Na praci je nejjednodussi jen předelat konektory u přístrojů a zapichat do feldabudíku. Ale je to prasárna no. Udelej to pořádně a všechno a funkčnost mas zaručenou
ano ty konektory k žídící jednotce máají svuj svazek narazil jsem naněj když jsem vytahoval ke klimatizaci to vedení to jsem musel tu řídící jednotku taky odšroubovat .... a ty konektory by teda měly byt stejné v tech starších felicich ? pokud ano tak doufám že na ní natrefím
jináč dík za objasnění
_________________ #2580 fávo 135 LSe - Get Hard
|
23.11.08, 16:45 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
kwiko píše: michalkatka píše: takže zrejme treba meniť to celé, a napojiť na pôvodný motormanagmet... ak by to bolo s prvých Feld tak je to zhodné, ak s novšej Feldy tak yž aj Relé palivového čerpadla je v poistkovke... a treba to prerobiť od základu... však kwiko vie... ale ja neviem od kiaľ po kiaľ to menil... Kwiko tvoril Felmana - Snazi sa vyuzit co najviac veci z felicie. Takze vsetky zvazky su feliciove, aby som v tom nemal bordel a vedel vzdy rychlo najst problem.
jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš
|
23.11.08, 16:47 |
|
|
kwiko
|
hardb píše: jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš
Ok. Len mysli na to ze mam pripojenie cez mobil (9,6kb/s)
Inak Felicia sa vyrabala aj s karburatorom. Dokonca nezozlisuje ani medzi 1,3 a 1,6.(mam 1.3BMM a kabelaz pochazda z anglickej 1.3Mpi '00 a palubka z 1.6ky). V tom problem nevidim. (teda okrem meradla stavu paliva a palivoveho cerpadla). Konektor do do motoroveho priestoru vo felicii je rovnaky ako bol pre ekotronika, ale ja som pouzil komplet prednu kabelaz, zadnu a nakoniec aj motor menezment (z inej felicie '95)
_________________ Forman 135Le Volvo 855 TDI 0949126151
|
23.11.08, 16:55 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
kwiko píše: hardb píše: jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš Ok. Len mysli na to ze mam pripojenie cez mobil (9,6kb/s) Inak Felicia sa vyrabala aj s karburatorom. Dokonca nezozlisuje ani medzi 1,3 a 1,6.(mam 1.3BMM a kabelaz pochazda z anglickej 1.3Mpi '00 a palubka z 1.6ky). V tom problem nevidim. (teda okrem meradla stavu paliva a palivoveho cerpadla). Konektor do do motoroveho priestoru vo felicii je rovnaky ako bol pre ekotronika, ale ja som pouzil komplet prednu kabelaz, zadnu a nakoniec aj motor menezment (z inej felicie '95)
aj tak to jsem nevedel že přes mobil ...
tak budu shánet no zatím mám nato tak necely dva roky čas ješteže jsem s tím začal ted když ješte papíry nemužu mít
|
23.11.08, 17:01 |
|
|
v.kalandra
|
hardb píše: kwiko píše: hardb píše: jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš tak budu shánet no zatím mám nato tak necely dva roky čas ješteže jsem s tím začal ted když ješte papíry nemužu mít
Hlavně aby ti to za ty dva roky nezrezlo musíš mu domluvit a hlídat ho
_________________ Favorit 136L + LPG LovTec (Ořechově hnědý SYC6655) Yamaha Virago 750
|
23.11.08, 17:11 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
v.kalandra píše: hardb píše: kwiko píše: hardb píše: jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš tak budu shánet no zatím mám nato tak necely dva roky čas ješteže jsem s tím začal ted když ješte papíry nemužu mít Hlavně aby ti to za ty dva roky nezrezlo musíš mu domluvit a hlídat ho
oto se nebojím co jsem stihl tak jsem ošetřil ale spodek sem nestihl jináč dveře prahy a ve předu podběhy by nemelí hnít a je to v garáži takže by to nemuselo být až tak hrozné ...
|
23.11.08, 17:15 |
|
|
v.kalandra
|
hardb píše: v.kalandra píše: hardb píše: kwiko píše: hardb píše: jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš tak budu shánet no zatím mám nato tak necely dva roky čas ješteže jsem s tím začal ted když ješte papíry nemužu mít Hlavně aby ti to za ty dva roky nezrezlo musíš mu domluvit a hlídat ho oto se nebojím co jsem stihl tak jsem ošetřil ale spodek sem nestihl jináč dveře prahy a ve předu podběhy by nemelí hnít a je to v garáži takže by to nemuselo být až tak hrozné ...
Jo, jak je garáž tak je to vysmátý autíčko. Ne bohuzel jako moje:-( Hodne nestastny bylo kdyz jsem z posledniho benzinu dojel k pumpe a tam mel zamrzly vicko a nedostal se do nádrže Nejdriv zamek zalitej ledem a pak to víčko přilepený. Natankoval jsem a nedal ho zpatky protoze ty packy co ho drží zavřený mi zamrzly dovnitř víčka Ale poradil jsem si-motor to ohřál a bylo
|
23.11.08, 17:24 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
v.kalandra píše: hardb píše: v.kalandra píše: hardb píše: kwiko píše: hardb píše: jj ok ted jsem si te přidal do icq at víš tak budu shánet no zatím mám nato tak necely dva roky čas ješteže jsem s tím začal ted když ješte papíry nemužu mít Hlavně aby ti to za ty dva roky nezrezlo musíš mu domluvit a hlídat ho oto se nebojím co jsem stihl tak jsem ošetřil ale spodek sem nestihl jináč dveře prahy a ve předu podběhy by nemelí hnít a je to v garáži takže by to nemuselo být až tak hrozné ... Jo, jak je garáž tak je to vysmátý autíčko. Ne bohuzel jako moje:-( Hodne nestastny bylo kdyz jsem z posledniho benzinu dojel k pumpe a tam mel zamrzly vicko a nedostal se do nádrže Nejdriv zamek zalitej ledem a pak to víčko přilepený. Natankoval jsem a nedal ho zpatky protoze ty packy co ho drží zavřený mi zamrzly dovnitř víčka Ale poradil jsem si-motor to ohřál a bylo
jo když se tohle stane tak je to hoodne blby no možná by pomohl nejaký fén na 12V pro odmražení ale to myslím není
|
23.11.08, 17:35 |
|
|
Šemik
|
Necitujte 20 lidí před sebou..
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
23.11.08, 17:36 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
Šemik píše: Necitujte 20 lidí před sebou..
aspon je to zajímavější se v tom vyznat
|
23.11.08, 17:40 |
|
|
v.kalandra
|
hardb píše: Šemik píše: Necitujte 20 lidí před sebou.. aspon je to zajímavější se v tom vyznat
Jo, fén by pomoh. Ale sežeň na pumpě dneska ve 2h ráno fén Ale poradil jsem si-sice vítra s něhová vánice na horách, ale šroubovák pomůže vždy
|
23.11.08, 17:48 |
|
|
hardb
Junior TW team, Tydýt
|
v.kalandra píše: hardb píše: Šemik píše: Necitujte 20 lidí před sebou.. aspon je to zajímavější se v tom vyznat Jo, fén by pomoh. Ale sežeň na pumpě dneska ve 2h ráno fén Ale poradil jsem si-sice vítra s něhová vánice na horách, ale šroubovák pomůže vždy
tak jo ale pak poškrábany lak a toho je škoda ...
|
23.11.08, 17:57 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|