Autor |
Zpráva |
Kristensen
|
odběr
Kluci ušatý na tohle jsem totální debyl, za jak dlouho se vybije baterka v autě 44Ah když v klidovým stavu má odběr 0,3A Jde o to že majitelka si koupila feldu 1,6 celou dobu (půl roku) v poho, než si koupila a nechala namontovat rádio s CD, se pak začala vybíjet baterka. Už jsem to jednou s jedním člověkem řešil že si taky kupil radio s cd zapojil a do měsíce auto vybitý protože to rádio šlo pustit bez klíčku a zůstávalo neustále pod proudem tak jsem mu to přepojil přes klíček, jen paměť na tvrdo a je klid, takže si myslím že to bude u té paní to samé, jakmile odpojim rádio od napájení tak je odběr 0 tak bych potřeboval vědět za jak dlouho se vybije když tam je těch 0,3A odběr a eventuálně jak se to počítá. Díky moc
_________________ JM AUTO-MOTO
Tak jsem všechno prodal a koupil jsem si ojetou P306 a XJ 900 Div
|
27.11.08, 16:30 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
Šemik
|
Odběr 0.3A zbaví za hodinu akumulátor o 0.3Ah, za den je to tedy 0.3 x 24 = 7.2Ah / den.
Je to 44ka aku, tedy 44/7.2 = 6.11 dne nebo 44/0.3 = 146.66 hod Tohle jsou ideální čísla, ve skutečnosti je to méně vzhledem ke stárnutí akumulátoru
P.S : A slovo "debil" se píše s měkkým I
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
27.11.08, 16:35 |
|
|
Kristensen
|
Šemik píše: Odběr 0.3A zbaví za hodinu akumulátor o 0.3Ah, za den je to tedy 0.3 x 24 = 7.2Ah / den. Je to 44ka aku, tedy 44/7.2 = 6.11 dne nebo 44/0.3 = 146.66 hod Tohle jsou ideální čísla, ve skutečnosti je to méně vzhledem ke stárnutí akumulátoru P.S : A slovo "debil" se píše s měkkým I
já vím jak se píše debil ale já jsem na tohle extrémní debil takže přímo debYl
|
27.11.08, 17:39 |
|
|
Kristensen
|
tak to sedí protože když přijde po týdnu do auta tak si ani nevrzne
|
27.11.08, 17:41 |
|
|
Šemik
|
_________________ ŠKODA 742 FOREVER TEAM
|
27.11.08, 17:48 |
|
|
Kristensen
|
Normálně to rádio je bez CD a vypne ho tlačítkem a sundá panel, ale jakmile to rádio odpojim tak je to bez odběru
|
27.11.08, 17:49 |
|
|
JanM
|
Kristensen píše: Normálně to rádio je bez CD a vypne ho tlačítkem a sundá panel, ale jakmile to rádio odpojim tak je to bez odběru
proslavení žrouti jsou Sencory, není to on? Taky mi vycucnul baterku, vyreklamoval jsem ho a koupil Pioneera. Ten má funkci SAVE, která šetří baterku - radio po vypnutí tlačítkem ON/OFF nemá takřka žádný odběr.
Nemám radio připojený přes klíček, ale i přesto má spotřebu stejnou jako hodiny - tj. skoro nic. (měřeno přímo na baterce)
|
27.11.08, 18:01 |
|
|
Kristensen
|
JanM píše: Kristensen píše: Normálně to rádio je bez CD a vypne ho tlačítkem a sundá panel, ale jakmile to rádio odpojim tak je to bez odběru proslavení žrouti jsou Sencory, není to on? Taky mi vycucnul baterku, vyreklamoval jsem ho a koupil Pioneera. Ten má funkci SAVE, která šetří baterku - radio po vypnutí tlačítkem ON/OFF nemá takřka žádný odběr. Nemám radio připojený přes klíček, ale i přesto má spotřebu stejnou jako hodiny - tj. skoro nic. (měřeno přímo na baterce)
No jo čeče máš pravdu je to Sencor a teď mě volal kolega z práce že taky nenastartoval už po třetí a taky si před měsícem koupil Sencor někde ve výprodeji.
|
28.11.08, 10:26 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
Jo srackovy radia se nevyplati kupovat, taky sem se o tom presvedcil
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
28.11.08, 12:26 |
|
|
gokralik
|
Proč proboha potřebují ta rádia na paměť elektřinu? Já mám nějaké staré AMC nebo jak se ta značka jmenuje, můžu jej vytáhnout z auta a všech 18 stanic si to pamatuje. Dokonce přesně ví, kdy jsem vytáhnul kazetu a při příštím spuštění hraje přesně z toho místa....tomu říkám moderní technika.
