Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata Právě je 28.11.24, 11:53

Odpovědět na téma  [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další
 Zapojeni diagnosticke zasuvky (misto stare, ISO) 
Autor Zpráva

Příspěvek Zapojeni diagnosticke zasuvky (misto stare, ISO)
Nejak jsem to tady nenasel. Sehnal jsem si zasuvku z felicie (OBD) a ted nejak bych potřeboval vědět, jak ji vymněnit misto té staré kterou tam už mám od vyroby(ty klasicky konektory na prd :) )
Jo a zajimavy ceho jsem si vsiml, na kazdym rohu jsem nasel jiny zapojeni toho origo konektoru staryho. a co je jeste víc divný asi, tak ten konektor OBD nemá drát pro L linku. Je to tak OK nebo ho někdo vyrval? OBD ma u mne jen 3 draty a to 12V, K, GND. Po L jako by se slehla zem!
Takže ako na to :lol: a jak je to s tim L? Kdyby mi nekdo rekl i barvy dratu pro jistotu tak budu o to víc raději.
K tomu OBD mam šedej (12V) šedobilej (K) hnedy (GND) a ted kterej kam v autě? Jenom podotykam ze do auta jsem se jeste nedival na bavy,takze jestli jsou omylem stejny tak se predem omlouvam za moji demenci :roll:

23.11.08, 15:09
Profil ICQ Zobrazit autorovy stránky
Pspvek Reklama

Mistr mechanik

Příspěvek 
napiš kristensen ten to řešil co kam napíchat já to nedořešil nesehnal jsem zásuvku do fáčka OBD jo a pak jsem se na to vyprdnul, je tu určitě i schéma pak napiš jak se ti vede, mám přístup k diagnostice KTS a tam je to jak pro blbce napíchneš a to ti napíše cos napích a že je to blbě nebo dobře miloš

23.11.08, 18:16

Příspěvek 
ja ji mam konektor pro origo favo i pak novejsi DL 16...ale taky bych radeji tu DL16 tam mel...ale nevim jak...tak jestli se da jen vymenit ta zasuvka taky bych rad vedel...

23.11.08, 18:22
Profil ICQ
Mistr mechanik

Příspěvek 
já dal OBD II a hledat a na třetí nebo čtvrté stránce je příspěvek jak to kristensen vyřešil i s nákresem na zapojení tuším z 9.2.2008 miloš

23.11.08, 18:28

Příspěvek 
slovacek.milos píše:
já dal OBD II a hledat a na třetí nebo čtvrté stránce je příspěvek jak to kristensen vyřešil i s nákresem na zapojení tuším z 9.2.2008 miloš

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=8945
super si pamatas :lol:

23.11.08, 18:39

Příspěvek 
takze kdyz si ustrihnu nekde konektor DL 16 a propojim takhle s tim peti pinnym origo konektorem tak to pojede...jak to ma felda sem delal BMM feldu rok 95 a mela uz DL 16 pod palubovkou u spolujezdce...jaka tam je elektrika...motoru..na to bmm..stejna jak na favo...a jen jiny ten konektor..ze bych si sehnal elektroinstalaci z feldy kdyby to slo

23.11.08, 20:08
Profil ICQ

Příspěvek 
Zlatí kluci :-) Ja nemel zaplou odpoved na mail tak jsemsi nevsiml.
Jinak by mne docela zajimalo ale jaky jsou ty puvodni piny. jakože kterej vyvod co je. protoze nejak mi nejde do hlavy aby se tam dva draty spojily (myslim 1a2) a to se přivedlo na K line. Ale nevim. Ja to zitra zkusim, snad u toho nezmrznu :lol: Jinak ja bych to chtěl do stare elektroinstalace felicie (ale ta by stejne mela byt stejna jako favo) Jinak ten převodník OBD-RS232 jsem si sam dělal a jeste nikdy nezkousel.takze snad se něco nepoděla :oops:

Naposledy upravil v.kalandra dne 23.11.08, 21:31, celkově upraveno 1

23.11.08, 21:28

Příspěvek 
lord_sef píše:
a kde presne je ta zasuvka? ja ji hledal a nenasel:D :oops:

