|
Stránka 1 z 1
|
[ Příspěvků: 9 ] |
|
Autor |
Zpráva |
Bolthorn
|
Regulátor
Asi mi odešel regulátor na altíku, za jízdy se zapnutými světli dobíjí jenom 12,9V - 13,3V, chvílemi i 13,5V, ale to jen občas, zdá se mi to poěkud málo. Když zapnu k tomu větrák tak to dává jen 12,8.. Tyto údaje jsou z palubáku, za chvíli to jdu proměřit měřákem, jestli třeba nešálý palubák, ale pochybuju. Typuju to na regulátor.. Jelikož jsem přes elektriku anafalbet, tak se vás chci zeptat, jestli je to podle vás opravdu regulátor. Popř. jestli při výměně musím vyndat altík u Fel. 1.6, nebo to jde v pohodě bez demontáže..
_________________ Nikdy nejezdi rychleji, než létá tvůj anděl strážný.
|
20.11.08, 16:20 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Re: Regulátor
Bolthorn píše: Asi mi odešel regulátor na altíku, za jízdy se zapnutými světli dobíjí jenom 12,9V - 13,3V, chvílemi i 13,5V, ale to jen občas, zdá se mi to poěkud málo. Když zapnu k tomu větrák tak to dává jen 12,8.. Tyto údaje jsou z palubáku, za chvíli to jdu proměřit měřákem, jestli třeba nešálý palubák, ale pochybuju. Typuju to na regulátor.. Jelikož jsem přes elektriku anafalbet, tak se vás chci zeptat, jestli je to podle vás opravdu regulátor. Popř. jestli při výměně musím vyndat altík u Fel. 1.6, nebo to jde v pohodě bez demontáže..
já bych řekl že to bude zas 3 x M5 orientašně ho vyšroubuj zapni klíček a spoj uhlíky šroubovákem pokud uvidíš jiskřičku tak 3 x M5
|
20.11.08, 16:59 |
|
|
Bolthorn
|
3 x M5 musíš na mě Miloši v tomhle jak na debila, předpokládám, že myslíš 3 šrouby a dotáhnout někde.. říkám elektrikařinu moc ee..
|
20.11.08, 17:14 |
|
|
Jarda S.
Dřevák na focení, neumí ostřit
Příspěvky: 27231 Bydliště: Netolice největší prdel v republice
|
Bolthorn píše: 3 x M5 musíš na mě Miloši v tomhle jak na debila, předpokládám, že myslíš 3 šrouby a dotáhnout někde.. říkám elektrikařinu moc ee..
uvnitř altíku
_________________ Nissan Navara D40 Passat 96kw Felda 1.3BMM combi LPG ve stavu klinické smrti čeká na konec
|
20.11.08, 17:23 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Bolthorn píše: 3 x M5 musíš na mě Miloši v tomhle jak na debila, předpokládám, že myslíš 3 šrouby a dotáhnout někde.. říkám elektrikařinu moc ee..
zkus ten rebulátor jinak bys musel povolit M8 sdělat řemen, pak dole M10 a přívod M6, altík na stůl, sdělat zadní dekl a na diodovém můstku v altíku dotáhnout 3 x M5 v posledná době nečastější závada co čtu to tvoje měření, miloš
|
20.11.08, 17:29 |
|
|
slovacek.milos
Mistr mechanik
|
Sadra17 píše: Bolthorn píše: 3 x M5 musíš na mě Miloši v tomhle jak na debila, předpokládám, že myslíš 3 šrouby a dotáhnout někde.. říkám elektrikařinu moc ee.. uvnitř altíku
tvůj zájem o problém fakt obdivuji, jestli máš sem tam špinavé ruce tak to dotáhneš daleko
PS po jakých forech ještě lítáš díky miloš
|
20.11.08, 17:33 |
|
|
Bolthorn
|
díky o víkendu ho vydělám a mrknu dovnitř... dotáhnu.. když se nezlepší, tak teprve pak koupím regulátor, je to ta dražší varianta.. v altíku jsem se ještě nehrabal, ale vše musí být poprvé.. díky moc Miloši..
|
20.11.08, 17:44 |
|
|
Bolthorn
|
Takže poznatky: nastartuju 14,2V, rozsvítím světla 13,8, pustím hudbu 13,8, ujedu 3km 13,5, ujedu další dva 13,3, zastavím na křižovatce 13,1-13,2, rozjedu se 13,3... Vše jen světla a hudba a větrák na jedna.. Když vypnu hudbu tak je to stejné.. Není to divné, že to tak padá po ujetých km? Jako kdyby to mělo vliv na zahřátí alternatoru.. Tady ten víkend to bohužel musí počkat, dělat to budu až ten další.. Zatím startuju normálně.. Sakra kdybych to nekontroloval tak nic nevím a mám klid...
|
21.11.08, 07:20 |
|
|
Bolthorn
|
Změřeno voltmetrem a dobíjí dobře. Palubní PC píše hlouposti...
|
24.11.08, 22:53 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|