_________________ Favorit 135GLX, 1992, LPG - Fanouš Forman 136GLX, 1993, LPG - Miloš_
|
28.11.08, 12:44 |
|
|
alda
|
gokralik píše: Proč proboha potřebují ta rádia na paměť elektřinu? Já mám nějaké staré AMC nebo jak se ta značka jmenuje, můžu jej vytáhnout z auta a všech 18 stanic si to pamatuje. Dokonce přesně ví, kdy jsem vytáhnul kazetu a při příštím spuštění hraje přesně z toho místa....tomu říkám moderní technika.
Tyhle rádia mají v sobě malou baterku případně akumulátorek jako třeba v PC záloha BIOSu.
_________________ Škoda 120L, vrbová zelená, r.v. 12/87
centrál+alarm na dálk. ovládání
|
28.11.08, 13:30 |
|
|
Kristensen
|
gokralik píše: Proč proboha potřebují ta rádia na paměť elektřinu? Já mám nějaké staré AMC nebo jak se ta značka jmenuje, můžu jej vytáhnout z auta a všech 18 stanic si to pamatuje. Dokonce přesně ví, kdy jsem vytáhnul kazetu a při příštím spuštění hraje přesně z toho místa....tomu říkám moderní technika.
tam nevadí že zůstane napájená paměť ale vadí to že druhým drátem zůstane napájený celý rádio tudíž jde pustit bez klíčku a to je ten problem, jak se to přepojí tak že po vypnutí klíčku zůstane napájená jen paměť a rádio pustit nelze tak je klid, v tu chvíli tam není v podstatě žádnej odběr, taky jsem nad tím chvíli laboroval ale jakmile jsem odpojil rádio od sítě tak odběr zmizel.
|
28.11.08, 13:31 |
|
|
tydak
|
Matthes píše: Jo srackovy radia se nevyplati kupovat, taky sem se o tom presvedcil
ja mam sencor radio a nemuzu si ho vynachvalit tak nvm o proti nemu mate:( mam ho uz 2 roky a bez problemu
|
28.11.08, 13:45 |
|
|
Matthes
Hliník navždy.
|
gokralik píše: Dokonce přesně ví, kdy jsem vytáhnul kazetu a při příštím spuštění hraje přesně z toho místa....tomu říkám moderní technika. To mi pripomina kdyz zacly DVD tak sme jeli nejaky disky s tatou vratit do pujcovny. Sem se ho zesrandy zeptal jesi ty disky pretocil na zacatek (u kazet povinnost ) tydak píše: ja mam sencor radio a nemuzu si ho vynachvalit tak nvm o proti nemu mate:( mam ho uz 2 roky a bez problemu
Myslim ze zustanu u Symphony
_________________ Zbrane zabijeji!
Liga za čisté silnice: pumpičkářům pumpičkou přes koule.
|
28.11.08, 16:00 |
|
|
ferrari
|
Poprosím vás (nechce sa mi rozmýšľať), ako mám zmerať odber z baterky v kľudovom stav? mám jednoducho sériovo pripojiť ampérmeter? T.j. sundať + z baterky a medzi kontakt baterky a +ový kábel napojiť ampérmeter? -ový kontakt ampérmetra na bat a +ový na kábel?
_________________ Kilecko Zmenilo majiteľa... Embucha = moja 125ka znova žije Hybridka = R.I.P. Megane 1,9D AR 156 1,9 JTD; AR 159 SW 1,9 JTD; AR 146 1,6 Twin Spark 88kW, ´97
|
29.11.08, 08:04 |
|
|
Reklama
|
Reklama
|
|
|
|
|