Jde o to jakou myslis. Ta OBD Feliciacka je prej u spolujezdce pod palubkou. A tahle ta stara, tak tu mas pod kapotou vedle nadoky s uhlím. Koukneš a vidíš :wink: plechovej držáček a na tom konektor nezapojenej

23.11.08, 21:33

Příspěvek 
Jenom pozor! Nechci nic kritizovat, ale ten obrazek co kreslil http://www.ukazto.com/?img=2140693,KabelFavo.jpg
tak to vypada, ze to je pohled odedrátů, ne ze předu ale zezadu konektoru OBD. Ale co mam konektor tak on má ty čísla vyražený,takže se člověk nesplete

23.11.08, 21:40
Mistr mechanik

Příspěvek 
kwiko píše:
slovacek.milos píše:

http://skoda.panda.cz/forum/viewtopic.php?t=8945
super si pamatas :lol:

neumím akorát udělat ten odkaz jako ty snad se to někdy naučím miloš

23.11.08, 21:51

Příspěvek 
[/quote]
neumím akorát udělat ten odkaz jako ty snad se to někdy naučím miloš[/quote]
Ale hlavu vzhůru-
Vemeš myš a označíš levým tlačítkem www stranku. Pak v tom napisu klikneš pravym a daš kopírovat (nebo stačí jen CTRL C) pak najedes mysi na forum treba, kliknes pravym a das vložit (Nebo tam kde bude kurzor pro psaní zmáčkneš CTRL V). Vlastne jen zkopíruješ text. je ale dulezity aby ta adresa byla kompletni,jinak se to jako odkaz nezobrazí. a bývá dobrý to ještě oddělit mezerou nebo dalším řádkem.
Zkus si parkrat a uvidis ze na tom nic neni :P

23.11.08, 21:58

Příspěvek 
Hele, ja zase neumim dělat odpovědi aby se tam napsala ta citace:-) kdyz tam neco umažu aby to nebylo tak dlouhy tak se to rozbourá a mám po tom´a vypada to tak jako ted tady nahore

23.11.08, 22:01
Mistr mechanik

Příspěvek 
v.kalandra píše:

neumím akorát udělat ten odkaz jako ty snad se to někdy naučím miloš[/quote]
Ale hlavu vzhůru-
Vemeš myš a označíš levým tlačítkem www stranku. Pak v tom napisu klikneš pravym a daš kopírovat (nebo stačí jen CTRL C) pak najedes mysi na forum treba, kliknes pravym a das vložit (Nebo tam kde bude kurzor pro psaní zmáčkneš CTRL V). Vlastne jen zkopíruješ text. je ale dulezity aby ta adresa byla kompletni,jinak se to jako odkaz nezobrazí. a bývá dobrý to ještě oddělit mezerou nebo dalším řádkem.
Zkus si parkrat a uvidis ze na tom nic neni :P[/quote]

dík zátra na to mrknu si připadám fakt trapně když ten link neumím ale jsou zas lidi jako jsi ty a tak to celé pak vachčí :D miloš

23.11.08, 22:05

Příspěvek 
Jak říkáš, co nevim já, víš ty :) a co nevíme, za to si zaplatíme těm co to vědí. A když ani ti to nevědí tak pak jsme ve srabu. Ale češi jsou chytry až vychcany a přijdou na to a pak vydělají :lol:
No ja uz radsi taky pujdu, nejak ze mně lezou moudra :oops:
Víc hlav víc ví :wink: a hliníkový jsou nejlepší :!: 8)

23.11.08, 22:08

Příspěvek 
Tak je to zapojeny, komunikuje. Akorat jsem si vymlatil baterku a nenastartoval :oops:
A bez beziciho motoru mi to psalo chybu Hallova senzoru-takze to je Ok.
Ale co je divny tak kdyz jsem ty chyby chtěl smazat, tak mi to napsalo, že Controler neodpovídá :-( Nejak se mu nechtělo tak mně napada otazka-ta diagnostika je pouze čtecí a nebo to jde u feldy i druhym směrem? Když je tam jen jeden drát Kline??
Jinak já jsem tam nic nespojoval jak rikal kristen. Ja tam mel tu origo zasuvku a v tom uz jen ty 3 draty, ne 5 nebo kolik jich tam měl

24.11.08, 11:46
Pspvek Reklama

Odpovědět na téma   [ Příspěvků: 17 ]  Přejít na stránku 1, 2  Další